Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #191  
Old 11-15-2020, 03:36 AM
kosmokrator kosmokrator is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 64
Default Re: ProTools 2020.11

Quote:
Originally Posted by JCBigler View Post
Right? I mean it's cool and all, but seriously? 512 Master faders?

If anyone out there has a session with 512 Master faders, will you please post a screen shot of it and tell us how you are using them? I really want to know.

But some of the video file and transcoding options look really useful and are something that I have been needing since I've gotten into doing video work during the shut down.
This was implemented for post production users who mix to Dolby Atmos. To achieve certain delivery requirements (and other functionality) you want a master fader for every object.

That alone would be >100 master faders.
Add to that all the master faders needed on stems etc. in post mixing this can add up to quite a lot fast.

Most post production mixing sessions are a lot bigger than anything in the music world.
  #192  
Old 11-15-2020, 06:37 AM
Ru_C Ru_C is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: London + Bedford, UK
Posts: 940
Default Re: ProTools 2020.11

Holy Smoke. Just testing 2020.11 Ultimate on my home/office Mac, & the buffer optimisation actually works !

Well done to the AVID programmers that have finally got (as far as I'm concerned), the single most important aspect of PT Native rigs working properly finally.
__________________
A Rig: OSX 10.15.6, PT Ultimate2020.11.1, Native PCI-e Card, AVID I/O16 Analog i/o x2, 40 fader D-Command ES

B Rig: OSX 10.9.5, PT HD 10.3.10, HD3 Accel, AVID192D+ 2xPresonus FS8 for I/o, 32 fader Pro Control

C Rig: (Home/Office). OSX 10.14.6, PT Ultimate2020.11.0, Focusrite 2i2 (2nd Gen), Faderport
  #193  
Old 11-15-2020, 07:01 AM
Emi's Avatar
Emi Emi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Madrid. Spain
Posts: 462
Default Re: ProTools 2020.11

Quote:
Originally Posted by Ru_C View Post
Holy Smoke. Just testing 2020.11 Ultimate on my home/office Mac, & the buffer optimisation actually works !

Well done to the AVID programmers that have finally got (as far as I'm concerned), the single most important aspect of PT Native rigs working properly finally.
I´m pretty sure they did it because of the Carbon engine. They could have done it looong time ago....but...
__________________
Mac Mini M1 | Mac OS Big Sur 11.2 | Motu 16A | Motu 828ES | Motu 1248 | Pro Tools 2020.12 Native
  #194  
Old 11-15-2020, 07:07 AM
Ru_C Ru_C is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: London + Bedford, UK
Posts: 940
Default Re: ProTools 2020.11

Quote:
Originally Posted by Emi View Post
I´m pretty sure they did it because of the Carbon engine. They could have done it looong time ago....but...
yeah could be..its as if someone in charge asked the coders to disengage the S**t-Switch
__________________
A Rig: OSX 10.15.6, PT Ultimate2020.11.1, Native PCI-e Card, AVID I/O16 Analog i/o x2, 40 fader D-Command ES

B Rig: OSX 10.9.5, PT HD 10.3.10, HD3 Accel, AVID192D+ 2xPresonus FS8 for I/o, 32 fader Pro Control

C Rig: (Home/Office). OSX 10.14.6, PT Ultimate2020.11.0, Focusrite 2i2 (2nd Gen), Faderport
  #195  
Old 11-15-2020, 07:18 PM
briaboy briaboy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: New York City
Posts: 386
Default Re: ProTools 2020.11

All working well here, I effin LOVE Pro Tools!!!
  #196  
Old 12-11-2020, 12:58 PM
originalscottyg originalscottyg is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Detroit
Posts: 788
Default Re: ProTools 2020.11

The Same As Source option in Bounce to QuickTime is greyed out (even in Mojave, unfortunately). They say that this signals their intention to bring it back soon. Re-encoding a QuickTime movie in Pro Tools is VERY slow. I would highly recommend bouncing audio only to the length of the video file and using Shutter Encoder or FF.Works to "replace audio" outside of Pro Tools.
__________________
Scott Gatteño
  #197  
Old 12-11-2020, 03:16 PM
bartosz idzi bartosz idzi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Poland
Posts: 104
Default Re: ProTools 2020.11

Quote:
Originally Posted by originalscottyg View Post
Yes. The Same As Source option in Bounce to QuickTime is greyed out (even in Mojave, unfortunately).
in Mojave with Quicktime 7 installed (yes, you can) Same as Source option works as advertised.
__________________
Mac Pro 2 x X5690 3.46Ghz - 64 Gb RAM - SSD 256 Gb - SSD 1TB - OS 10.14.6 - Metric Halo 2882 + Lucid 88192 - Pro Tools Ultimate 2020.11
  #198  
Old 12-11-2020, 03:36 PM
originalscottyg originalscottyg is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Detroit
Posts: 788
Default Re: ProTools 2020.11

Quote:
Originally Posted by bartosz idzi View Post
in Mojave with Quicktime 7 installed (yes, you can) Same as Source option works as advertised.
This isn't working for me. As shown in the picture, Same As Source is greyed out. This is trying to bounce to the exact length of a ProRes Proxy .MOV file.
Am I doing something wrong? I do have QuickTime 7 Pro 7.6.6 installed.

PT Ultimate 2020.11
HD|Native TB
MTRX Studio
MacBook Pro 15" 2019 2.3GHz i9 32GB RAM
macOS 10.14.6
Attached Images
File Type: jpg Screen Shot 2020-12-11 at 5.31.45 PM.jpg (28.8 KB, 0 views)
__________________
Scott Gatteño
  #199  
Old 12-11-2020, 04:27 PM
bartosz idzi bartosz idzi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Poland
Posts: 104
Default Re: ProTools 2020.11

Quote:
Originally Posted by originalscottyg View Post
This isn't working for me. As shown in the picture, Same As Source is greyed out. This is trying to bounce to the exact length of a ProRes Proxy .MOV file.
Am I doing something wrong? I do have QuickTime 7 Pro 7.6.6 installed.

PT Ultimate 2020.11
HD|Native TB
MTRX Studio
MacBook Pro 15" 2019 2.3GHz i9 32GB RAM
macOS 10.14.6
I thought you were saying, "Same as source in Bounce to Quicktime" does not work?
Now you're showing Bounce Mix window. It's another process.

Try using 'Bounce to Quicktime' instead. That should work.
__________________
Mac Pro 2 x X5690 3.46Ghz - 64 Gb RAM - SSD 256 Gb - SSD 1TB - OS 10.14.6 - Metric Halo 2882 + Lucid 88192 - Pro Tools Ultimate 2020.11
  #200  
Old 12-11-2020, 04:36 PM
originalscottyg originalscottyg is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Detroit
Posts: 788
Default Re: ProTools 2020.11

Quote:
Originally Posted by bartosz idzi View Post
I thought you were saying, "Same as source in Bounce to Quicktime" does not work?
Now you're showing Bounce Mix window. It's another process.

Try using 'Bounce to Quicktime' instead. That should work.
Ah! Amazing. Thank you.

I had a custom shortcut setup in macOS for Bounce to Quicktime, which didn't work for me in 2020.11. So I assumed that Bounce to QuickTime was only available as the option in the Bounce Mix window. The menu verbiage changed in Pro Tools, so I had to update my custom shortcut, now it works.
__________________
Scott Gatteño
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Protools 2020 DAW midi controls? Red Solarflare Pro Tools 2020 4 12-11-2020 07:56 AM
Renewed Protools 2020 No downloads in account auratone Licensing & Accounts 4 10-08-2020 06:08 PM
ProTools 2020 HUI support courtsong Pro Tools 2020 2 10-02-2020 03:26 PM
Protools 2020 Mac Catalina Just Crashes JimmyD150155 Pro Tools 2020 12 05-02-2020 01:06 AM
New Avid Link 2020.1 - launched today 1/16/2020 marianna Licensing & Accounts 8 01-17-2020 12:43 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:37 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com