Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-02-2006, 04:47 PM
jkw318 jkw318 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 4
Default Who can explain this?

I've been a mac / PT user for 5 or so years now. I had a iMac G4 with PT 6.x and it would randomly not let me monitor the output of PT or anything using Core Audio from neither the headphone jacks on my mbox nor the Line outputs.

I got a powerbook G4 and everything worked find. I just got a power mac G5 and core audio / PT has only properly worked 1 time.

My MBox is fine, it works everywhere else. Everything is set up correctly its not some little mistake.

I've talked to Digi and they cant help me past basic troubleshooting (unless i pay an arm and a leg i dont have to do their other tech support) I've talked to mac...same deal.

This is really annyoing because i bought this $1500 computer for PT and nothing works!

So heres the deal...in PT or Logic or iTunes w/e i'm using, It shows the audio meters just no output on any type of monitoring system i use.
I've tried a buch of different combos of the OS and PT version still nothing works!

HELLLLLP!!!!

Power Mac G5
PowerPC G5 (3.0)
CPU Speed: 2 GHz
Memory: 1.5 GB

Currently PT LE 7.1
Core Audio 7.1
Reply With Quote
  #2  
Old 09-02-2006, 05:28 PM
yOkO yOkO is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: aztekland
Posts: 1,488
Default Re: Who can explain this?

could it be a core audio compability thing ?
you should post secifical syst details so
people in here can help
__________________
so what
Reply With Quote
  #3  
Old 09-03-2006, 01:29 AM
chris110000100101001 chris110000100101001 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melbourne Australia
Posts: 485
Default Re: Who can explain this?

Possibly the mix knob is set to "input"?
__________________
SMPTE for the devil
Reply With Quote
  #4  
Old 09-03-2006, 07:15 AM
jkw318 jkw318 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 4
Default Re: Who can explain this?

no nothing like that at all.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-03-2006, 07:22 AM
Kryst Kryst is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: GTA, Canada
Posts: 1,332
Default Re: Who can explain this?

I seem to recall somehow recreating something similar last night, but I can't remember exactly what I did... my thought is only on what those Sources are set on, in the front of the mbox. If you're plugged into the Inserts (TRS), the light should be on "mic". If you go through Source 1 (Mic (XLR)) with a 1/4" cord, you need to set Source 1's light onto Line, or Inst. For guitar at least, Line and Inst both seem to work fine IMO, but Inst comes out alot louder than Line. Also, if using a 1/4" cord through the Source 1, you do not need S/PDIF on.
__________________
Kryst
Reply With Quote
  #6  
Old 09-03-2006, 08:08 AM
jkw318 jkw318 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 4
Default Re: Who can explain this?

Thanks for your input but thats not the issus, it wont let me play any thing using Core Audio, whether it be a cd or something in PT
Reply With Quote
  #7  
Old 09-03-2006, 12:07 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: Who can explain this?

Reformat and do a clean reinstall of OS X and don't install anything except the Pro Tools application. (You can do this to a separate Hard Drive if you prefer... then boot off that drive).

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #8  
Old 09-03-2006, 12:21 PM
BRH BRH is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 733
Default Re: Who can explain this?

Why do you want to monitor PT through core audio? Monitor PT through you PT hardware.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Could someone explain me something about ADC please? mixaudio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 10-21-2008 04:14 PM
Can Someone Explain This??? Tricky Sam Pro Tools M-Powered (Win) 1 08-25-2006 10:02 AM
Please Explain Pete Evick 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 04-23-2003 01:33 PM
Somebody PLEASE explain why... silence_of_stone 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 12-27-2002 07:54 PM
Explain it to me again... phdumas 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 05-01-2002 06:55 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:39 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com