Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 10-05-2018, 11:43 AM
SDDP SDDP is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Los Angles, CA
Posts: 497
Default Re: HDX - Invest or not?

Quote:
Originally Posted by lucienpalmer View Post

I just upgraded my 2012 cheese grater with a $350 from Ebay to increase the speed from 12-core 2.4 to 12-core 3.45. The Geekbench score is 23955, which is faster than the 8-core 3 GHz trash can, and only slightly slower than the 12-core 2.7 GHz trash can (still over $6,000 USD).
I am in the same boat, have a 12core 2.4. And my 5.1 sessions with a plethora of plugs and get the dreded: Pro Tools ran out of CPU power. Try de-activating or removing Native plug-ins. (AAE error -9173)

Running HDN with 40G of ram. Wanted to know, how much of a difference did you notice upgrading to a 3.45 GHz CPU?

Would doing so, help running more CPU hogging plug-ins?


And detailed info on your performance increase in mixing or plug count would be greatly appreciated.
__________________
-Mac Pro 5,1 12core 2.4GHz Westmere 40g
-RX 580 8GB GPU
-OSX 10.12.6 on a 1TB SSD Via PCIE card
-PTHDN 2019.5 Ultimate
-HD Omni
-BM Intensity Pro

-Waves Mercury+SSL4000 Collection+Abbey Roads
-iZotope RX7 Advanced
-iZotope Post Production Suite 3
-iZotope Music Production Suite 2.1
-HALO UP/DOWN MIX
-ANYMIX
-Delonghi Perfecta ESAM 5600.S
Reply With Quote
  #22  
Old 10-05-2018, 10:53 PM
Dan IceWood Dan IceWood is online now
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: London, UK
Posts: 101
Default Re: HDX - Invest or not?

Is freezing not helping ?
Reply With Quote
  #23  
Old 02-03-2019, 01:34 AM
ndenotter ndenotter is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Amsterdam, Netherlands
Posts: 13
Default Re: HDX - Invest or not?

...been a while but finally found the time to get everything in and build a setup. Pretty stoked about the quality of some of the Plugin Alliance plugins. Vsc2 (i’ve owned the hardware version) and the Spl Iron sounds quite amazing. But now trying the get the Goliath HD running I find myself stuck. Pro tools runs but just no output on the Goliath. Nothing. Zero. Not on the hardware and not in the control panel?! It’s connected via hdx and usb, Pro Tools Ultimate sees the vast amount of inputs but no audio... Any tips?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #24  
Old 02-03-2019, 05:36 AM
ndenotter ndenotter is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Amsterdam, Netherlands
Posts: 13
Default Re: HDX - Invest or not?

What a ****ing joke to get this Goliath HD running properly. No clear info. Didn't expect this lack of guidance from a setup guide etc. Not after spending that much money.

Hdx is fine. Beast of a setup, midi still a bit well, buggy, to put it midly but processing power and timing is awesome!!
Reply With Quote
  #25  
Old 02-03-2019, 06:41 AM
ndenotter ndenotter is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Amsterdam, Netherlands
Posts: 13
Default Re: HDX - Invest or not?

In PT the hardware is set to HDX, finder runs on it’s own output, hdx cable + usb connected to the Goliath HD, internally the Goliath com interface is set to USB...

What am I doing wrong?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Would you invest in HD3 PCIe today? Trailerman Pro Tools TDM Systems (Mac) 18 05-18-2011 02:53 PM
Should I invest in Pro Tools? worldwidestudios Post - Surround - Video 18 08-31-2010 09:06 AM
What should i invest in next? MaKoRancid 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 25 03-23-2004 10:21 AM
should i invest into a control for pt??? KemikAL 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 23 06-04-2002 06:16 AM
Invest in PRO-TOOLS now??? microphone General Discussion 16 06-08-2000 06:54 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:28 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com