Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-28-2007, 12:44 AM
DaveSB DaveSB is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 449
Default Expander Gate/Dynamics III vs Drawmer Dynamics

Hi I was wondering if the Digidesign Expander Gate/Dynamics III is as good as the Drawmer Dynamics plugin.
Any comments about either would be great.

thanks in advance
Dave
Reply With Quote
  #2  
Old 01-28-2007, 12:46 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,196
Default Re: Expander Gate/Dynamics III vs Drawmer Dynamics

Drawmer is great!
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-28-2007, 01:31 AM
DaveSB DaveSB is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 449
Default Re: Expander Gate/Dynamics III vs Drawmer Dynamics

Hi can you please say why and have you compared it to the new Digi version
Reply With Quote
  #4  
Old 01-28-2007, 03:24 AM
tonmeistermat tonmeistermat is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: London, UK
Posts: 119
Default Re: Expander Gate/Dynamics III vs Drawmer Dynamics

My experience with dynamics III is not great. it sounds fine if you don't over use it, or if the sound you are processing is very clean. However if there is a little distortion or crunchiness in the track (as there often is in 'sync' sound in post work), the Dynamics III adds horrible harmonic distortion, and is almost un-usable. I don't know the Drawmer, but the focusrite (that is also bundled) is very good by comparison.

Mat
__________________
ICON D-Command, PT 7.2cs2 HD3, G5 PowerPC Dual 2GHz. A bunch of plugins!
Reply With Quote
  #5  
Old 01-28-2007, 08:42 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,196
Default Re: Expander Gate/Dynamics III vs Drawmer Dynamics

Quote:
Hi can you please say why and have you compared it to the new Digi version
Drawmer keeps the signal more alive, despite heavy compression. The gate section however is a little tricky with very fast opening times.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-28-2007, 10:27 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,584
Default Re: Expander Gate/Dynamics III vs Drawmer Dynamics

Quote:
Hi I was wondering if the Digidesign Expander Gate/Dynamics III is as good as the Drawmer Dynamics plugin.
Any comments about either would be great.

thanks in advance
Dave
Hey Dave, try the Sonalksis sv718 http://www.sonalksis.com/

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-28-2007, 11:59 PM
Steve MacMillan Steve MacMillan is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 2,038
Default Re: Expander Gate/Dynamics III vs Drawmer Dynamics

I really like the Oxford Dynamics for gating. It has all of the features you could want in a gate plus a built in lookahead so the gate isn't shaving transients.

STeve
__________________
macmandigital.com
Reply With Quote
  #8  
Old 01-29-2007, 12:09 AM
KingFish KingFish is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Nashville TN
Posts: 2,658
Default Re: Expander Gate/Dynamics III vs Drawmer Dynamics

Quote:
Dynamics III adds horrible harmonic distortion, and is almost un-usable.
Mat
I second this. Too bad though, as I really like the EQ III, I've never had any use for the EQ II, but I now use EQ III often, as a 1st "go to" the Dyn III is still back in the dark ages, sounds like the same plugin as the Compressor II - just with a newer GUI (I know it's not, but it didn't come as far ahead as the EQ did) Digi still has some work in the Dyn department, and when they get it down, just think of the ChannelStrip plug they could have with EQ III and a "good" Dyn IV" Build right into the Digi-Rack / Pro-tools
__________________
David

- MacPro 6,1 Intel Xeon E5 2.7 GHz 12-Core 128 GB 1066 MHz DDR3
- HDX II Sonnet xMacPro Server
- 16x16 HD i/o x 6
- PT 2018.10
- OS X 10.14.4
- ProTools Dock / PT Control
Reply With Quote
  #9  
Old 01-29-2007, 10:19 AM
minister's Avatar
minister minister is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Minneapolis, MN
Posts: 4,820
Default Re: Expander Gate/Dynamics III vs Drawmer Dynamics

Quote:
Quote:
Dynamics III adds horrible harmonic distortion, and is almost un-usable.
Mat
I second this. Too bad though, as I really like the EQ III, I've never had any use for the EQ II, but I now use EQ III often, as a 1st "go to" the Dyn III is still back in the dark ages, sounds like the same plugin as the Compressor II - just with a newer GUI (I know it's not, but it didn't come as far ahead as the EQ did) Digi still has some work in the Dyn department, and when they get it down, just think of the ChannelStrip plug they could have with EQ III and a "good" Dyn IV" Build right into the Digi-Rack / Pro-tools
i third this.

the distortion is terrible and unsuable on dialogue or VO. i stopped using it -- except on my producer phone patch.

EQ III is certainly an improvement.
__________________
Tom Hambleton CAS
Ministry of Fancy Noises
IMDb
Undertone on Facebook
Undertone Custom Sound Libraries

"Groupable markers would be epochal!"
-Starcrash
Reply With Quote
  #10  
Old 01-30-2007, 01:09 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,196
Default Re: Expander Gate/Dynamics III vs Drawmer Dynamics

Have you people tried the free/cheap compressor made by Steven Massey? It's not tweakable enough for all applications, but works nicely where a simple compressor is suitable.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Drawmer Dynamics in AAX? protoolsuserman AAX Plug-ins 41 03-19-2018 06:15 PM
Drawmer Dynamics AAX? musicmixer04 Pro Tools 10 2 12-16-2013 11:59 PM
Drawmer Dynamics marty lester Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 1 04-15-2012 08:31 AM
Dynamics III Expander/Gate in PT8 problems ev33 Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 07-23-2009 11:17 AM
Drawmer Dynamics Greene Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 03-13-2003 07:43 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:34 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com