Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-16-2017, 03:17 AM
tj7's Avatar
tj7 tj7 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 194
Default Battery 4 - Compatible with Pro Tools 12+?

Hi, I can see Battery 4 is half price as part of the current NI sale, but before I buy - very ignorant question - just making sure it is compatible with Pro Tools 12+ ? Under the FAQ's it is unclear.

This article talks about Komplete but not Battery:

https://support.native-instruments.c...ments-Plug-ins

I have searched for "Battery 4" in this forum and could not find a clear thread on the matter....
__________________
2017 iMac SSD 12GB RAM
Thunderbolt external HD
Sierra 10.12
Presonus Quantum 2 (Thunderbolt)
Reply With Quote
  #2  
Old 11-16-2017, 03:20 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,539
Default Re: Battery 4 - Compatible with Pro Tools 12+?

All NI plugins work here with HD12 and Battery included.

https://www.native-instruments.com/e...pecifications/

Not hard to find
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #3  
Old 11-16-2017, 03:22 AM
tj7's Avatar
tj7 tj7 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 194
Default Re: Battery 4 - Compatible with Pro Tools 12+?

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
All NI plugins work here with HD12 and Battery included.
Ah, that's what I was hoping to hear. Thanks!
__________________
2017 iMac SSD 12GB RAM
Thunderbolt external HD
Sierra 10.12
Presonus Quantum 2 (Thunderbolt)
Reply With Quote
  #4  
Old 11-16-2017, 06:09 AM
chrisdee's Avatar
chrisdee chrisdee is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Trondheim, Norway
Posts: 3,028
Default Re: Battery 4 - Compatible with Pro Tools 12+?

Quote:
Originally Posted by tj7 View Post
Ah, that's what I was hoping to hear. Thanks!
I can confirm aswell. Been using Battery 4 for a couple of years and it works just great with PT12.x.
__________________
Christian D Hagen | I7 Builds | PT/OS Compability Chart
Reply With Quote
  #5  
Old 05-27-2019, 12:01 AM
kirkbross's Avatar
kirkbross kirkbross is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Los Angeles
Posts: 342
Default Re: Battery 4 - Compatible with Pro Tools 12+?

Battery 4 is so buggy as to be unusable in PT 2018.x and 2019.5. Just navigating in the file view causes Pro Tools to instantly crash. I have a brand new Mac Mini too.
__________________
Pearlman Church Microphone > Great River MP-2NV > Warm Audio WA-76 > Apogee Symphony MK II 8x8+8MP > PT2018 on 2018 Mac Mini with 32GB of RAM running Mojave.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-27-2019, 12:18 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,539
Default Re: Battery 4 - Compatible with Pro Tools 12+?

Well not buggy here whatso ever. On several Mac Pro’s 12core 64GB with PT2019.5 Ultimate and worked the same on 2018.X

You seem to have quite a few issues with your system as evident by several threads with problems so maybe there is something else happening in your setup as there aren’t any posts about this here by others
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #7  
Old 05-27-2019, 01:56 AM
clivvy clivvy is offline
Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: philadelphia
Posts: 41
Default Re: Battery 4 - Compatible with Pro Tools 12+?

Battery 4 works perfect i am currently on el cap and ultimate 2019.5 not sure about later OS!
Reply With Quote
  #8  
Old 05-27-2019, 04:16 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,077
Default Re: Battery 4 - Compatible with Pro Tools 12+?

Quote:
Originally Posted by kirkbross View Post
Battery 4 is so buggy as to be unusable in PT 2018.x and 2019.5. Just navigating in the file view causes Pro Tools to instantly crash. I have a brand new Mac Mini too.
Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
Well not buggy here whatso ever. On several Mac Pro’s 12core 64GB with PT2019.5 Ultimate and worked the same on 2018.X

You seem to have quite a few issues with your system as evident by several threads with problems so maybe there is something else happening in your setup as there aren’t any posts about this here by others
On a properly set-up system Battery 4 updated through NI's Native Access is pretty much bullet-proof. Just don't put the samples on a drive that sleeps


The only thing that drives me nuts with it is I can't seem to MIDI learn the overall output level control at the upper right of the gui
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #9  
Old 05-30-2019, 08:15 AM
innesireinar innesireinar is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 633
Default Re: Battery 4 - Compatible with Pro Tools 12+?

Quote:
Originally Posted by kirkbross View Post
Battery 4 is so buggy as to be unusable in PT 2018.x and 2019.5. Just navigating in the file view causes Pro Tools to instantly crash. I have a brand new Mac Mini too.
Yes it's a known bug that NI is aware of. But it doesn't have nothing to do with PT. It randomly crashes in stand alone as well, when navigating in the file tab. It's unbelievable that they did't fix this after about 2 years. For me it is unusable.
__________________
Avid HDX - PTHD 11.3.2 on OSX 10.10.5 - PT Ultimate 2019.5 on OSX 10.13.6 (II partition) - Cubase Pro 10 - Avid HD I/O 16x16 analog
Mac Pro 5.1 quadcore 2.8 16GB Ram
Reply With Quote
  #10  
Old 05-30-2019, 01:45 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,077
Default Re: Battery 4 - Compatible with Pro Tools 12+?

Quote:
Originally Posted by innesireinar View Post
Yes it's a known bug that NI is aware of. But it doesn't have nothing to do with PT. It randomly crashes in stand alone as well, when navigating in the file tab. It's unbelievable that they did't fix this after about 2 years. For me it is unusable.
Can't say that I've run into this and I've had Battery 4 since it came out and have the latest updates. All this on the 5,1 cheesegrater in my profile.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Battery 3 and Pro Tools 8 Donz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 06-22-2010 05:32 AM
Anyone using Battery 3 and Pro Tools? please help GroovnD313 Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 03-15-2007 07:39 PM
Can I run Battery in Pro Tools? Antonio Tarantino 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 04-12-2003 12:11 AM
Battery & Pro Tools JLEpperson Tips & Tricks 0 02-11-2002 07:10 AM
NI Battery and Pro Tools LE with G4/400? P_J 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 10-24-2001 01:25 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:32 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com