Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-30-2010, 05:09 PM
CamM CamM is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: UK
Posts: 68
Default HD Native latency

I'd be very interested to hear from anyone running an HD Native system with pt9.

Does one have to turn on low latency monitoring, a la PTLE? Where is this done?

How would one go about sending 8 channels of low latency audio to hearback system, for instance? Does low latency mode only apply to 2 channels, like LE?

How small is the latency if I don't turn on low latency mode? Imagine I was running a full TDM HD system, with the buffer at 256 (which sounds like direct monitoring in headphones) - how much more latency does HD Native produce at this buffer size? Does it start to become a fight between buffer size and computer crashes?

Generally it'd be good to hear peoples thoughts and experiences, especially in comparison to full HD.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 11-30-2010, 06:07 PM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,775
Default Re: HD Native latency

Your best bet is to check out this thread over on Gearslutz.com:

http://www.gearslutz.com/board/pro-t...hd-native.html


But basically, to answer your question, it's only 2 channels, just like LE. However, because of the design of the new Avid interfaces, like the Omni, even without using low latency, it's faster at a certain buffer setting than it would be with other hardware. In other words, a buffer of 128 feels like 64, 64 feels like 32, etc.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-30-2010, 07:02 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: HD Native latency

Quote:
Originally Posted by CamM View Post
Does one have to turn on low latency monitoring, a la PTLE? Where is this done?
Low Latency Monitoring with Pro Tools HD Native gives you the ability to assign any available Output path for Low Latency Monitoring in the I/O Setup Output Tab. So when TrackInput Monitoring is enabled the Plug-In chain is bypassed. This functionality is HD Native Only.
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD Native latency stevegalante Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 6 03-17-2014 11:49 PM
AAX native latency on HDX system Codo AAX Plug-ins 1 09-12-2013 03:47 PM
PT HD Native & HDX / latency? kirkbross Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 13 08-24-2013 09:48 AM
HD NATIVE vs HD TDM latency James Drake Pro Tools 10 20 06-19-2012 04:27 PM
omni/native latency vs mbox pro latency chrisdee Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 34 03-30-2012 07:24 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:46 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com