Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | S6

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-11-2019, 06:39 AM
stefanboman stefanboman is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Stockholm
Posts: 68
Default Need urgent help with Xmon

Posted about this problem a long time ago but it hasn't occurred that much lately until now.

Our Xmon is acting up big time now but I suspect it´s not hardware related.

It seems to loose or ignore most commands to switch speakers and change monitor sources.
Lets say I need to check some mixing decision in my small boombox, now I have to press that button 20 times before it actually kicks in.
Very annoying, since I do that all the time!
Its not the actual buttons since I see the S6 screen responds immediately, but the Xmons doesn't.

This affects speaker switching and source selection. i also have a folddown button that I use as a mono switch, but that one doesn't seem to be affected.

Tried restarting everything, disconnected workstation and re-connecting but not helping.

Really need to fix this ASAP as this really slows down my workflow.
Anyone experienced this before? What should I try?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-11-2019, 07:21 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is online now
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 565
Default Re: Need urgent help with Xmon

Greetings,

I would start with some of the suggestions in the following knowledge base article:

http://avid.force.com/pkb/articles/e...n-MUTE-with-S6

Power Cycle and Reset the XMON, plus re-seat the DB15 connection.
http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/FAQ/en207651

On a side note, I have seen a handful of XMON hardware failures or intermittent problematic behavior over the past few months. Some of these units are nearly 15 years old. Let me know what you find.

best,


Jeff
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #3  
Old 02-12-2019, 04:19 AM
stefanboman stefanboman is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Stockholm
Posts: 68
Default Re: Need urgent help with Xmon

Thanks Jeff!!

Took me over two hours going over things again and again but eventually things went back to normal.

Cheers!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
7.1 and XMon? subwoof Post - Surround - Video 5 08-14-2017 07:43 AM
Xmon mod?? mtung ICON & C|24 0 10-01-2009 06:16 AM
XMON OKN ICON & C|24 2 01-27-2006 10:34 AM
URGENT URGENT Hard Drive problem please help arcarsenal 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 02-28-2005 01:02 PM
HELP WITH MBOX PLEASE!!!!!! URGENT URGENT ....... YahB 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 05-25-2003 06:30 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:44 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com