Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-21-2011, 06:49 AM
zion's Avatar
zion zion is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Washington DC
Posts: 1,038
Default No More 9000 Errors In HD Native

I finally have my HD Natve Pro Tools 9.0.3 system running with no 9000 errors of any kind. It works great and now very stable on Windows 7 Pro ServicePack 1 X64. I can run my HD Native card down to 64 samples with no errors and I also have the MOB audio card on for windows sounds and other apps. Asio drivers are working with other apps as well, could use some improvements but running ok. I just wanted to give you guys some hope it is possible.

I found that my main problem was my Nvidia Video Card Software not the drivers. when you install Nvida drivers you have to go to the advance tab to uncheck all additional options and select drivers only. I't took me awhile to get to the issues by removing all pci cards and installing back one by one untill I found were the problems were coming from. I also set MOB Bios to defaults no overclocking. I followed all the Windows 7 optimizations for audio
and turned off Aero. Here Is A List of my system. (Self Build)

MOB-MSI MS-7522 X58 Pro-E Intel

Ram 12GB DDR3 1600 Kingston 3x 4GB sticks

Video Card Nvidia Geforce GT430 1GB Ram

Harddrives (system) 1 Western Digital VelociRaptor 300GB 10,000RPM
1 Seagate 300GB 7200rpm and 1 Seagate 1TB 7200rpm

Processor Intel Cor i7-950 Processor 8 Logical Cores
(8M Cache, 3.06 GHz, 4.80 GT/s Intel® QPI)

Audio Harddware HD Native Card and HD/IO 16x16 digital with Tascam 32CH
Digital Board using TDIF and Word Clock HD/IO 16x16 as master clock.

3X UAD Cards (Had to set RTAS processor count to 1) will work @ 4 cores.

My HD/IO is running 16CH in and out simultaneously with superb digital quality.

I'm a happy man!

Hope this helps.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-01-2011, 01:12 AM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,535
Default Re: No More 9000 Errors In HD Native

This is an interesting post and something worth keeping for reference. In the 10+ years of building systems for native DAWs, I've never installed the Nvidia software, only the drivers. I'm now starting to wonder how many systems may be resolved by looking into this area. Nonetheless, well done on your trouble shooting.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #3  
Old 04-01-2011, 01:03 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: No More 9000 Errors In HD Native

Yeah interesting post alright. zion can I post your HD Native build in the 'Intel Builds for Pro Tools HD Native' thread?
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
  #4  
Old 04-01-2011, 06:18 PM
zion's Avatar
zion zion is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Washington DC
Posts: 1,038
Default Re: No More 9000 Errors In HD Native

Quote:
Originally Posted by filosofem View Post
Yeah interesting post alright. zion can I post your HD Native build in the 'Intel Builds for Pro Tools HD Native' thread?

Sorry for taking so long to respond. I have been working on a project getting ready for mastering.

No problem sure.

Glad to help.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-05-2011, 08:16 PM
Sugarnutz Sugarnutz is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Great State of Mississippi
Posts: 731
Default Re: No More 9000 Errors In HD Native

The unwritten rule as far back as I can remember was to let Windows install the stock WDM drivers for either Nvidia or ATI cards for DAW use. I guess he didn't know because it was unwritten.
__________________
HD Native Thunderbolt
HD6 Accel in Magma PE6R4 Expansion Chassis
PT HD 10, 11, 12, Ultimate 2018, 2019
Cubase 9.5 Pro
Vienna Ensemble Pro 7
Icon D-Command

HD Omni
192 Analog I/O 8 in/8 out/Digtal I/O
192 Analog I/O 8 in/Digital I/O
Two 192 Digital I/O
Apogee Rosetta 800, AD16X & DA16X (All wth X-HD cards)
Antelope Zen Studio+ Thunderbolt

15" Mid-2015 MBP 2.2 GHz i7 16 Gb RAM
512 Gb Flash Drive - OS X 10.14.3

Gigabyte z390 Designare
I9 990K 4.7 GHz
64 Gb of DDR4 3200
Gigabyte RX580 8 Gb
MacOS 10.14.5 Mojave

GIGABYTE GA-Z97X-UD7 TH
Intel Core i7-4790K 4.4 GHz
32 GB of DDR3 1600
EVGA GTX 760 Video Card
OS X 10.13.6 High Sierra & Win 7 Pro 64 bit

Dynaudio BM5 Mk III
B&W 604 s2
800W 15" Ported Subs
McIntosh MC-7106 Bridged ~ B&W
Hafler P7000 "Diablo" ~ Subs
Reply With Quote
  #6  
Old 05-05-2011, 09:41 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: No More 9000 Errors In HD Native

Quote:
Originally Posted by Sugarnutz View Post
The unwritten rule as far back as I can remember was to let Windows install the stock WDM drivers for either Nvidia or ATI cards for DAW use. I guess he didn't know because it was unwritten.

Pretty much what I do here. I have installed the ATI software at various times and haven't had any problems.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #7  
Old 05-06-2011, 12:15 PM
zion's Avatar
zion zion is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Washington DC
Posts: 1,038
Thumbs up Re: No More 9000 Errors In HD Native

" So let it be written, so let it be done "
Reply With Quote
  #8  
Old 06-19-2011, 03:53 PM
bobcats bobcats is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Seabrook, NH USA
Posts: 33
Default Re: No More 9000 Errors In HD Native

Hey Zion

PT HD Native System

Just built a new system using exactly the same components on the PC side as your build. The only different component I have is an AVID Omni.

PT 9.03 hangs during boot just after message (in PT HD boot window) says DAE Loaded. The blue circle just spins for ever.

Any ideas?

Thanks
BobCats
Reply With Quote
  #9  
Old 06-19-2011, 07:34 PM
zion's Avatar
zion zion is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Washington DC
Posts: 1,038
Default Re: No More 9000 Errors In HD Native

Quote:
Originally Posted by bobcats View Post
Hey Zion

PT HD Native System

Just built a new system using exactly the same components on the PC side as your build. The only different component I have is an AVID Omni.

PT 9.03 hangs during boot just after message (in PT HD boot window) says DAE Loaded. The blue circle just spins for ever.

Any ideas?

Thanks
BobCats
PT 9.03 works fine here. I would try and re-install PT 9.03 software

P.S. It could be a bad plug-in.
Reply With Quote
  #10  
Old 06-19-2011, 08:45 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: No More 9000 Errors In HD Native

Quote:
Originally Posted by bobcats View Post
PT 9.03 hangs during boot just after message (in PT HD boot window) says DAE Loaded.
Try holding N down on start up and use ASIO4ALL to switch Playback Engines to HD Native.
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD Native 9172 errors tomhenry Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 14 03-16-2014 01:21 PM
HD Native TB Getting Errors with 192 i/o agershon Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 10 08-27-2013 10:47 PM
HD Native -9219 Errors KMcK Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 38 12-23-2012 12:05 PM
-9129 Errors: How many of you are using UAD-2 with PT Native? tclash Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 2 12-17-2012 05:02 PM
HD Native -9129 errors KMcK Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 03-16-2011 03:31 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:57 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com