Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-07-2010, 04:51 AM
polf polf is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 114
Default default track colours in PT8

just did i quick search but im desperate for the toliet....!


can we change and save the default colours or do we have to
keep changing the track colours when we create a new track?

i hate the green AUX colour

cheers
Reply With Quote
  #2  
Old 06-07-2010, 06:49 AM
rolling_beat rolling_beat is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: Rome , Italy
Posts: 24
Default Re: default track colours in PT8

i don't think you can change the default color of the tracks...
you can use the preference dialog referring to default track colors, but if you choose the default color coding to be by track type, you can't change the default colors, and you'll have the ugly green

you can choose the default color coding to be something else than track type...or NONE: in this case evry new track you'll create will be black and you can assign any colour you like without seeing that green :)

but this won't help you to avoid changing colors....
Reply With Quote
  #3  
Old 06-07-2010, 08:08 AM
paulreed paulreed is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: kill devil hills, north carolina
Posts: 460
Default Re: default track colours in PT8

create your own template(s) and set up your track color preference. Then just use your template(s)
Reply With Quote
  #4  
Old 06-09-2010, 03:47 AM
polf polf is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 114
Default Re: default track colours in PT8

thanks for the replies!

templates! of course! cheers Paulreed!

didn't realize that you can save a session as a template and it would appear in the start up dialogue box!

mind you, i haven't changed my way of working in PT at all over the years........

.. i think i should read up on that "elastic audio" thing i've heard about
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Track colours idris Post - Surround - Video 5 09-03-2010 10:06 AM
New Track Default Output (bug) Roivas Pro Tools M-Powered (Mac) 6 06-14-2010 04:04 PM
Track Strip Colours - They won't change Room335 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 02-14-2008 01:48 AM
track colours narcoman Pro Tools TDM Systems (Mac) 17 11-19-2007 04:20 PM
Where're the colours under track names (PT 6)? Fidelis Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 02-22-2003 06:06 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:41 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com