Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 10-12-2009, 09:10 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,922
Default Re: PRO TOOLS 8 compatible with WINDOWS 7 someday?

Quote:
Originally Posted by burnsluciano View Post
i know why pro tools mpowerd 7.4 dont work on windows 7. on vista it works untill u install service pack 1 then it stops workin. i uninstralled service pack 1 and it started working again. im sure the service pack 1 files from vista is already on windows 7 and that is what the problem is. i dont understand why when they make updates and new systems they just dont make it so all your stuff works like drivers software ect.
As I said in reply to your other duplicate post.
__________________
Well, this is the way things are and have always been with PT. Whenever an OS is upgraded you will need to wait for an update from Digidesign for Pro Tools to function properly in it. And a Beta is a Beta for a reason; there is no guarantee of stability. For those of you that need PT to work reliably now, use the approved version of XP or Vista for your version of PT. Or you can hope you get lucky.
http://www.digidesign.com/index.cfm?...4&itemid=23876
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.6 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #12  
Old 10-14-2009, 11:23 AM
flautista's Avatar
flautista flautista is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chile
Posts: 1,609
Default Re: PRO TOOLS 8 compatible with WINDOWS 7 someday?

Finally all problems in PT windows 7 has gone at last Device Manager see my 003 and MBox Pro all the time when I first power on the interface and then the computer, it happend when I tried whith HP NW9440 laptop wich is(known) supported by Digidesign. having a Texas Firewire chip port,
I install PT just like it is , no problem at all(using Legacy Firewire driver)
and Explorer 8.
__________________
Jascha Koneffke flutist
www.prodmusica.cl
GA-X58A-UD3R[/
I7 950
RAM 24Gb corsair 1600 (3 sticks)
9-9-9-24
MAC
MacBookPro i7 2,3 15"
RAM 16gb
PT 11.3
003 Rack
MBox 3 Pro
Reply With Quote
  #13  
Old 10-14-2009, 11:42 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,922
Default Re: PRO TOOLS 8 compatible with WINDOWS 7 someday?

Glad to hear you are happy.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.6 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #14  
Old 10-14-2009, 11:57 AM
flautista's Avatar
flautista flautista is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chile
Posts: 1,609
Default Re: PRO TOOLS 8 compatible with WINDOWS 7 someday?

Thanks to you
__________________
Jascha Koneffke flutist
www.prodmusica.cl
GA-X58A-UD3R[/
I7 950
RAM 24Gb corsair 1600 (3 sticks)
9-9-9-24
MAC
MacBookPro i7 2,3 15"
RAM 16gb
PT 11.3
003 Rack
MBox 3 Pro
Reply With Quote
  #15  
Old 10-14-2009, 12:03 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,922
Default Re: PRO TOOLS 8 compatible with WINDOWS 7 someday?

Quote:
Originally Posted by flautista View Post
Thanks to you
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.6 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #16  
Old 11-05-2009, 07:12 AM
burnsluciano burnsluciano is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8
Default Re: PRO TOOLS 8 compatible with WINDOWS 7 someday?

by now you would think digi design would have it together for windows vista 64bit and windows xp 64 bit. here comes a new windows system and they haven't even got it working on the older 64 bit systems. how sad is that to call yourself the best if u cant even get it working on 64 bit systems. i cant even get a vista 64bit driver for my m-audio radium 61 midi/usb keyboard. how hard is it to keep it up to date for us its really sad that people spend there hard earned money and cant get the hardware & software working on there 64 bit systems. you guys should really invest some time in to fixing theses problems cause its not right for us to be left in the dark like this
Reply With Quote
  #17  
Old 11-15-2009, 01:56 PM
Jacob Tree Jacob Tree is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1
Default Re: PRO TOOLS 8 compatible with WINDOWS 7 someday?

Quote:
Originally Posted by flautista View Post
Finally all problems in PT windows 7 has gone at last Device Manager see my 003 and MBox Pro all the time when I first power on the interface and then the computer, it happend when I tried whith HP NW9440 laptop wich is(known) supported by Digidesign. having a Texas Firewire chip port,
I install PT just like it is , no problem at all(using Legacy Firewire driver)
and Explorer 8.
I absolutely can not get it; I guess DD is still working on it. I installed the 32 bit version of Windows 7 and the USB Mbox 2 doesn't even pick up the Mbox 2 in Device Manager. Very frustrating that the Usb Win 7 drivers does not even know what the Mbox is!
Reply With Quote
  #18  
Old 11-15-2009, 02:16 PM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,601
Default Re: PRO TOOLS 8 compatible with WINDOWS 7 someday?

Here's my 2 cents worth. Anyone complaining about PT not working on W7 and/or in a 64-bit environment has little basis for those complaints. Digi has not only never said it would work in either scenario, they've been CLEARLY recommending against it. So if some of you have it functioning, I salute you for having the courage to mess around in unsupported, uncharted territory. But for the rest, I'd say it's pointless being frustrated about something behaving exactly the way the developer said it would in that particular environment. Maybe I'm crazy, but I find patience easier than beating my head against the wall.......the updated releases will come, we'll load them up on 64-bit W7, and just go back to work. When they're good and ready. And stable.
That's all I have to say about that. -Forrest-
Reply With Quote
  #19  
Old 11-22-2009, 11:30 AM
Justin1524 Justin1524 is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Portland, OR
Posts: 613
Default Re: PRO TOOLS 8 compatible with WINDOWS 7 someday?

Waiting for Windows 7 64bit support for Pro Tools LE 8.0.1 is, well, frustrating. I got my new Eleven Rack with Pro Tools LE and a used Mbox 2 Micro for my new Acer Aspire 5536 laptop which has Window 7 64bit Ultimate installed on it. Pro Tools LE installs and launches but I get the dreaded clock problem message with the Micro which seems to be intermittent.

Goes without saying the minute Digidesign releases an update, it will mean a lot of happy customers. The question is when? Windows 7 has been a RC for over a year and out officially for a month. I don't wanna be uninstalling my Windows 7 because, well, it rocks! So I'll wait patiently I guess.
Reply With Quote
  #20  
Old 11-22-2009, 11:55 AM
gbross gbross is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 132
Default Re: PRO TOOLS 8 compatible with WINDOWS 7 someday?

I wouldn't mind waiting patiently if Avid gave us a ballpark date as to when the compatibility will be there.

If they said the updates won't be ready for a year then I could take a course of action. Same as if they said they'd be ready next week.

Not knowing is the issue. Do I abandon Pro Tools for Cubase because I can't wait a year or do I sit quietly for a month?

Their last update on the issue was in June. Give me a break.

POOR customer appreciation and respect if you ask me.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 8 MP compatible with Windows 8? Darth Strings Pro Tools M-Powered (Win) 17 01-26-2014 06:08 AM
Pro Tools MP 9 compatible on Windows 8? leobastin Pro Tools M-Powered (Win) 8 01-05-2014 08:00 PM
Is standalone Windows Audio Drivers v8.0.3 compatible with WINDOWS XP 64 ? VonHelvete 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 03-28-2010 10:01 AM
m box usb 2.0? maybe someday? neatguys 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 04-21-2004 01:39 PM
24bit, 96k someday? Peter Steinbach General Discussion 0 04-28-1998 01:33 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:26 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com