Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools Software (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-22-2016, 12:46 AM
duskb duskb is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: LA CA USA
Posts: 130
Default Full scale white noise and random audio

I have just experienced something I have NEVER seen PT do in the 20 years I have been using it. I was recording audio off the input of a tape machine into PT and after the completed take I rewound the multi-track and re-recorded the actual audio off repro into Pro Tools on a separate playlist, locked to tape. Nothing new here, done this many times on this very system without a problem.

When I auditioned my new audio transferred from tape I got full scale white noise and screechy dentist drill type noises off playback. Switching back to Plist 3 (which was off the input of the tape machine) everything played back fine, overviews look great, session behaves normally. When I switch over to Plist 4, with the new tape layback on it, even though the overviews look fine I'm getting full scale horror on some tracks and _random audio from other sessions_ on others. Most other tracks are just empty even though the overview shows the proper files.

I rebooted, no change. I created a new session and imported session data. No Change. I searched the DUC and discovered some folks blamed their drives, which I was initially dismissive of until I copied my new session over to another drive and all Plists playback fine there. I then moved the "ok" session back over to the original drive thinking it was a corrupt session and its back to the SAME problem but now with _different_ random audio from other sessions! I shut off all plugs, deleted all unused tracks and faders, tweaked settings in the playback engine, ran disk repair, no change. Unfortunately the drive that appears to be giving me problems, for the first time ever, happens to be my main work drive which I haven't had that long, maybe a year or so. Obviously I need to get to the bottom of this because its a huge liability to have PT re-invent my sessions for me. What gives?

One other note - PY was complaining about allocation issues even though I never did anything to change it. It appears to be pointing to the correct drive(?). How do I resolve this issue shot of pitching what seems to be a solid system and a solid drive.

System details
Mac 2x2.8G Quad, 2 Gig 667MHz DIMM, version 10.6.8
Main OS Drive 1TB Seagate SATA
Main work drive 3TB Seagate SATA 60% free
PTHD 9.0.0
__________________
----
Dusk Bennett
Artist Development/Technical Services/Educator
Los Angeles Ca
"Award Winning Work, Every time..."
www.duskbennett.com
Reply With Quote
  #2  
Old 11-22-2016, 01:11 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 15,633
Default Re: Full scale white noise and random audio

If I remember correctly, PT9.0.0 suffered from this white noise blast bug so first thing you should do would be updating to 9.0.6 or even consider downgrading to 8.1.1 which both work wonderfully on your 10.6.8
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-09-2019, 12:57 PM
musicshine musicshine is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Italy
Posts: 1
Default Re: Full scale white noise and random audio

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
If I remember correctly, PT9.0.0 suffered from this white noise blast bug so first thing you should do would be updating to 9.0.6 or even consider downgrading to 8.1.1 which both work wonderfully on your 10.6.8
I have 9.0.6 HD2, from a couple of week same problem, in more than 15 years, with differents versions and machines never happened to me.. It is possible to listen the recorded right audio with any player... It happens also with import audio. please help
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Loud full scale digital noise from ANY reverb plugin Marco Migliari Pro Tools 11 18 10-18-2015 02:53 AM
random full scale noise in edited tracks!? digidesigner Pro Tools TDM Systems (Win) 1 06-01-2011 11:04 PM
For anyone who is having the random white noise burst / random distortion problem Philly 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-23-2010 05:56 AM
Random appearance of full scale sinus noise in already recorded tracks mrmecanique Pro Tools TDM Systems (Mac) 14 08-18-2009 01:58 PM
001 / PT6.4: Full scale noise instead of audio? timdog 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-09-2006 09:10 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:38 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com