Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-07-2010, 07:07 PM
funkcity funkcity is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Hollywood, CA, USA
Posts: 94
Default HD-Madi/HD-Native Qs for Tony Cariddi

Madi opens up an easy interface option for PT users who feed traditional consoles IE: AMS, Harrison, Euphonix, SSL, Studer etc...

A few years ago we ran a Nuendo system with 2 RME Madi cards...they say you can use 3. But we ran fine with 128 tracks. So the in and out track count could be 192 each way at 48K.

How would you do that with HD-MADI and the new ProTools hardware?
Stick with PT HD not Native or use multiple Native cards??
Reply With Quote
  #2  
Old 10-07-2010, 07:17 PM
ekuehnl's Avatar
ekuehnl ekuehnl is offline
ACI/ALP Moderator
 
Join Date: Apr 1999
Location: Berkeley, CA
Posts: 665
Default Re: HD-Madi/HD-Native Qs for Tony Cariddi

In case it isn't clear, understand that HD MADI is a 64 channel I/O box. It offers two groups of 32 channels, each running on a discrete Digilink connector.

HD Native is limited to 64 channels. So the most you can connect is one HD MADI interface. You can't run multiple HD Native cards.

As far as regular HD, you have to remember that each HD card can only handle 32 channels of I/O. Therefore, you need two HD cards for each 64 channel HD MADI interface. You would need four HD cards and two HD MADI interfaces for 128 channels.

-Eric
Reply With Quote
  #3  
Old 10-07-2010, 07:18 PM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: HD-Madi/HD-Native Qs for Tony Cariddi

Quote:
Originally Posted by funkcity View Post
Madi opens up an easy interface option for PT users who feed traditional consoles IE: AMS, Harrison, Euphonix, SSL, Studer etc...

A few years ago we ran a Nuendo system with 2 RME Madi cards...they say you can use 3. But we ran fine with 128 tracks. So the in and out track count could be 192 each way at 48K.

How would you do that with HD-MADI and the new ProTools hardware?
Stick with PT HD not Native or use multiple Native cards??
Native is only intended as entry level HD. You can only use one card (at this point), for a maximum I/O of 64 channels.

You would need a TDM system for more than that. I'd wait to see what the new line of TDM cards will have to offer...
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tony Cariddi (Avid) says ProTools to remain open to third party interfaces Dave Lang Pro Tools 11 3 04-22-2013 08:35 PM
Single-card Native or HDX with MADI Picture Start Post - Surround - Video 2 02-28-2012 11:16 AM
New Thread by Tony Cariddi on LLM with HD Native nst7 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 10-13-2010 10:12 AM
New Thread by Tony Cariddi on LLM with HD Native nst7 Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 0 10-13-2010 10:11 AM
HD Native and MADI for stage Picture Start Post - Surround - Video 0 10-08-2010 09:46 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:12 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com