Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-03-2013, 02:34 PM
jasonthurley's Avatar
jasonthurley jasonthurley is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: New York NY
Posts: 1,451
Default Capturing in Media Composer triggered by PT via Satellite....

Hello all,

I am looking for any experience with capturing with Media Composer triggered by Pro Tools via satellite... It says you can capture using Mojo DX and or Nitrous but I have yet to find any further information on how this is done and how to set this up.

How does it trigger video capture? Can I link the record in PT to trigger the Media Composer capture? How does this work for naming, etc?

Any further assistance would be greatly appreciated.

Regards,

Hurley
__________________
-Systems Engineer, Systems and Sound Designer, Recording and Mixing Engineer
Reply With Quote
  #2  
Old 12-09-2013, 12:33 PM
jasonthurley's Avatar
jasonthurley jasonthurley is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: New York NY
Posts: 1,451
Default Re: Capturing in Media Composer triggered by PT via Satellite....

Anyone at Avid have any input... this is taken from the webpage:

"Supports Mojo DX and Nitris DX for full-quality HD video capture and playback"

How do you go about capturing this video when lync'd to a Pro Tools system?
__________________
-Systems Engineer, Systems and Sound Designer, Recording and Mixing Engineer
Reply With Quote
  #3  
Old 12-09-2013, 05:38 PM
morlowski morlowski is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 7
Default Re: Capturing in Media Composer triggered by PT via Satellite....

Not sure if you can do that. Media Composer captures through their capture utility. Do not see a way to be in that mode and still in any link with Pro Tools.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-10-2013, 07:15 PM
jasonthurley's Avatar
jasonthurley jasonthurley is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: New York NY
Posts: 1,451
Default Re: Capturing in Media Composer triggered by PT via Satellite....

It says in the manual that it can be done.... It doesnt however say how it works, how to label things, etc......

http://www.avid.com/static/resources...eGuide_v10.pdf

Page 50 explains how this is to work and how its setup....

Looks like I will just have to test on my own as usual.... thanks for the reply at least.
__________________
-Systems Engineer, Systems and Sound Designer, Recording and Mixing Engineer
Reply With Quote
  #5  
Old 12-10-2013, 08:07 PM
morlowski morlowski is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 7
Default Re: Capturing in Media Composer triggered by PT via Satellite....

Jason,

Looks like it is using the capture tool. I have media composer and protools on my stage, I also have an HDCAM deck. I will try this and report back.

Michael
Reply With Quote
  #6  
Old 12-11-2013, 09:24 AM
jasonthurley's Avatar
jasonthurley jasonthurley is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: New York NY
Posts: 1,451
Default Re: Capturing in Media Composer triggered by PT via Satellite....

I am working on getting the test systems built myself, although I have read some things about Media Composer 7 only working with PT 11, so you have to use 6 if on 10. and I believe the release version has to be 6.xx to actually work with PT 10.

There is some information about this on Avids website...
__________________
-Systems Engineer, Systems and Sound Designer, Recording and Mixing Engineer
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video Satellite Media Composer. TVPostSound Post - Surround - Video 5 08-10-2013 01:17 PM
Video Satellite vs. VS-LE and Media Composer Dabbler Post - Surround - Video 7 02-10-2013 05:33 PM
Pro Tools 10 with Media Composer Satellite TomLewis Pro Tools 10 2 02-11-2012 11:58 AM
Media Composer v3.1.3.2 Update for Video Satellite Avid Post - Surround - Video 2 06-30-2009 04:36 PM
Media Composer / Video Satellite advice. TVPostSound Post - Surround - Video 9 04-27-2009 10:07 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:37 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com