Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 10-26-2015, 03:38 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,903
Default Re: FREE Talkback plugin

All fine on the second day as well. Maybe remove and re-install?
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #12  
Old 10-26-2015, 09:29 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,222
Default Re: FREE Talkback plugin

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
All fine on the second day as well. Maybe remove and re-install?
Yeah, tried that to no avail. I contacted the developer and they suggested updating my video card drivers. The drivers are up to date, but the cards are a bit old in computer years. Gonna send them the crash logs though.
__________________
Help Us Help You



Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS High Sierra Version 10.13.6
Pro Tools HD 2019.10
Reply With Quote
  #13  
Old 10-27-2015, 08:21 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,903
Default Re: FREE Talkback plugin

Quote:
Originally Posted by cwsand View Post
Yeah, tried that to no avail. I contacted the developer and they suggested updating my video card drivers. The drivers are up to date, but the cards are a bit old in computer years. Gonna send them the crash logs though.
Hmmm, wonder what dr-daw has for graphics? Running dual nVidia cards here(with the latest drivers)
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #14  
Old 10-27-2015, 02:18 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,222
Default Re: FREE Talkback plugin

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Hmmm, wonder what dr-daw has for graphics? Running dual nVidia cards here(with the latest drivers)
It's something to do with Open GL with one or both of my video cards. I'm using and AMD Radeon R5 220 and an NVIDIA GeForce 7300 LE because I couldn't get the pc to recognize 2 of the same cards. Guess I need to research if there are newer cards that support dual installs. I would like to be able to connect to 3 monitors and a TV, which I can do now. I may just wait until I can get a mac.

SoundRadix sent me a version of Muteomatic that doesn't require OpenGL which seems to work, thankfully.
__________________
Help Us Help You



Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS High Sierra Version 10.13.6
Pro Tools HD 2019.10
Reply With Quote
  #15  
Old 10-27-2015, 03:28 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,039
Default Re: FREE Talkback plugin

Aren't you guys using a Hardware monitoring controller or something like that? Never used a software talkback plugin as it feels a bit problematic but thats just me, I know some of them function quite well.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #16  
Old 10-27-2015, 04:44 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,903
Default Re: FREE Talkback plugin

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
Aren't you guys using a Hardware monitoring controller or something like that? Never used a software talkback plugin as it feels a bit problematic but thats just me, I know some of them function quite well.
All my headphone mixes are done inside the session with a bank of 5 sends devoted to 5 pre-fade HP mixes. Never had an issue with this, although lately, some sessions are adding a few thousand samples of ADC for no reason(will trash prefs and test further). These mixes go out via analog 3/4 and 8 channels of lightpipe(Focusrite OctroPre Mk II Dynamic). Running 3 screens with dual nVidia cards
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #17  
Old 10-28-2015, 08:17 PM
dr_daw's Avatar
dr_daw dr_daw is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Cariboo, BC
Posts: 1,216
Default Re: FREE Talkback plugin

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Hmmm, wonder what dr-daw has for graphics? Running dual nVidia cards here(with the latest drivers)
I can't remember off the top of my what my late 2012 MBP has in it, I'm out of town. I didn't go any further and just trucked along :P
__________________
FBR recording - https://www.facebook.com/fromthebase...cordsrecording
@FBRrecording - Instagram
Rig
MBP 15" High Sierra 10.13.3, i7 2.6Ghz, 8Gb DDR, 750Gb 7200rpm, PT 2019.5, Focusrite Saffire Pro 40, Octopre MkII, Glyph GPT50, Avalon 737sp, AMS Neve 1073's, API 512c, CAPI 312's, DW drums, Fender Guitars/Amps, AKG, Rode, Sennheiser, Neumann U87 & KM184's, Coles 4038, Equator D5 monitors
Reply With Quote
  #18  
Old 01-17-2016, 11:11 AM
jeam25's Avatar
jeam25 jeam25 is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico
Posts: 2,609
Default Re: FREE Talkback plugin

Quote:
Originally Posted by cwsand View Post
It's something to do with Open GL with one or both of my video cards. I'm using and AMD Radeon R5 220 and an NVIDIA GeForce 7300 LE because I couldn't get the pc to recognize 2 of the same cards. Guess I need to research if there are newer cards that support dual installs. I would like to be able to connect to 3 monitors and a TV, which I can do now. I may just wait until I can get a mac.

SoundRadix sent me a version of Muteomatic that doesn't require OpenGL which seems to work, thankfully.
Hi CW im having the same problem can you send me the file by email ?

jeam_25(@)hotmail(.)com

Thanks !
__________________
- Jesus Alvarado -

Keep the volume UP !
Reply With Quote
  #19  
Old 01-17-2016, 03:21 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,222
Default Re: FREE Talkback plugin

Quote:
Originally Posted by jeam25 View Post
Hi CW im having the same problem can you send me the file by email ?

jeam_25(@)hotmail(.)com

Thanks !
Sure, no problem. Just sent it to you...
__________________
Help Us Help You



Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS High Sierra Version 10.13.6
Pro Tools HD 2019.10
Reply With Quote
  #20  
Old 01-17-2016, 06:40 PM
JuanPC JuanPC is offline
Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Miami FL
Posts: 600
Default Re: FREE Talkback plugin

this remembers me the Free SSL Talkback compressor plugin, used by Phil Collins on Drums, for a famous song...

http://www.solid-state-logic.co.jp/m...C-1/index.html


anyway... that company has great plugins, but the talkback is much better using a Samson c-control + M-Audio/Yamaha/etc... foot pedal.
http://www.samsontech.com/samson/pro...lass/ccontrol/
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Possible free and cross-platform alternative to Massey Talkback mesaone AAX Plug-ins 16 07-13-2015 08:13 AM
No more TalkBack plugin :-( WombatStudio.Org Pro Tools 11 18 11-19-2013 01:10 PM
No AAX Talkback plugin? No Problem - here's the fix! mesaone Pro Tools 11 13 09-01-2013 01:20 PM
Free or almost free GM plugin advice imcivor 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-22-2007 11:59 AM
Talkback Mic?? what plugin nukmusic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 08-24-2004 09:43 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:15 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com