Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-25-2018, 09:21 AM
sws2h sws2h is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 36
Default One DigiLink License, but own Two HD Native & Four HD I/O

It seems like between 3 active Pro Tools licenses (2 Ultimate, 1 Standard), 4 Avid HD I/O’s, 2 HD Native interfaces I should have another DigiLink I/O license so I can actually use them...anyone else have this problem? Have a case open with Avid but haven’t gotten a response yet
Reply With Quote
  #2  
Old 09-25-2018, 09:28 AM
albee1952 albee1952 is online now
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,119
Default Re: One DigiLink License, but own Two HD Native & Four HD I/O

Indeed. the 2 Ultimate purchases should have included 2 Digilink licenses. But, this could be down to just HOW things were purchased. For instance, if you bought both HDN cards brand new, they should include 2 digilink assets. But if you bought 1 or both on the used market, then you are likely on your own and will need to pony up $299 for a second asset(but its a one-time charge and another business write-off)
__________________
HP z820 12 core, 64GB RAM, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs, Warm Audio and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 09-25-2018, 10:28 AM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,183
Default Re: One DigiLink License, but own Two HD Native & Four HD I/O

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Indeed. the 2 Ultimate purchases should have included 2 Digilink licenses. But, this could be down to just HOW things were purchased. For instance, if you bought both HDN cards brand new, they should include 2 digilink assets. But if you bought 1 or both on the used market, then you are likely on your own and will need to pony up $299 for a second asset(but its a one-time charge and another business write-off)
The Digilink i/o comes with the/an Avid interface. Not the HDX or HDn card or the Ultimate software. If you have 4 HD I/O bought new, you can request a Digilink license (for each of them). It should have been made available with a plastic license-card found in the packaging of the interfaces. If you bought them used, you should check with the seller.

If you have a grandfathered in system (before the Digilink i/o was necessary you had a working system) you can request a free license through Avid support. It's all dependent on the date you purchased things (which was around when Pro Tools 12.5 came out)

Actually, date is on the page: 9/28/16 was the cut-off
https://www.avid.com/licenses/pro-to...ink-io-license
__________________
Pro Tools Ult 2018.10, HDX 3, MTRX, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.12.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB

Last edited by BScout; 09-25-2018 at 10:31 AM. Reason: date added
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DigiLink License? wellmusician Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 12-18-2017 07:41 AM
HDX Digilink License? imgarrett Licensing & Accounts 7 02-13-2017 02:06 PM
Digilink License? Bookerv12 Licensing & Accounts 2 01-20-2017 03:48 PM
HD Native system not seeing playback engine - missing DigiLink I/O license Bookerv12 Licensing & Accounts 14 11-22-2016 02:14 PM
Digilink I/O License Josh Voyles Pro Tools 12 5 10-03-2016 07:49 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:35 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com