Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #41  
Old 05-23-2020, 12:16 PM
biasrocks biasrocks is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Windsor, ON, Canada
Posts: 64
Default Re: Pro Tools 2020.5

Quote:
Originally Posted by darbyclash34 View Post
Question for you on hyperthreading. How much of a performance drop in terms of plugin counts etc do you notice with it off?
I got improved performance, stability and a higher plugin count when I disabled HT on my I9-9900K Windows system.
Reply With Quote
  #42  
Old 05-24-2020, 09:58 AM
mrdrummerj mrdrummerj is offline
Member
 
Join Date: May 2020
Location: Los Angeles
Posts: 5
Default Pro Tools 2020.5 - Still no QT Bounce?

What about core functions, such as "Bounce to Quicktime", and importing the audio from QTs? Catalina was released quite a long time ago. If the main workflow solution is to use a third party vendor (Video Slave), why hasn't Avid at least provided a Video Slave license for Pro Tools users to use until Pro Tools can do some of the very basic things it is supposed to do?
Reply With Quote
  #43  
Old 05-24-2020, 10:05 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,196
Default Re: Pro Tools 2020.5

Hi, welcome to the community.

Maybe because PT can be used with other OS than Catalina? It is not necessary for you to use Catalina and if you choose to use it there are plenty of knowledgebase articles to tell you which codecs are working and which are not.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #44  
Old 05-24-2020, 10:08 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 17,585
Default Re: Pro Tools 2020.5

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
If you're asking about MIDI fixes - nothing has been delineated in the readme so I'd say no MIDI fixes. Damn - was hoping for a fix for the MIDI event list bugs.


edit for additional:
Downloaded and installed and can verify there's been no fixes for MIDI event list issues I've had verified by Avid tech support. And there's a new issue with the MIDI event list: It will only show the MIDI track you have selected in either the track list or have highlighted/selected in the Edit screen. Phooey. I sincerely doubt I'll renew come July as it looks like Avid has totally given up on fixing MIDI (but we pretty much know that already).


edit for clarification to above:
What I meant to say was you can't select any other track in the event list than the one that's highlighted in the edit screen or track list. All the other tracks are italicized in the event list and can't be selected. Really wanted to use folder tracks but not unless Avid fixes this event list stuff.
I started a support case on Friday and got a reply yesterday asking me to do a video. I know we've been all over this nonsense before and that ain't germane here. What is surprising is I got a reply on a weekend even a holiday weekend. So Avid support does work. Sent them screenshots of the issue - wonder how long it will take to escalate up the support ladder.


Anybody else having issues with the MIDI event list?
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #45  
Old 05-24-2020, 10:48 AM
mrdrummerj mrdrummerj is offline
Member
 
Join Date: May 2020
Location: Los Angeles
Posts: 5
Default Re: Pro Tools 2020.5

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
Hi, welcome to the community.

Maybe because PT can be used with other OS than Catalina? It is not necessary for you to use Catalina and if you choose to use it there are plenty of knowledgebase articles to tell you which codecs are working and which are not.
Thanks for the response. Catalina is the only OS that works on the current 16" laptops. So if a laptop rig dies, the only solution is to replace it with the older 15" model. Not a great solution, and the question still remains: when will pro tools be fully compatible w Catalina?
Reply With Quote
  #46  
Old 05-24-2020, 11:17 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,196
Default Re: Pro Tools 2020.5

Quote:
Originally Posted by mrdrummerj View Post
Thanks for the response. Catalina is the only OS that works on the current 16" laptops. So if a laptop rig dies, the only solution is to replace it with the older 15" model. Not a great solution, and the question still remains: when will pro tools be fully compatible w Catalina?
Bit by bit. Anything you run on Catalina and later will have to be fully 64 bit so it may take some time. Also may mean some things we had before are lost in transition. Will have to wait and see. Workarounds available, just read the knowledgebase articles.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #47  
Old 05-24-2020, 05:33 PM
Z-Rock Z-Rock is offline
Member
 
Join Date: May 2020
Location: United States
Posts: 13
Default Re: Pro Tools 2020.5

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
I started a support case on Friday and got a reply yesterday asking me to do a video. I know we've been all over this nonsense before and that ain't germane here. What is surprising is I got a reply on a weekend even a holiday weekend. So Avid support does work. Sent them screenshots of the issue - wonder how long it will take to escalate up the support ladder.


Anybody else having issues with the MIDI event list?

Yep. I am as well. Same exact thing musicman691 described, I am dealing with. Which is a major bummer for me because I actually use the MIDI event list a lot. It all started when I jumped to version 2020.3.

If you (or anyone else who may read this) find a solution to the problem or get a heads up from Avid about a future update that will address it, please drop a line about it if at all possible.

Last edited by Z-Rock; 05-24-2020 at 06:36 PM.
Reply With Quote
  #48  
Old 05-25-2020, 03:02 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 17,585
Default Re: Pro Tools 2020.5

Quote:
Originally Posted by Z-Rock View Post
Yep. I am as well. Same exact thing musicman691 described, I am dealing with. Which is a major bummer for me because I actually use the MIDI event list a lot. It all started when I jumped to version 2020.3.

If you (or anyone else who may read this) find a solution to the problem or get a heads up from Avid about a future update that will address it, please drop a line about it if at all possible.
MIDI event list problems cropped up back in 2019.10 with the way deletions of events are handled. It's getting worse - part of Avid's 'we don't give a damn' attitude towards MIDI.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #49  
Old 05-25-2020, 08:39 AM
SomeOtherGuy SomeOtherGuy is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Los Angeles
Posts: 393
Default Re: Pro Tools 2020.5

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Avid's 'we don't give a damn' attitude towards MIDI.
Well put.
__________________
Pro Tools Ultimate, Avid MTRX, MOM, Mac Pro 3.5 Ghz 6-Core (2014) 64 GB RAM, Mac OS Catalina, Samsung T5 SSDs
Reply With Quote
  #50  
Old 05-25-2020, 08:44 AM
gives's Avatar
gives gives is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Portland, OR
Posts: 1,211
Default Re: Pro Tools 2020.5

Quote:
Originally Posted by WKG View Post
Looks like 2020.5 has dropped.

Anybody dive in yet?
Hope they fixed the OMF thing. I appreciate the notice. Slammed on a big project right now, but will grab the info at least and in a week will migrate if all looks good. Still running 2019.12 out of necessity.

Thanks again-:)

G
__________________
Gregory Ives, Composer/Sound Designer/Musician
http://www.gregives.com
https://pro-labs.imdb.com/name/nm1170521/?ref_=sch_int

Protools 2020.9 Ultimate HD Native Thunderbolt Avid HD IO
Mac Pro 3.5GHz 6-Core Intel Xeon E5 64GB of Ram
OSX Mojave 10.14.6, Digital Performer 9.5.2, Logic Pro X 10.5.1
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools (2020.3) on MacBook Air 2020 compatibility pellekuipers Pro Tools 2020 1 04-04-2020 08:01 AM
Pro Tools 2020.1 off the wall Pro Tools 2019 138 01-21-2020 07:12 PM
New Avid Link 2020.1 - launched today 1/16/2020 marianna Licensing & Accounts 8 01-16-2020 11:43 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:01 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com