Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-16-2011, 12:30 PM
prkm123 prkm123 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Athy Ireland
Posts: 3
Default Import Audio not 'saving' to audio files folder..

Hi everyone,

I'm running Pro Tools HD 8.1.1 - Everything has been running fine until last week,

When I import audio into a session I no longer get the dialog box to ask me where do I want to save a copy of the file I'm importing.. It now just goes straight to the dialog box asking to set up a new track or put it in the regions bin..

I have looked at the preferences and under the processing tab and in the import section I have checked "Automatically copy files on import"..

Any ideas??? Am I missing something??

Thanks,
Paul
Reply With Quote
  #2  
Old 07-16-2011, 05:34 PM
danander11 danander11 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 4,013
Default Re: Import Audio not 'saving' to audio files folder..

I haven't found this.. but three times in the last few weeks I've noticed that the audio file that I import from another session is no longer in that other session when it's reopened..

ie: I copy a shaker track from session one into session two. Later I open session one to find the unable to find audio file error message waiting and shaker track missing..

weird.
__________________
Here I am,
after time not long...
and thankful for the break,
What I found when I got there,
was that I couldn't stay away!

Hobo Shave!
Reply With Quote
  #3  
Old 07-17-2011, 03:08 AM
prkm123 prkm123 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Athy Ireland
Posts: 3
Default Re: Import Audio not 'saving' to audio files folder..

That is very strange!!

It's like the shaker audio is being cut from the original session?? Has this just started to happen??

My problem has only started to happen in the last week. I was messing around with the import session data... I wonder has this anything to do with it??
Reply With Quote
  #4  
Old 07-17-2011, 09:53 PM
kcfroines kcfroines is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Los Angeles, CA
Posts: 33
Default Re: Import Audio not 'saving' to audio files folder..

make sure you're clicking the 'copy' button, and not the 'add button' when importing.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-18-2011, 04:05 AM
Hanswurstlsepp Hanswurstlsepp is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: GERMANY, area Karlsruhe/Stuttgart/Mannheim
Posts: 967
Default Re: Import Audio not 'saving' to audio files folder..

Quote:
Originally Posted by prkm123 View Post
Hi everyone,

I'm running Pro Tools HD 8.1.1 - Everything has been running fine until last week,

When I import audio into a session I no longer get the dialog box to ask me where do I want to save a copy of the file I'm importing.. It now just goes straight to the dialog box asking to set up a new track or put it in the regions bin..

I have looked at the preferences and under the processing tab and in the import section I have checked "Automatically copy files on import"..

Any ideas??? Am I missing something??

Thanks,
Paul
I would trash PT-prefs and check again.
__________________
Cheers, STeff
---------------------------------------
MacPro5,1 , 32 Gig Ram, 2xATI Radeon HD 5770, OSX10.13.2  Pro Tools|HDX Ultimate 2018.4.0  HD I/O&192Digital&96&96i I/Os  D-Command ES  4xUnitor8 & 2xAMT8
Reply With Quote
  #6  
Old 07-18-2011, 02:31 PM
prkm123 prkm123 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Athy Ireland
Posts: 3
Default Re: Import Audio not 'saving' to audio files folder..

Quote:
Originally Posted by Hanswurstlsepp View Post
I would trash PT-prefs and check again.
Hi,

I have just noticed the file I was importing was a .wav file and it wouldn't copy into the session folder but, I tried to import audio with another .wav file and it worked perfect - I got the correct dialog asking where did I want to save a copy of the file..

Why would the preferences work for one file and not the other??

Strange...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Import Audio Is Not Copying Files To My Audio Folder zwatrif Windows 12 11-14-2017 09:32 PM
Why not all audio files in the session audio folder? sb_stefan Pro Tools 10 5 05-08-2013 11:03 AM
usaved PT session saving unsaved audio files to audio files folder mermermer Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 1 07-18-2012 11:50 AM
Audio files disappeared from session and Audio file folder? HELP Wookie 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-10-2010 03:14 PM
Feature Request - Import a folder of Audio files Ray JB Pro Tools TDM Systems (Mac) 12 02-05-2007 09:39 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:40 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com