Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 02-08-2018, 04:01 PM
GTBannah GTBannah is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: GuyBarTola
Posts: 1,678
Default Re: AAE 6101 Errors

**in my most sober of voices**

Remember, that projects created and saved in 2018 will/may not open in 12.
__________________
Derrkins
GuyBarTola
********************
PT 2018; Nuendo 7.1; Studio One 3; former Sonar and Sequoia user .... GENELEC 1031A, AVANTONE MIX CUBES (Active); Sibelius 7.0; Dorico; Mac Mini 2.6 GHz Core i7, OS X 10.12.2 Sierra; 16GB RAM; 480 GB System SSD; 1 TB 7200 rpm Audio; 3 TB samples; Roland A-800 Pro controller; GOOD BYE PEE SEA!!
Reply With Quote
  #22  
Old 02-08-2018, 04:59 PM
Cabra Cabra is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Cleveland
Posts: 34
Default Re: AAE 6101 Errors

Quote:
Originally Posted by GTBannah View Post
**in my most sober of voices**

Remember, that projects created and saved in 2018 will/may not open in 12.
Yes, luckily, these were created in PT10, then opened and saved in 12.8.4, then to 2018.1, then back 12.8.1. It worked fine! lol
__________________
Mac Pro 3,1 20Gb Ram
Dual 3.0ghz xenon processor 2TB hard drive
OS 10.11.6
Protools 2018
003+rack
Golden age Pre 1073
Reply With Quote
  #23  
Old 02-08-2018, 05:38 PM
GTBannah GTBannah is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: GuyBarTola
Posts: 1,678
Default Re: AAE 6101 Errors

Quote:
Originally Posted by Cabra View Post
Yes, luckily, these were created in PT10, then opened and saved in 12.8.4, then to 2018.1, then back 12.8.1. It worked fine! lol
That's nice!
__________________
Derrkins
GuyBarTola
********************
PT 2018; Nuendo 7.1; Studio One 3; former Sonar and Sequoia user .... GENELEC 1031A, AVANTONE MIX CUBES (Active); Sibelius 7.0; Dorico; Mac Mini 2.6 GHz Core i7, OS X 10.12.2 Sierra; 16GB RAM; 480 GB System SSD; 1 TB 7200 rpm Audio; 3 TB samples; Roland A-800 Pro controller; GOOD BYE PEE SEA!!
Reply With Quote
  #24  
Old 02-08-2018, 07:20 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 10,614
Default Re: AAE 6101 Errors

Quote:
Originally Posted by Cabra View Post
Yes, luckily, these were created in PT10, then opened and saved in 12.8.4, then to 2018.1, then back 12.8.1. It worked fine! lol
You mean 12.8.3 not 12.8.4 so no one thinks they missed an update
__________________
Best Regards
Christopher


South Side Music Group
WEBHOME
SOUTHSIDEPUB

#ninjakittenshatecrunchyleaves

Eagles may soar, but weasels don't get sucked into jet engines
Reply With Quote
  #25  
Old 02-11-2018, 02:35 PM
GTBannah GTBannah is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: GuyBarTola
Posts: 1,678
Default Re: AAE 6101 Errors

Quote:
Originally Posted by CLaws View Post
I just did something I said I wasn't going to do which was upgrade PT and my MBP when they came available. I figured if it's working properly just leave it alone. Well, last night I upgraded to 2018.1 and high Sierra and now I'm getting the 6101 error for no good reason so I checked here for help.

Man, you guys are the best! Thanks! I REALLY appreciate you folks that take the time to help those of us with issues as my problem seems to have gone away after unchecking the ignore errors box.

I'm an old guy that oughta be outside running the kids off my lawn yet I'm in here trying to learn a new OS (I swore off Windoze about 25 years ago but just bought my first Mac last May) and Protools plus a plethora of VI's and plugins. I've health issues so this is sloooooow going. Thanks yall!


FWIW I DO have some scratches and works in progress up on the youtubes. I'll post a link to one I'm told is really relaxing. Works for me... I'll prolly be learning all this til I die but I'm trying to write and record "mood music" for the most part. Wish I had some better pianos, orchestral VI's etc. but I have what I have til I win the lottery. I'm starting a new, pretty ambitious project maybe tomorrow and my plans are to actually finish and polish it but we'll see. Thanks again!
https://www.youtube.com/watch?v=3wCBbExUN20&t=3s


Macbook Pro (Mid 2015)
Quadcore i7 2.2Ghz
16GB Ram
256GB SDD (122.08GB free)
High Sierra
ProTools 2018.1
Focusrite Clarret 4Pre
Arturia KeyLab Essential 61 Key Controller
Arturia V Collection 5 and Analog Lab 3
Bunches of Waves plugins
Superior Drummer 3 (not happy with 'em)
Addictive Drums (not happy at all with 'em)
Yamaha P-150 and EX5
Roland VR-09
Moog Sub37TE
M-Audio Keysyation 49
Roland TD4-K
Audio Technica 4050
Shure 57's and 58's
Lacie 1TB thunderbolt Drive
WD 1TB USB3 external HDD
MANY other plugins, guitars, amps, new Ibanez bass etc.
**Another work in progress 12-09-17**
I listened. Very relaxing!
__________________
Derrkins
GuyBarTola
********************
PT 2018; Nuendo 7.1; Studio One 3; former Sonar and Sequoia user .... GENELEC 1031A, AVANTONE MIX CUBES (Active); Sibelius 7.0; Dorico; Mac Mini 2.6 GHz Core i7, OS X 10.12.2 Sierra; 16GB RAM; 480 GB System SSD; 1 TB 7200 rpm Audio; 3 TB samples; Roland A-800 Pro controller; GOOD BYE PEE SEA!!
Reply With Quote
  #26  
Old 02-12-2018, 09:39 PM
Dizzi45Z Dizzi45Z is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: UT, United States
Posts: 1,681
Default Re: AAE 6101 Errors

Quote:
Originally Posted by GTBannah View Post
**in my most sober of voices**

Remember, that projects created and saved in 2018 will/may not open in 12.
Wait... Really? That's not good. Have you just noticed this? Or did you read it somewhere?
__________________
recording.guru : FREE Pro Tools Tips and 19 Video Basic Training Course
Pro Tools 12.8.3 HDX Mac OS 10.12.6
Mac Pro Quad 3.2 Nehalem with 32 GB RAM
Noisebox Studios -Utah Recording Studio
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
-6101 Errors Trent W. Pro Tools 12 7 03-20-2017 11:51 AM
AAE 6101 errors. Pro Tools 11 HD. Help! Ke productions Pro Tools 11 4 04-25-2014 11:39 PM
PT 10 6101 and 9128 errors spaceman Pro Tools Software (Mac) 13 03-12-2012 02:03 PM
6101 AND 9128 ERRORS LUISMI 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 06-09-2008 06:24 AM
-6101 errors all the time blastula 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 20 03-03-2007 07:16 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:06 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com