Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #91  
Old 11-12-2020, 01:48 PM
dominicperry dominicperry is offline
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: UK
Posts: 21
Default Re: ProTools 2020.11

First boot of 2020.11 - it's taken about 15 mins so far. Looking at every plug-in for 20-30 seconds each. Still not finished.........

Mac Pro 7,1 16-core.

No high CPU, memory or disk activity. What is it doing?????
  #92  
Old 11-12-2020, 01:50 PM
SomeOtherGuy SomeOtherGuy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Los Angeles
Posts: 417
Default Re: ProTools 2020.11

Great update! Absolutely love dark mode...

Re Quicktime bounce--I don't care how long it takes--we have it back. (And it's a lot shorter than opening up another program, transferring assets, creating new automation, exporting, etc.)

Very happy
__________________
Pro Tools Ultimate, Avid MTRX, MOM, Mac Pro 3.5 Ghz 6-Core (2014) 64 GB RAM, Mac OS Catalina, Samsung T5 SSDs
  #93  
Old 11-12-2020, 01:56 PM
AlexLakis AlexLakis is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Annapolis, MD
Posts: 1,291
Default Re: ProTools 2020.11

Quote:
Originally Posted by dominicperry View Post
First boot of 2020.11 - it's taken about 15 mins so far. Looking at every plug-in for 20-30 seconds each. Still not finished.........

Mac Pro 7,1 16-core.

No high CPU, memory or disk activity. What is it doing?????
Same here. Takes about 10 minutes to load Pro Tools, then 10 more minutes to load a session. Seems to take a very long time loading plugins. I have restarted, cold-booted, etc..

Looks like Avid Link was installed again, so I'm going to try and remove that and see if things change.
  #94  
Old 11-12-2020, 01:57 PM
musicman691 musicman691 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 18,159
Default Re: ProTools 2020.11

Quote:
Originally Posted by dominicperry View Post
First boot of 2020.11 - it's taken about 15 mins so far. Looking at every plug-in for 20-30 seconds each. Still not finished.........

Mac Pro 7,1 16-core.

No high CPU, memory or disk activity. What is it doing?????
No problem on the 2012 cheesegrater in my profile page. Overall for a first boot it took maybe 90 seconds and I have a LOT of plugins.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
  #95  
Old 11-12-2020, 02:00 PM
Ru_C Ru_C is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: London + Bedford, UK
Posts: 940
Default Re: ProTools 2020.11

Quote:
Originally Posted by daeron80 View Post
I can confirm that recording at low HWB is better optimized. Until now, I've never been able to use anything below 64 with my HDN+Omni. Just now dropped it to 32 and put four tracks in record. Been tracking without a hitch for 8 minutes, and latency is practically nonexistent (without latency inducing plugins, of course).
This is great news. Itching to try this but mid project
__________________
A Rig: OSX 10.15.6, PT Ultimate2020.11.1, Native PCI-e Card, AVID I/O16 Analog i/o x2, 40 fader D-Command ES

B Rig: OSX 10.9.5, PT HD 10.3.10, HD3 Accel, AVID192D+ 2xPresonus FS8 for I/o, 32 fader Pro Control

C Rig: (Home/Office). OSX 10.14.6, PT Ultimate2020.11.0, Focusrite 2i2 (2nd Gen), Faderport
  #96  
Old 11-12-2020, 02:03 PM
musicman691 musicman691 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 18,159
Default Re: ProTools 2020.11

Quote:
Originally Posted by Ru_C View Post
This is great news. Itching to try this but mid project
Remember that on a Mac you can have multiple versions of the same program. I have PT 2019.6 and I named it PT 2019.6 instead of just PT. That means when I install another version of PT the first one isn't molested. The only thing that changes is the workspace file and that gets re-written whenever you open a different PT version and so far that hasn't caused any issues.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
  #97  
Old 11-12-2020, 02:06 PM
Ru_C Ru_C is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: London + Bedford, UK
Posts: 940
Default Re: ProTools 2020.11

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Remember that on a Mac you can have multiple versions of the same program. I have PT 2019.6 and I named it PT 2019.6 instead of just PT. That means when I install another version of PT the first one isn't molested. The only thing that changes is the workspace file and that gets re-written whenever you open a different PT version and so far that hasn't caused any issues.
That is good to know . Cheers . Was going to ask that question ! Will get through the next two days tracking in that case and try the new release on mon ��
__________________
A Rig: OSX 10.15.6, PT Ultimate2020.11.1, Native PCI-e Card, AVID I/O16 Analog i/o x2, 40 fader D-Command ES

B Rig: OSX 10.9.5, PT HD 10.3.10, HD3 Accel, AVID192D+ 2xPresonus FS8 for I/o, 32 fader Pro Control

C Rig: (Home/Office). OSX 10.14.6, PT Ultimate2020.11.0, Focusrite 2i2 (2nd Gen), Faderport
  #98  
Old 11-12-2020, 02:17 PM
briaboy briaboy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: New York City
Posts: 386
Default Re: ProTools 2020.11

Quote:
Originally Posted by midnightrambler View Post
It'll just convert audio to MIDI. You know, like Logic's been able to do for something like a bazillion years.

But since many of us don't use Logic, i.e. we're here, you know, BECAUSE we use Pro Tools, then this is a very welcome addition.

Last edited by briaboy; 11-12-2020 at 02:19 PM. Reason: sp.
  #99  
Old 11-12-2020, 02:28 PM
weezul weezul is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Location: Newcastle, UK
Posts: 402
Default Re: ProTools 2020.11

Quote:
Originally Posted by dominicperry View Post
First boot of 2020.11 - it's taken about 15 mins so far. Looking at every plug-in for 20-30 seconds each. Still not finished.........

Mac Pro 7,1 16-core.

No high CPU, memory or disk activity. What is it doing?????
I just installed, and the installer took forever on the end part, "Running Package Scripts" and the whole time my machine was very slow, stuttering with freezes every couple of seconds.

This behaviour continued after a restart and a reinstall. So I decided to just launch. Bounced for an eternity in the dock, thought it had crashed and quit (stopped bouncing) and then two minutes later the splash screen shows up. Pro Tools loads very slowly, but it does work.

Open a session from today, and HOLY ****. Finally 32 samples on my PCIe RayDAT, WITH INSTRUMENTS!!!! Kontakt 5 at 32 buffer, working great. And the CPU usage is low, exactly where it was in every other app for the past 5 to 10 years. It's disgusting it's taken this long to catch up. Beforehand, anything below 128 and pressing rec on a midi track would completely freeze the system.

Close and restart to go back to regular skin, back to regular performance it seems. The graphics seem smoother as well but that may well placebo from the dark mode.
__________________
http://www.liamgaughan.com
  #100  
Old 11-12-2020, 02:34 PM
Jess Davy Jess Davy is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Slovenia
Posts: 11
Default Re: ProTools 2020.11

Looks like I spoke too soon. I don't know what happened, but everything was running smooth, and then when I launched Pro Tools again, it took quite some time to open it, after that, my Mac started acting up, it started lagging so much, apps wouldn't launch, they just kept bouncing in the dock, it was a mess.
So I uninstalled Pro Tools 2020.11 and installed Pro Tools 2020.9 (where the hell can I find 2020.9.1? can anyone please send me a DMG file?).
Now with Pro Tools 2020.9 installed, everything runs as it did before.
Pro Tools 2020.11 was the last thing I installed before everything started lagging.

iMac Pro
MacOS Mojave 10.14.6
__________________
Facebook: www.facebook.com/peakattackstudios
YouTube: www.youtube.com/27june1990
iMac Pro 3.2 Ghz 8 Core Intel Xeon W • 32GB 2666 MHz DDR4 • Amphion Two15 w/ Amphion Amp500 • UAD Apollo 8 Duo • UAD-2 Satellite Quad • Focusrite Liquid Saffire 56 • Avid Artist Mix • Kemper Profiling Amp • Pro Tools 2020.11 • MacOS 10.14.6
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Protools 2020 DAW midi controls? Red Solarflare Pro Tools 2020 4 12-11-2020 07:56 AM
Renewed Protools 2020 No downloads in account auratone Licensing & Accounts 4 10-08-2020 06:08 PM
ProTools 2020 HUI support courtsong Pro Tools 2020 2 10-02-2020 03:26 PM
Protools 2020 Mac Catalina Just Crashes JimmyD150155 Pro Tools 2020 12 05-02-2020 01:06 AM
New Avid Link 2020.1 - launched today 1/16/2020 marianna Licensing & Accounts 8 01-17-2020 12:43 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:22 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com