Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-30-2003, 08:46 AM
kdotson kdotson is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 32
Default Apogee MINI-DAC and LATENCY issues

Has anyone using the MINI-DAC to monitor been able to prevent the LATENCY while recording?
__________________
-KD
Reply With Quote
  #2  
Old 12-30-2003, 08:55 AM
tele_player tele_player is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: California
Posts: 6,557
Default Re: Apogee MINI-DAC and LATENCY issues

I don't have one, but how have you got it hooked up, and to what Digi equipment?
__________________
Quad 2.5 G5, 4.5G RAM


Reply With Quote
  #3  
Old 12-30-2003, 09:06 AM
kdotson kdotson is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 32
Default Re: Apogee MINI-DAC and LATENCY issues

I have a DIGI001 and it is connected via S/PDIF out
__________________
-KD
Reply With Quote
  #4  
Old 12-30-2003, 09:59 AM
tele_player tele_player is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: California
Posts: 6,557
Default Re: Apogee MINI-DAC and LATENCY issues

The latency should be about the same as with the internal 001 D/A - very small at low settings for H/W buffer.
__________________
Quad 2.5 G5, 4.5G RAM


Reply With Quote
  #5  
Old 12-30-2003, 01:30 PM
lemix's Avatar
lemix lemix is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Toronto, Canada
Posts: 10,893
Default Re: Apogee MINI-DAC and LATENCY issues

Don't really know the 001 layout, but using an Mbox SPDIF out>Benchmark DAC1 coax Spdif in, does not
change the latency values in PT LE 6.11 at all.
hope this helps..
__________________
cheers,
Andrew


W7 pro 64_i7 3930K_16GB_ Nuendo 6.5.4-7.1.3 / PT 12.4 ------Mac Mini OSX Lion_PT 10.xx
Allen&Heath GS R-24M_ full rack of vintage analog boxes _UAD2_Nugen_iZotope_Melda_Waves_Plugin Alliance_DMG and more
2.0 and 5.1 monitoring
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apogee Duet horrid latency issues with PT 9.0.5 banjobach macOS 9 09-09-2011 12:16 PM
Apogee mini-me and pt9 sidneyjohn macOS 9 02-11-2011 06:10 PM
Latency Issues - changing latency has no effect Kippa-Dee Pro Tools M-Powered (Win) 1 07-15-2010 08:39 PM
Apogee mini me john joe daly Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 03-31-2005 06:21 AM
mbox + mini me latency issues jvancorduroy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 09-22-2003 07:08 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:21 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com