Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-11-2014, 06:38 AM
yanos yanos is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: France
Posts: 72
Default Automation on hidden tracks in the same Edit Group

Hi,

I have some hidden tracks in the same Edit groups. Each time I want (for example) to automate the volume I have this message :
"There are one or more hidden tracks in the same edit group(s) as the track you are currently editing. Even though these tracks are hidden their automation playlists will also be edited. Are you sure you want to continue with this operation."
Then you can only "CANCEL" or "CONTINUE".

Appart to show hidden tracks is there a workaround to not have this message?

EDIT : Sorry I am on the Pro Tools Post & Surround forum (this is beacause I work in post, I forgot to change the area…). I don't know how to delete this message.
__________________
MacPro 5.1 (2 x 3.46 GHz, Twelve Core Intel Xeon) - OS X 10.12.6 - Ram 64G - PTHD 2018.7 - HD Native Card - Avid HD Omni - BM Intensity Pro - Monitoring PSI Audio (surround)

Last edited by yanos; 03-11-2014 at 06:49 AM. Reason: Wrong area
Reply With Quote
  #2  
Old 03-11-2014, 07:41 AM
FajitaTone FajitaTone is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Seattle, WA
Posts: 1,239
Default Re: Automation on hidden tracks in the same Edit Group

Try checking the box in Preferences/Mixing-Suppress Automation "WriteTo..." Warnings

See if that does it.
__________________
Ray Trujillo
Freelance Audio Engineer
Reply With Quote
  #3  
Old 03-11-2014, 07:56 AM
yanos yanos is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: France
Posts: 72
Default Re: Automation on hidden tracks in the same Edit Group

Thanks but unfortunately it does not.
__________________
MacPro 5.1 (2 x 3.46 GHz, Twelve Core Intel Xeon) - OS X 10.12.6 - Ram 64G - PTHD 2018.7 - HD Native Card - Avid HD Omni - BM Intensity Pro - Monitoring PSI Audio (surround)
Reply With Quote
  #4  
Old 03-12-2014, 02:46 AM
joachim's Avatar
joachim joachim is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Germany, München
Posts: 1,663
Default Re: Automation on hidden tracks in the same Edit Group

Could it be helpful, as a workaround until it is possible to suppress this warning in the prefs,
to not hide any tracks of the group,
arrange the track height of the "unwanted" (the formerly hidden ones) tracks of the group to micro,
the track height of the "wanted" tracks of the group to fill the whole edit window,
hide all other tracks
and save this as a memory location (time properties to none , general properties to track show/hide and track heights) ?

(will not work if there are too many "unwanted" tracks)
__________________
PT 11.3.2 HD , RME Fireface 800 , Genelec 5.1 ,
Win7 64bit Professional , i7 3930 Hexcore , 48GB Ram , SSD System + SSD PT Session/Audio + SSD Video (all Samsung 840 Evo) + Spinner 1TB Data , 2x Radeon HD 5450 \\ SD 633 Femto MKH8060 MKH8070 MKH30/MKH40 DPA4060
Reply With Quote
  #5  
Old 03-13-2014, 07:37 AM
yanos yanos is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: France
Posts: 72
Default Re: Automation on hidden tracks in the same Edit Group

Thanks Joachim, it could be a nice workaround with memory location !
__________________
MacPro 5.1 (2 x 3.46 GHz, Twelve Core Intel Xeon) - OS X 10.12.6 - Ram 64G - PTHD 2018.7 - HD Native Card - Avid HD Omni - BM Intensity Pro - Monitoring PSI Audio (surround)
Reply With Quote
  #6  
Old 03-13-2014, 01:03 PM
SBP SBP is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: New Zealand
Posts: 299
Default Re: Automation on hidden tracks in the same Edit Group

Quote:
Originally Posted by yanos View Post
Thanks Joachim, it could be a nice workaround with memory location !
For what its worth I reckon there are a bunch of scenarios where it would be nice to be able to reduce track heights to zero -editing groups as you describe and also working with Eucon controllers that will not display hidden tracks of control surface.fficeffice" />>>
>>
Bruno>>
Reply With Quote
  #7  
Old 07-10-2019, 06:30 PM
moleculist moleculist is offline
Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: Vancouver WA
Posts: 3
Default Re: Automation on hidden tracks in the same Edit Group

I know this is a super old message thread, but it came up when I did a search on the issue. The solution is to go to the Groups pulldown menu and select 'Suspend All Groups'. This will allow you to make the changes without the warning message.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Automation on hidden tracks in the same Edit Group yanos macOS 2 03-13-2014 07:41 AM
PLEASE: button to edit HIDDEN playlists! rtcstudio Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 01-25-2012 09:57 PM
Tracks Stuck as Hidden in Edit Window only?! reichman Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 10-16-2008 09:19 AM
Should mixer/edit groups still work if tracks are hidden? Ru_C Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 01-25-2008 10:49 AM
Can't I edit plug-in automation data simultaneously on grouped tracks (identical plu? el biciclista 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 04-02-2002 12:57 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:11 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com