Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-06-2006, 02:47 PM
Matiz Matiz is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 16
Default Is every HD Core PCIe card an Accel Core Card?

Hello,

I want to buy an HD PCIe Core Card. Is this card automatically an Accel Core card or are two different versions available (HD Core and HD Accel Core) for the PCIe interface?

Thanks in advance,
Matiz
Reply With Quote
  #2  
Old 06-06-2006, 04:50 PM
len branville len branville is offline
Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: minneapolis
Posts: 315
Default Re: Is every HD Core PCIe card an Accel Core Card?

Hello,

Every PCI-e core card is an Accel core and every PCI core is an HD core (no Accel chips).

I would take a peek at the compato doc's regarding PCI-e and XP machines though.

Someone correct me if I'm wrong please .

Good luck!

Len
Reply With Quote
  #3  
Old 06-11-2006, 07:41 PM
jeff markham's Avatar
jeff markham jeff markham is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: SF Bay Area
Posts: 810
Default Re: Is every HD Core PCIe card an Accel Core Card?

you're right len,

the pci-e core is a core card with better throughput ... and the
pci-e accel is an accel card with better throughput.. but a pci-e
core does not equal a pci accel .. no presto chips.

jeff
__________________
Joe Barresi & Tony Shepperd Master Series
http://techbreakfast.com
Reply With Quote
  #4  
Old 06-11-2006, 09:05 PM
nikki-k nikki-k is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Hobette Alley
Posts: 2,357
Default Re: Is every HD Core PCIe card an Accel Core Card?

Quote:
you're right len,

the pci-e core is a core card with better throughput ... and the
pci-e accel is an accel card with better throughput.. but a pci-e
core does not equal a pci accel .. no presto chips.

jeff
I think that is backwards...
The HD Core has 9 Presto chips, and the PCIe HD Accel Core has 3 Presto, and 4 321's w/SRAM, and 2 w/o SRAM. Original Accel add-on cards had/have 2 Presto, 4 321's w/SRAM, and 3 w/o SRAM. So, the HD Core Accel PCIe (only) can do Accel plugs n such, even the "321 + SRAM Only" ones. It is the 1 Presto/1 SRAM-less 321 swap that renders the HD Core Accel PCIe card slightly underpowered compared to the regular PCI/PCI-X HD Accel process cards.

Please Digi? Can we please, please, please get PCIe for XP? Some of us would like to do a new system...
__________________
nikki k
Eagles may soar, but weasels don't get sucked into jet engines.
On the other hand, you have different fingers.
Quote:
Originally Posted by nikki-k View Post
Sometimes ya just gotta put your tongue on the 9V battery just to see what all the fuss is about.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT HD1 (core card PCI) x PTHD1(Accel core card PCIE) Alécio Costa Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 05-02-2017 06:52 AM
accel core card pcie pie55 Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 06-16-2013 09:53 PM
WTB: 1-ACCEL CORE PCIe CARD postman56 Buy & Sell 2 01-23-2013 06:06 AM
FS: HD2 Core+Accel Card PCIe Meads Buy & Sell 24 12-30-2012 05:59 AM
Using a PCIe core card as additional Accel card? Firechild Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 07-30-2012 10:48 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:38 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com