Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-27-2010, 02:46 PM
maxspl maxspl is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Yucca Mountain, US
Posts: 25
Default PT9 Downgrade Back to PT8 LE

Is it possible to downgrade from PT9 back to PT8 LE, and how will this affect the iLok license? I'm new to all this.

I want to buy the crossgrade before it goes away, but I'm not sure that my current machine will run PT9. So, I want to be able to revert to PT 8 and continue working with it until I buy a new laptop.

Will it this approach mess up my iLock license in anyway when I go to install PT9 on my new machine?
__________________
---------------
English!? Who needs that? I'm never going to England!
Homer Simpson
-------------------
Reply With Quote
  #2  
Old 11-27-2010, 02:48 PM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: PT9 Downgrade Back to PT8 LE

Quote:
Originally Posted by maxspl View Post
Is it possible to downgrade from PT9 back to PT8 LE, and how will this affect the iLok license? I'm new to all this.

I want to buy the crossgrade before it goes away, but I'm not sure that my current machine will run PT9. So, I want to be able to revert to PT 8 and continue working with it until I buy a new laptop.

Will it this approach mess up my iLock license in anyway when I go to install PT9 on my new machine?
Why is it that people forget that PT8 needn't an iLok license?

You can still use PT8 with your LE interface without having to do anything to your PT9 license.
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
  #3  
Old 11-27-2010, 03:01 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,986
Default Re: PT9 Downgrade Back to PT8 LE

Recent Dverb tests show PT9 NOT to use significant resource beyond that of PT8.

Thank you Shane.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.10 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #4  
Old 11-27-2010, 03:17 PM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: PT9 Downgrade Back to PT8 LE

Quote:
Originally Posted by TOM@METRO View Post
Recent Dverb tests show PT9 NOT to use significant resource beyond that of PT8.

Thank you Shane.
Indeed.

My system actually showed an improvement with PT9.
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
  #5  
Old 11-27-2010, 08:28 PM
maxspl maxspl is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Yucca Mountain, US
Posts: 25
Default Re: PT9 Downgrade Back to PT8 LE

Thanks for all the feedback.

I know that the PT 8 LE key is embedded in the HW, but wasn't sure how strict Avid is about multiple installs/uninstalls. In the past, I have used these "Nazi" programs (probably being a bit harsh) that won't let you revert (or at least make it very difficult to) once you upgrade. They put something in the registry. Didn't want to waste my money by inadvertantly doing something silly. Would rather ask. Gonna go order PT 9 now.
__________________
---------------
English!? Who needs that? I'm never going to England!
Homer Simpson
-------------------
Reply With Quote
  #6  
Old 11-27-2010, 10:30 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,986
Default Re: PT9 Downgrade Back to PT8 LE

It's always better to start with a fresh OS drive and keep the former version intact. At least until you are solid. At the very least, keep an image of your current drive.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.10 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Impossible to start Pro Tools on MacPro after downgrade Mountain Lion back to LION DESVED Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 2 05-21-2013 04:18 PM
Downgrade 8.0.3 to 8.0.1? JBCSL Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 01-05-2011 07:25 PM
Downgrade from 7.4 to 7.1 mixupandblend 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 08-15-2008 10:12 AM
New PT7 to 6.9.2 downgrade possible? Joe Costa Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 01-03-2006 02:03 PM
downgrade from LE 6.4 back to previous version croffutt 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 09-25-2004 12:37 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:41 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com