Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-07-2012, 09:38 AM
tomhartman tomhartman is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: boca raton, FL USA
Posts: 1,655
Default Share Your Favorite Transport Setups..

As a new user of Transport and Mix, I've set up some things I use often as shortcuts, but got to wondering what many of you have found super helpful to have and how yours is set up to make things move as quickly as possible.

Anyone like to share their setup ideas and what works well for you?

Thanks
Tom
__________________
iMac 27
Reply With Quote
  #2  
Old 07-08-2012, 10:10 PM
sartis sartis is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: United States
Posts: 3
Default Re: Share Your Favorite Transport Setups..

I have an artist control and would enjoy seeing other peoples setups as well.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-08-2012, 11:14 PM
Ryan Young's Avatar
Ryan Young Ryan Young is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Santa Clarita, CA
Posts: 1,565
Default Re: Share Your Favorite Transport Setups..

Hopefully these captures are explanatory enough :) I'm mostly a post-production guy and I use these primarily for my dialog editorial and during the mix. I use a combination of hotkeys, macros, window layouts, and memory locations. Hope these give some ideas to you.

Here's an old template I made, but it shows what it looks like on the unit.

Surface - Page 1

Surface - Page 2

Touchscreen - Page 1
__________________
-Ryan Young

•Pro Tools 12.6 (x2)
•OSX 10.11 & 10.12
•Mac Pro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon (x2)
•16 GB 1333 MHz DDR3 (x2)
•HD Native PCIe (x2)
•HD Omni (x2)
•192 i/o
•96 i/o
•4 Seagate Barracuda 1.5TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive
•Blackmagic Intensity Pro (HDMI)
Reply With Quote
  #4  
Old 07-08-2012, 11:43 PM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,288
Default Re: Share Your Favorite Transport Setups..

Only slightly off-topic:

Is there a way to take my personal setup to a different studio? Is there a way to export/import the setup and then import a page into the other control without wiping the custom settings on the other unit?

Also:
How can I move my softkey sessings from page 135 to page 1 without manually setting everything up from scratch again?

Cheers,

frank.
__________________
PTHDn 2018.7 (OSX10.12.6), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM
Reply With Quote
  #5  
Old 07-09-2012, 07:03 AM
JR Fountain JR Fountain is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Toronto, Canada
Posts: 317
Default Re: Share Your Favorite Transport Setups..

On the soft keys mine looks like this...

Preview - Suspend - Latch - Touch - Trim - Read

On the number pad it's...

Write to end - Continuous (No Scroll w/Shift) - Enable plugin
Punch Preview - Enable volume - Enable send volume
Auto Match - Enable pan - Enable send mute
Mem Loc - Mem Loc - Mem Loc
Mem Loc - Mem Loc - Mem Loc
Show all tracks

I'm a post guy as well. Hope that helps.

JR
__________________
J.R. Fountain
credits: www.imdb.com/name/nm0288354/
Reply With Quote
  #6  
Old 07-09-2012, 09:44 AM
Ryan Young's Avatar
Ryan Young Ryan Young is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Santa Clarita, CA
Posts: 1,565
Default Re: Share Your Favorite Transport Setups..

Quote:
Originally Posted by Frank Kruse View Post
Is there a way to take my personal setup to a different studio?
Yes, you can find your user set here:
Macintosh HD>Library>Application Support>Euphonix>UserSets>MC2User>MC_USER_SET__Roo t>Pro Tools 10Mac.xml (if you're using PT10)
It must be named "Pro Tools 10Mac.xml" or "Pro Tools 9Mac.xml" for it to work. If you're overwriting an existing user set, make sure to back everything up and rename properly.


Quote:
Is there a way to export/import the setup and then import a page into the other control without wiping the custom settings on the other unit?
I'm not too sure.

Quote:
How can I move my softkey sessings from page 135 to page 1 without manually setting everything up from scratch again?
If you edit that "Pro Tools 10Mac.xml" file, you'll find something like this...
<NormalKeys>
<Control ID="SoftKey1" TYPE="SmartSwitch">
<Label FONT="Arial Bold" FONTSIZE="12.0000" NAME="Declicker" NOTEXT="1" TYPE="Text"/>
<CommandSet SUBTYPE="OneShot">
<Command ID="1" TYPE="Key">\p. \p1 \p* </Command>
</CommandSet>
</Control>

It's a bit of coding work but once you get the hang of it, you're just swapping whatever command is on a certain button and telling it to do what's on the other page.
__________________
-Ryan Young

•Pro Tools 12.6 (x2)
•OSX 10.11 & 10.12
•Mac Pro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon (x2)
•16 GB 1333 MHz DDR3 (x2)
•HD Native PCIe (x2)
•HD Omni (x2)
•192 i/o
•96 i/o
•4 Seagate Barracuda 1.5TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive
•Blackmagic Intensity Pro (HDMI)
Reply With Quote
  #7  
Old 07-09-2012, 12:05 PM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,288
Default Re: Share Your Favorite Transport Setups..

Thank you Ryan!

This is very helpful info.

Frank.
__________________
PTHDn 2018.7 (OSX10.12.6), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM
Reply With Quote
  #8  
Old 08-29-2012, 08:12 AM
ivid ivid is offline
Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: NYC
Posts: 3
Default Re: Share Your Favorite Transport Setups..

Im new to PT world (have been using Logic for years... just installed PT10 and making a slow migration over).

Is it possible to setup MCContol softkeys to insert a specific plug in (say in the first available insert slot of the selected track)?

ideally i'd like to have a screen of softkeys with my most-used plugins and use that to insert them onto a selected track. (btw, if anyone has figured out a way of doing something similar in logic -- would love to know too :) but dont think you can actually do that in logic. Looking at some of Ryan's screenshots -- looks like you have softkeys/hotkeys assigned to specific plugins. is that for PT?


Quote:
Originally Posted by Ryan Young View Post
Hopefully these captures are explanatory enough :) I'm mostly a post-production guy and I use these primarily for my dialog editorial and during the mix. I use a combination of hotkeys, macros, window layouts, and memory locations. Hope these give some ideas to you.

Here's an old template I made, but it shows what it looks like on the unit.

Surface - Page 1

Surface - Page 2

Touchscreen - Page 1
Reply With Quote
  #9  
Old 08-30-2012, 09:04 AM
ivid ivid is offline
Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: NYC
Posts: 3
Default Re: Share Your Favorite Transport Setups..

Im new to PT-World (have been a Logic user for years and now making a slow migration to PT10).

Looking at Ryan's screenshots - looks like some of your softkeys (or hotkeys) are linked to specific plugins. Is this possible in mcControl w/PT10? ideally, what im trying to do is have a page of softkeys with a bunch of my mostly used plugins so that i can insert one of the plugins into the first available insert slot of the selected track. I dont think its possible in logicpro (if anyone has figured out a way to do it -- i would love to know as well). is this something that can be done with PT?

thanks
Reply With Quote
  #10  
Old 08-30-2012, 10:58 AM
Ryan Young's Avatar
Ryan Young Ryan Young is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Santa Clarita, CA
Posts: 1,565
Default Re: Share Your Favorite Transport Setups..

Unfortunately, you can't really pull up the RTAS plugin on a selected track, with one hot key. What I did was recalling a window configuration with AudioSuite plugins. Here's what you'd do, if you wanted to do that:

Open the plugin of choice.
Place the plugin (and everything else) where you want on the screen.
Store a new window configuration (lets use #1)
Set your McControl's button to perform a EuCon action of recalling window configuration #1 or have it execute the following keystrokes (for #1, perform the following keystrokes on the numerical keypad)
. 1 *
Name the button to whatever you'd like

Enjoy!!
__________________
-Ryan Young

•Pro Tools 12.6 (x2)
•OSX 10.11 & 10.12
•Mac Pro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon (x2)
•16 GB 1333 MHz DDR3 (x2)
•HD Native PCIe (x2)
•HD Omni (x2)
•192 i/o
•96 i/o
•4 Seagate Barracuda 1.5TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive
•Blackmagic Intensity Pro (HDMI)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ARTIST TRANSPORT: Transport knobs do not light up when pushed smallchamber Artist Series 0 02-26-2013 05:36 AM
Locking MC Transport but NOT MC Mix's transport functions? zygmunt Artist Series 2 07-15-2012 09:11 PM
Share Your Favorite Music Avid Avid Scorch (iOS) Forum 0 06-08-2011 11:32 PM
DIGI 003 Transport vs. computer screen transport ostrange 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 01-10-2008 12:38 AM
Share your favorite sounds. jonnyrocker Tips & Tricks 0 03-13-2003 08:29 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:44 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com