Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-24-2010, 09:30 AM
Dannyvect Dannyvect is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: UK
Posts: 8
Unhappy PRO TOOLS / MBOX 3 Slow motion issue

I bought an MBOX 3 about 3 days ago and it has been nothing but a nightmare, the latest problem I am having is really weird driver issue. The MBOX runs fine as a sound card until you open pro tools and then it plays everything back in slow motion, in or out of Pro tools.

You have to re-install the drivers to get it back to normal and as soon as you open pro-tools your back to square one.

I am literally loosing the plot and I am loosing faith in Avid's products, I had a saffire 24 before and it just worked, to be fair I never had these issues years ago with my mbox 1...

Please help!!

Pro tools Version 8.04

SiSoftware Sandra

Computer
Model : FUJITSU SIEMENS MS-7293
Workgroup : WORKGROUP
Host Name : Danny-PC
User : Danny

Processor
Model : Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.00GHz
Speed : 2GHz
Cores per Processor : 2 Unit(s)
Threads per Core : 1 Unit(s)
Type : Dual-Core
Integrated Data Cache : 2x 32kB, Synchronous, Write-Thru, 8-way, 64 byte line size
L2 On-board Cache : 1MB, ECC, Synchronous, ATC, 4-way, 64 byte line size, 2 threads sharing

Computer
Mainboard : FUJITSU SIEMENS MS-7293
BIOS : Phoenix Technologies, LTD 6.00 PG 10/27/2006
Bus(es) : ISA X-Bus AGP PCI PCIe IMB USB FireWire/1394 i2c/SMBus
Multi-Processor (MP) Support : No
Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes
Total Memory : 2GB DDR2

Chipset
Model : 4358 0327h
Front Side Bus Speed : 4x 200MHz (800MHz)
Total Memory : 2GB DDR2
Channels : 1
Memory Bus Speed : 2x 267MHz (534MHz)

Memory Module(s)
Memory Module : 7F98 1G-UDIMM 1GB DIMM DDR2 PC2-4300U DDR2-534 (4-4-4-12 2-16-4-2)
Memory Module : ITC 1GB DIMM DDR2 PC2-5300U DDR2-666 (5-5-5-15 3-20-5-3)

Video System
Video Adapter : NVIDIA GeForce 9500 GT (Microsoft Corporation - WDDM v1.1) (32 SM4.0 1.4GHz, 512MB DDR2 2x400MHz, PCIe 1.00 x16)

Graphics Processor

Storage Devices
WDC WD200BB-00DGA0 200GB (ATA100, 2MB Cache) : 19GB (C:)
SONY CD-RW CRX320EE (ATA33, DVD+-R, CD-RW, 2MB Cache) : 617MB (D:)
NSVWVW 96N4TYJ (SCSI, BD-R, HD-DVD-R, DVD+-R-DL, CD-R) : N/A (F:)

Logical Storage Devices
Hard Disk (C:) : 191GB (NTFS) @ WDC WD200BB-00DGA0 20GB (ATA100, 2MB Cache)
20100923_1229 (D:) : 617MB (CDFS) @ SONY CD-RW CRX320EE (ATA33, DVD+-R, CD-RW, 2MB Cache)
Optical Drive (F:) : N/A @ NSVWVW 96N4TYJ (SCSI, BD-R, HD-DVD-R, DVD+-R-DL, CD-R)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : 4358 3337h
LPC Legacy Controller 1 : T0 88-68
Audio Device : 5218 3288h
Audio Codec : 4332 0883h
Serial Port(s) : 1
Disk Controller : 5218 5337h
Disk Controller : 5218 0571h
USB Controller 1 : 5218 3038h
USB Controller 2 : 5218 3038h
USB Controller 3 : 5218 3038h
USB Controller 4 : 5218 3038h
USB Controller 5 : 5218 3104h
FireWire/1394 Controller 1 : 4358 3044h
FireWire/1394 Controller 2 : 5218 3044h
SMBus/i2c Controller 1 : VIA VT823x SMBus

Printers and Faxes
Printer : Microsoft XPS Document Writer (600x600, Colour)
Fax : Microsoft Shared Fax Driver (200x200)

Network Services
Network Adapter : VIA Rhine II Compatible Fast Ethernet Adapter
Network Adapter : HTC Remote NDIS based Device (Ethernet, 426Mbps)

Power Management
Mains (AC) Line Status : On-Line

Operating System
Windows System : Microsoft Windows 7 Home 6.01.7600
Platform Compliance : x86

Windows Experience Index
Current System : 4.2
Reply With Quote
  #2  
Old 10-24-2010, 10:34 AM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,698
Default Re: PRO TOOLS / MBOX 3 Slow motion issue

Where's your separate dedicated audio drive??? May or may not be related but it's still a necessity.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-24-2010, 10:44 AM
Dannyvect Dannyvect is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: UK
Posts: 8
Default Re: PRO TOOLS / MBOX 3 Slow motion issue

Quote:
Originally Posted by sw rec View Post
Where's your separate dedicated audio drive??? May or may not be related but it's still a necessity.
I have just bought a new one to replace my 40GB. It's not related and it's not a necessity I ran MBOX1 with PT 7.0 without any issues for years on a single disk..
Reply With Quote
  #4  
Old 10-24-2010, 11:18 AM
JMS40 JMS40 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Gnashville
Posts: 6,347
Default Re: PRO TOOLS / MBOX 3 Slow motion issue

Quote:
Originally Posted by Dannyvect View Post
It's not related and it's not a necessity I ran MBOX1 with PT 7.0 without any issues for years on a single disk..
Likely not related here but definitely a necessity in the long run for stable PT use. I bet you will eventually come to the same conclusion. Either that or you've found a secret long time users and Avid/Digi haven't discovered yet...

As to your playback issue, it's possible some other audio application is locking the sample rate outside of PT. What other audio apps are you running?
Reply With Quote
  #5  
Old 10-24-2010, 11:24 AM
Dannyvect Dannyvect is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: UK
Posts: 8
Default Re: PRO TOOLS / MBOX 3 Slow motion issue

Hmmm, I'm not using anything but Windows media player to play some files. But if I close it inside or outside of PT I still get slow motion playback. I'm having a crack at installing PT and MBOX on my crappy XP SP3 laptop, because I am convinced it is a driver issue... But at the same time I hope it's not because I'm screwed and I will just have to take it back.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-24-2010, 11:29 AM
JMS40 JMS40 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Gnashville
Posts: 6,347
Default Re: PRO TOOLS / MBOX 3 Slow motion issue

Quote:
Originally Posted by Dannyvect View Post
But if I close it inside or outside of PT I still get slow motion playback.
You need to make sure you have no other media apps running when you open PT to ensure that Pro Tools has exclusive use of the drivers.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-24-2010, 12:11 PM
Dannyvect Dannyvect is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: UK
Posts: 8
Default Re: PRO TOOLS / MBOX 3 Slow motion issue

Quote:
Originally Posted by JMS40 View Post
You need to make sure you have no other media apps running when you open PT to ensure that Pro Tools has exclusive use of the drivers.
I did do, I opened Media player after the issue arrised. I have never had these issues with pro tools and my MBOX 1 besides it crashing every now and again.. I installed the MBOX on my XP SP3 laptop and the same issues arrised. With nothing in the background.

I bought an M-Audio Firewire device that was a big pile of rubbish.. I had a saffire pro 14 and it was amazing compared to this pile of crap.

If it was not for PT I would not touch Avid with your distant uncles barge pole..
Reply With Quote
  #8  
Old 10-24-2010, 02:27 PM
Dannyvect Dannyvect is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: UK
Posts: 8
Default Re: PRO TOOLS / MBOX 3 Slow motion issue

Well I'm going to swop it for another MBOX tomorrow.. I so hope it works, I have pre-amps so I don't need the MBOX for that and when it was working right it sounded good.
Reply With Quote
  #9  
Old 10-24-2010, 05:44 PM
JMS40 JMS40 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Gnashville
Posts: 6,347
Default Re: PRO TOOLS / MBOX 3 Slow motion issue

Sounds like a plan. This is a new product so there's little sage wisdom yet.
Good luck-
Reply With Quote
  #10  
Old 10-25-2010, 06:40 AM
Dannyvect Dannyvect is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: UK
Posts: 8
Default Re: PRO TOOLS / MBOX 3 Slow motion issue

Right well I took it back to store, they called Avid and it turns out there is a problem with a small amount of the MBOX 3's where the internal clocking chip does not work as it should.

I should be recieving another one tomorrow hopefully :)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mbox in slow motion when 48 khz or up Cesar Cal 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 09-22-2011 03:58 PM
Pro Tools -SLOW MOTION?! plz help Valleyguy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 12-20-2007 06:51 AM
d24 go slow motion ak47 Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 07-02-2005 06:01 PM
Slow Tempo/motion feature... Musick 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 03-02-2005 02:33 AM
slow motion !! sandman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 03-19-2000 02:43 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:16 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com