Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 12 Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #31  
Old 04-23-2017, 09:31 PM
edwinstar edwinstar is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Switzerland
Posts: 171
Default Re: MIDI Production PT 12 Impossible

well, since your talking about a "small ten track session", everybody should have an idea... it sounds like you don't want to be helped...
Reply With Quote
  #32  
Old 04-24-2017, 04:07 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 12,845
Default Re: MIDI Production PT 12 Impossible

Quote:
Originally Posted by edwinstar View Post
well, since your talking about a "small ten track session", everybody should have an idea... it sounds like you don't want to be helped...
Agreed. Couple that with the fact that Mr. Loop (Clavin) has a system with known problems like low ram and a questionable OSX version - one needs to get one's house in order before casting aspersions on the tool in use.
__________________
Jack
See profile for system details
QAPLA!
Reply With Quote
  #33  
Old 04-24-2017, 05:07 AM
KV626's Avatar
KV626 KV626 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Montreal by day, Paris by night
Posts: 303
Default Re: MIDI Production PT 12 Impossible

Quote:
Originally Posted by strangeLoop View Post
I suspect that some people reporting working systems have no idea what intense MIDI composition with audio overdubbing is really like.
I don't have the problems you posted and I do intense MIDI composition with audio overdubbing everyday.

The ONLY one I occasionally get is the disappearing first note if I copy/duplicate/paste a clip. Not that big of a deal for me, really, but indeed annoying, so yes it would be nice if they fixed this once and for all.

...I see in your sig that you have an 003 rack, how much CPU is your kernel_task taking?
__________________
Mac Pro 5,1 (Mid-2012) 12-core 2.4 GHz/40GB ram/macOS 10.12.6
SSL Alpha-Link MADI AX Arturia Keylab 88 Presonus Faderport 8
Logic Pro X 10.3.2 • Pro Tools 12.8
NI Komplete Ultimate 11 • Albion One • Soundiron Choirs • Pianoteq • Analog Lab • VSL SE/Chamber Strings • etc
Reply With Quote
  #34  
Old 04-24-2017, 01:34 PM
strangeLoop strangeLoop is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Greater Los Angeles Area
Posts: 168
Default Re: MIDI Production PT 12 Impossible

An other example,

I will be working along when suddenly Pro Tools will not play. The play light will blink on and it just goes to stop. The only solution here is a complete hardware reboot of everything.

A well written program would at least give an error message of some kind.

"The ONLY one I occasionally get is the disappearing first note if I copy/duplicate/paste a clip."

Yes, this is not a big deal, but it is an indication of larger problems. If they can't fix simple MIDI problems, that used to work fine, then how can they solve larger issues like complete system crashes.

John Clavin
__________________
MacPro 4,1 Quad-Core Nehalem, 8GB Ram, OS X El Capitan, 003 Rack, PT Version 12, All the Air Virtual Instruments.
Reply With Quote
  #35  
Old 04-26-2017, 10:15 PM
RiF RiF is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 490
Default Re: MIDI Production PT 12 Impossible

I am having most of the problems OP is experiencing, too. Very annoying. And I am on a Windows machine with completely different specs, so these are simply Pro Tools bugs - which are present for far too long for a so-called "professional" software.

I've just renewed my Pro Tools upgrade plan for my perpetual license, but just because I am hoping to get a halfway stable version to stay on. I am not interested in any more features, because I will not stay on this platform.
Reply With Quote
  #36  
Old 05-01-2017, 04:35 PM
strangeLoop strangeLoop is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Greater Los Angeles Area
Posts: 168
Default Re: MIDI Production PT 12 Impossible

Some days I can work all day with no crashes, but other days I get the AAE-9173 error, or the AAE-6101 error, or the no-play crash with no error message, all day long.

Maybe PT 12.8 will fix some of this.

John Clavin
__________________
MacPro 4,1 Quad-Core Nehalem, 8GB Ram, OS X El Capitan, 003 Rack, PT Version 12, All the Air Virtual Instruments.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Virtually impossible - MIDI Mysteries solved for US$10 unkJE Virtual Instruments 0 08-05-2014 02:53 PM
Is it impossible to load an old MIDI file into PT and get it Elton Hyland MIDI 5 05-23-2007 05:54 PM
HD as a serious midi music production platform ? Stjernholm Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 10-18-2006 02:46 PM
Controllerless MIDI production? ANY POSSIBILITIES? eascya Virtual Instruments 4 09-17-2006 11:20 AM
multiple or impossible midi notes Re_Org MIDI 0 08-02-2004 05:31 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:48 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com