Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-31-2010, 06:12 AM
drjrjn drjrjn is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Shrewton UK
Posts: 5
Default Activating Melodyne Essential

I have searched the forum and can't find the answer so am making this post.
I have recently upgraded to PRLE 8 and now to 8.04.
I am trying to activate Melodyne Essential but cannot find a serial number despite following in the instructions on the yellow card, including logging into My Digi.
Can anyone help me?
Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 07-31-2010, 12:04 PM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,805
Default Re: Activating Melodyne Essential

You actually have to activate it at the Melodyne website. They have a video about how to install and activate it right here:

http://www.celemony.com/cms/index.php?id=videos&tab=3

The video that says "installation and activation".
Reply With Quote
  #3  
Old 07-31-2010, 04:44 PM
drjrjn drjrjn is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Shrewton UK
Posts: 5
Default Re: Activating Melodyne Essential

Hi NST7

Thanks for your reply, but this depends on having a serial number. That is the issue here in that the Pro tools literature states that a serial number is given on activation of the new PT software and that later it can be accessed via one's MyDigi account. I was not given a serial number and there is not one provided in my own MyDigi account.

So I made the post to find out if anyone could suggest where I can access the serial number to start the activation process.

Thanks again for taking time to reply.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-31-2010, 04:55 PM
necjamc necjamc is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: RI
Posts: 2,667
Default Re: Activating Melodyne Essential

If you check your Avid account there should be a serial number next to Melodyne in the third party downloads. If not then you may need to contact Support directly. Unless someone else has a better solution.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-31-2010, 05:12 PM
drjrjn drjrjn is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Shrewton UK
Posts: 5
Default Re: Activating Melodyne Essential

Hi necjamc
thanks for your reply. Have checked again my avid account and there is no entry for 3rd party software, just for PT. I have just logged an enquiry directly to support at Avid.
Thanks for taking time to respond
jn
Reply With Quote
  #6  
Old 07-31-2010, 08:58 PM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,805
Default Re: Activating Melodyne Essential

To get a serial number, you first use an activation code. This should be on a white card called "Third party content". I just looked in my old paperwork to verify this.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-01-2010, 12:57 PM
drjrjn drjrjn is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Shrewton UK
Posts: 5
Default Re: Activating Melodyne Essential

Hi nst7
Thanks for that, but with the PT8 upgrade version that I purchased it states that when you activate PTLE8 it should give the serial number for Melodyne. That didn't happen so I have put a message into Avid tech support.
I thought before doing that i would try this forum to see if I had missed out on something. Thanks again for taking time to respond.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-01-2010, 01:24 PM
Avid's Avatar
Avid Avid is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 1998
Location: Worldwide
Posts: 9,560
Default Re: Activating Melodyne Essential

I just checked your account, and you still need to do the registration/activation for the third-party content for your upgrade (which includes Melodyne Essential).

Here's what you need to do:
  1. Login to your account at http://account.avid.com
  2. Click on " Products Not Yet Downloaded" just below "Your Products"
  3. Click on the Download Now button next to "Pro Tools 8 Third Party Content (Qty: 1)"

That will start the activation process, which will then give you the reg code for Melodyne, and the downloads of the installers.

There should have been instructions included with your online upgrade. It's not very intuitive when you are logged into your online account, but you can still do the registration/activation using the above instructions.
__________________
Administrator
Avid Pro Audio Community
Reply With Quote
  #9  
Old 08-01-2010, 02:39 PM
drjrjn drjrjn is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Shrewton UK
Posts: 5
Default Re: Activating Melodyne Essential

Hi administrator
thanks for getting back to me on a sunday!!!!
glad to see that there is now the 3rd party section in My Products. I shall follow the required path now and will let you know if there are any further issues.

Thanks again to you and to the others who were kind enough to reply to my question.
jn
Reply With Quote
  #10  
Old 11-30-2010, 07:43 PM
Driveby Studios Driveby Studios is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Perth Australia
Posts: 22
Default Re: Activating Melodyne Essential

Hi Avid admin dude

I just registered my Pro Tools LE8, how ever i cant see the download link in "Products Not Yet Downloaded".

Is there something wrong with my account?
__________________
drivebystudios.blogspot.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
melodyne essential on LE 8.0.4 greenwood63 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 08-16-2012 01:58 PM
Need help w/ Melodyne Essential Funkle 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 06-29-2010 05:35 AM
Melodyne essential... whit12 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 11-01-2009 05:31 PM
Activating my Celemony Melodyne Essential How ? 15th SINE 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 09-03-2009 12:37 AM
melodyne essential Media Man Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 02-09-2009 02:54 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:53 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com