Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-09-2016, 11:21 PM
typhy typhy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Seattle
Posts: 110
Default Downgrade back to 10.3.0?

Is there a way to go back to 10.3.0 from 10.3.9?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-10-2016, 11:26 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,051
Default Re: Downgrade back to 10.3.0?

Quote:
Originally Posted by typhy View Post
Is there a way to go back to 10.3.0 from 10.3.9?
If you have the 10.3.0 installer just run it after you unistalled the newer version, if you run OSX just run the installer over the 10.3.9 and that should do it.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #3  
Old 01-10-2016, 11:55 AM
typhy typhy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Seattle
Posts: 110
Default Re: Downgrade back to 10.3.0?

i dont have the original installer
i upgraded from 9 online and it's no longer avaiolable to download

any idea how i can get it?
Reply With Quote
  #4  
Old 01-10-2016, 11:58 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,051
Default Re: Downgrade back to 10.3.0?

http://secure.digidesign.com/service...rticleId=43572

Here are the 10.3 installers. Make sure to install the correct version and the virtual instruments aswell
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #5  
Old 01-10-2016, 03:12 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,906
Default Re: Downgrade back to 10.3.0?

For future reference, I save EVERY downloaded installer to a 2TB USB drive, so I never have to wonder where to retrieve something
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #6  
Old 01-10-2016, 06:38 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,749
Default Re: Downgrade back to 10.3.0?

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
For future reference, I save EVERY downloaded installer to a 2TB USB drive, so I never have to wonder where to retrieve something
Exactly. I actually have the installers saved off to 3 places - 2 hard drives and also on double layer dvd. I learned from my wife who used to be an aerospace safety engineer who had to deal with NASA - no such thing as too much redundancy.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #7  
Old 01-21-2016, 08:24 PM
typhy typhy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Seattle
Posts: 110
Default Re: Downgrade back to 10.3.0?

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
http://secure.digidesign.com/service...rticleId=43572

Here are the 10.3 installers. Make sure to install the correct version and the virtual instruments aswell
thanks

i uninstalled PT then installed this version

but now when i click on the PT icon, it just flashes and closes.
it does not open. i dont know whats wrong?
i've uninstalled and re installed and same thing happens.

i'm on oxs 10.8.5
Reply With Quote
  #8  
Old 01-21-2016, 11:31 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,051
Default Re: Downgrade back to 10.3.0?

Quote:
Originally Posted by typhy View Post
thanks

i uninstalled PT then installed this version

but now when i click on the PT icon, it just flashes and closes.
it does not open. i dont know whats wrong?
i've uninstalled and re installed and same thing happens.

i'm on oxs 10.8.5
Try trashing preferences and databases and restart the mashine. See if that does it and report back
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #9  
Old 01-25-2016, 11:32 PM
typhy typhy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Seattle
Posts: 110
Default Re: Downgrade back to 10.3.0?

yeah it's not working
I've uninstalled and installed over and over again but PT will not load
the icon will jump up and that's it... nothing loads
Reply With Quote
  #10  
Old 01-26-2016, 06:04 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,749
Default Re: Downgrade back to 10.3.0?

Quote:
Originally Posted by typhy View Post
yeah it's not working
I've uninstalled and installed over and over again but PT will not load
the icon will jump up and that's it... nothing loads
Is your iLok okay and is it plugged into a working USB2 port?
Have you repaired permissions?
Something I find that works in stubborn cases is to cold boot the computer between steps. Uninstall, cold boot the computer, repair permissions, cold boot the computer, install, cold boot computer, repair permissions, run PT. The reason I say cold boot is that there are the odd occassions where everything in the computer might not reset itself like it should.
Do you have any third party plugins installed? There might be something there causing the problem. Like a plugin not having proper authorization, not being of the right format, etc.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Impossible to start Pro Tools on MacPro after downgrade Mountain Lion back to LION DESVED Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 2 05-21-2013 04:18 PM
PT9 Downgrade Back to PT8 LE maxspl Pro Tools 9 5 11-27-2010 10:30 PM
New PT7 to 6.9.2 downgrade possible? Joe Costa Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 01-03-2006 02:03 PM
downgrade from LE 6.4 back to previous version croffutt 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 09-25-2004 12:37 PM
Can I DOWNGRADE 6.1.1->5.3.1 oystein@dyb.no 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-15-2004 03:17 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:56 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com