Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-18-2015, 11:34 AM
Arionas Arionas is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Athens
Posts: 75
Default Pro Tools Control (for iPad) issue

Hi everyone,
before a month I downloaded the application for iPad to use with my Pro Tools 11.
I installed the EUCON and everything worked as expected.
Before some days I purchased the support plan and installed Pro Tools 12.2
Everything is fine with the DAW except that now, while the PT Control connects successfully with the daw and the transport functions work just fine, the mixer tracks appear on the iPad all the way down and unusable. Also don't appear the names at each track. I tried to reinstall EUCON but nothing changed. I'm on a mac OS X 10.10.5 system. Any idea?

Thanks in advanced,

Nikos
Attached Images
File Type: jpg IMG_2230.jpg (38.8 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 09-18-2015, 11:45 AM
Bobogura Bobogura is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: London
Posts: 106
Default Re: Pro Tools Control (for iPad) issue

Have you installed the latest version of the iPad app?

I had similar problems before getting the latest.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-18-2015, 12:20 PM
Arionas Arionas is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Athens
Posts: 75
Default Re: Pro Tools Control (for iPad) issue

Quote:
Originally Posted by Bobogura View Post
Have you installed the latest version of the iPad app?

I had similar problems before getting the latest.
It seems I have the latest version as doesn't appear any new update in the App Store folder.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-18-2015, 12:27 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,855
Default Re: Pro Tools Control (for iPad) issue

The latest is 1.0.4 and it didn't appear in my download notice either but as I wnt to the app store it said "update" and then everything worked again with Eucon 3.3.1 as thats needed aswell.

Check the app store.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #5  
Old 09-18-2015, 02:38 PM
Arionas Arionas is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Athens
Posts: 75
Default Re: Pro Tools Control (for iPad) issue

I have already installed the same v1.0.4 (11 September).
Unfortunately it doesn't go for me... Probably something else is going wrong here. The latest thing I'd like to do is to reinstall Pro Tools... but I don't think is gonna solve the problem either. Anyway, thank you both for your answers.
I'll give up, I already spent many hours to get this app work.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-20-2015, 01:23 AM
Arionas Arionas is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Athens
Posts: 75
Default Re: Pro Tools Control (for iPad) issue

Finally.... After reinstalling 2-3 times the EUCON app, everything worked just fine. I still don't know what had cause the issue.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-20-2015, 07:35 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,697
Default Re: Pro Tools Control (for iPad) issue

good to hear .. i posted this in the other Forum for you as well .. http://avid.force.com/pkb/articles/e...tibility-Chart .. 10.10.5 not listed yet .. i thought maybe that was part of your issue but since you are good now .. probably not ..
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
  #8  
Old 09-20-2015, 09:17 AM
Arionas Arionas is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Athens
Posts: 75
Default Re: Pro Tools Control (for iPad) issue

Just to notice that first appeared the names under the tracks and the track levels but not the pans. Were all they way left for both mono and stereo tracks. After restarting Pro Tools for one more time, everything came at normal.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-21-2015, 09:54 PM
Kyle Splittgerber's Avatar
Kyle Splittgerber Kyle Splittgerber is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2013
Location: CA
Posts: 313
Default Re: Pro Tools Control (for iPad) issue

Quote:
Originally Posted by Arionas View Post
Just to notice that first appeared the names under the tracks and the track levels but not the pans. Were all they way left for both mono and stereo tracks. After restarting Pro Tools for one more time, everything came at normal.
Are you definitely running EuControl 3.3.1 with the latest version of Pro Tools | Control (v1.0.4)? This issue sounds like what we see when there is a version mismatch between EuControl and Pro Tools | Control.
__________________
Kyle Splittgerber
Senior Principal Product Designer
Avid
Berkeley, CA
Reply With Quote
  #10  
Old 10-07-2015, 09:36 AM
Markrosoft Markrosoft is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Brooklyn, NY
Posts: 44
Default Re: Pro Tools Control (for iPad) issue

I am having the same issue and the problem seems to be that there's no way for me to update to the most recent version of the app. The app is 1.0.1. There's no option to update. I've tried deleting it several times but all that's available is 1.0.1. I've tried searching on the computer on itunes but 1.0.4 is not available.

Any idea how I can get version 1.0.4 of the app??

(Right now all that works is the transport - the faders are all unlabeled, stuck all the way down, and with random Solo and record enabled buttons pressed).
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Avid Pro Tools Control for iPad nst7 Pro Tools | Control 261 10-13-2015 12:33 PM
EuControl/Workstation 3.3 & Pro Tools | Control iPad app now available! Kyle Splittgerber Pro Tools | S3 0 08-06-2015 02:59 PM
Can I control Pro Tools with an Ipad south89 macOS 4 04-05-2013 09:36 AM
Ipad V-control? The golfer Post - Surround - Video 23 11-16-2010 04:40 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:24 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com