Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-25-2018, 01:12 PM
Ted Spencer Ted Spencer is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: New York, NY
Posts: 234
Default HD Native in TDM system

Hi, a rather unusual question here I suspect, so please read carefully:

On a Mac Pro tower/OS X 10.9 with Pro Tools 10HD TDM running on a Magma expansion chassis, would it be possible to have an HD Native card physically in the machine *but without any of its associated software installed* and still run the TDM system without any ill effects?

The reason I'd want to do this is so I could install/run the HD Native system (and all associated drivers, etc.) on a separate hard drive running PTHD 12/2018, separate audio I/O etc., on OS Sierra, with the Magma chassis shut off. Presumably this mode shouldn't be a problem, since the system would 'see' only the above mentioned Native hardware/software, and the TDM system would be invisible inside the 'dark' chassis (I've already confirmed that a Sierra OS install is not a problem in this rig sans any PT software installs).

So the heart of the question is whether the mere presence of an HD Native card (again - with *no* related software/drivers installed) in the 10.9/PT10 environment would kibosh the functionality of the TDM system on the external chassis.

Any insights would be welcome, particularly by anyone who might have already tried this!

Thank you
__________________
Ted Spencer, NYC
tedspencerrecording.com
Reply With Quote
  #2  
Old 09-25-2018, 02:58 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,178
Default Re: HD Native in TDM system

Quote:
Originally Posted by Ted Spencer View Post
So the heart of the question is whether the mere presence of an HD Native card (again - with *no* related software/drivers installed) in the 10.9/PT10 environment would kibosh the functionality of the TDM system on the external chassis.
I think you'll be hard pressed to find someone who has ever tried this but if no HDnative (HDX) drivers are installed on that partition, then it is the equivalent of not being there to the system.

And same the other way for the Sierra partition not "seeing" the TDM cards. Pro Tools 12 won't recognize they exist. You should even be able to keep the magma chassis on.
__________________
Pro Tools Ult 2018.10, HDX 3, MTRX, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.12.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD Native Thunderbolt and HD Native PCIe on Same System? jb_trm Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 02-24-2018 04:47 PM
PC or MAC pro for PT HD native system? Rockman413 Pro Tools 12 52 07-18-2015 08:09 PM
aax vs. dpm (Native system) colinmansfield Pro Tools Software (Mac) 2 04-12-2012 01:56 PM
native system? thenassaproject 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 09-26-2010 07:40 PM
Native system over TDM WOW! zboy2854 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 19 11-03-2003 06:18 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:17 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com