Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 10-25-2010, 12:53 PM
JMS40 JMS40 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Gnashville
Posts: 6,347
Default Re: PRO TOOLS / MBOX 3 Slow motion issue

Interesting. Let us know how things work out.
Reply With Quote
  #12  
Old 10-30-2010, 02:01 AM
Dannyvect Dannyvect is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: UK
Posts: 8
Default Re: PRO TOOLS / MBOX 3 Slow motion issue

Well I got a new MBOX and all works fine, it really was the hardware.. Just to be cheeky I bought a 1.5Tb external hard disk for my PT songs and it runs like a dream
Reply With Quote
  #13  
Old 10-30-2010, 02:12 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,305
Default Re: PRO TOOLS / MBOX 3 Slow motion issue

Enjoy that new MBox. I don't think you will regret the new drive either.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2020.12 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #14  
Old 10-30-2010, 09:37 AM
JMS40 JMS40 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Gnashville
Posts: 6,347
Default Re: PRO TOOLS / MBOX 3 Slow motion issue

Thanks for the update Danny. Now we all have a data point on the Mbox 3.
Good luck-
Reply With Quote
  #15  
Old 11-06-2010, 11:38 PM
mikepriceakasmalls mikepriceakasmalls is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: ohio
Posts: 3
Unhappy Re: PRO TOOLS / MBOX 3 Slow motion issue

well just bought the new m box 3 and i am having similar issues , when i set a session up at 96 khz and import a instrumental no matter what sample rate i select it plays back in slow motion any thing above 48 khz plays sped up even when i set up a session at 44.1 and import a instrumental at 44.1 it still plays in slow motion can anyone help me with this situation is anyone else experiencing this ???? is this a defect within the m box 3 ???? and will avid replace it if it is ???? i purchased it from guitar center and they say they wont replace it or refund my money because i already installed the software , therefore will avid take care of it ???? from what i understand i only get one support call ????
Reply With Quote
  #16  
Old 11-14-2010, 11:13 AM
chetant chetant is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: India
Posts: 6
Default Re: PRO TOOLS / MBOX 3 Slow motion issue

your mbox is defective too, as was the OP's, as was mine.

This is apparently a common problem with the new Mboxes, though Ive only seen ppl have this problem with the Mboxes, not with the minis or pros.

On this forum alone, Ive read about 6 other topics with ppl reporting the same problem. This product has been out what, like a month? I never had a problem with my other interfaces. I stop buying digidesign's LE stuff years ago coz of the crap quality. Then Im on the market for a good USB interface, and I hear some very good things about the Mbox. I buy it, and guess what, it doesnt work. I just lost two weeks.

Well done Avid!! I guess theres a reason why they have a "certain" reputation.
Reply With Quote
  #17  
Old 11-18-2010, 07:48 AM
Driveby Studios Driveby Studios is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Perth Australia
Posts: 22
Default Re: PRO TOOLS / MBOX 3 Slow motion issue

Hey I'm having a similar issue...mine might be a little different, but it sounds the same.

I've imported an mp3 and its playing back really slow...like it gets slower and slower. I record vocals over the music, and that seems to come out fine...well it keeps in tempo with the music i guess.

I've made a midi instrumental, and that seems to work fine.

Does it sound like i have the same issue?

I'm not sure if its possibly just the mp3....is there a way i can test this problem with the clocking?

I've also just added a wave file to the session and its ridiculously slow.
__________________
drivebystudios.blogspot.com

Last edited by Driveby Studios; 11-18-2010 at 08:06 AM. Reason: tested further.
Reply With Quote
  #18  
Old 11-19-2010, 11:42 PM
Driveby Studios Driveby Studios is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Perth Australia
Posts: 22
Default Re: PRO TOOLS / MBOX 3 Slow motion issue

Ok...i decided to download the MP3 option...problem solved!

I'm so glad it wasn't the clocking issue!

I cant believe they make you pay for that [bleep][bleep][bleep][bleep] hey.
__________________
drivebystudios.blogspot.com
Reply With Quote
  #19  
Old 11-19-2010, 11:44 PM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: PRO TOOLS / MBOX 3 Slow motion issue

Quote:
Originally Posted by Driveby Studios View Post
Ok...i decided to download the MP3 option...problem solved!

I'm so glad it wasn't the clocking issue!

I cant believe they make you pay for that [bleep][bleep][bleep][bleep] hey.
Not in PT9.
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
  #20  
Old 11-23-2010, 06:35 AM
Driveby Studios Driveby Studios is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Perth Australia
Posts: 22
Default Re: PRO TOOLS / MBOX 3 Slow motion issue

OK i'm stumped.
It was working fine this arvo...I've just opened a new session a couple of hours later, and now its going slow again.

I'm on LE 8.04.

Is it possibly a driver problem?
__________________
drivebystudios.blogspot.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mbox in slow motion when 48 khz or up Cesar Cal 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 09-22-2011 03:58 PM
Pro Tools -SLOW MOTION?! plz help Valleyguy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 12-20-2007 06:51 AM
d24 go slow motion ak47 Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 07-02-2005 06:01 PM
Slow Tempo/motion feature... Musick 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 03-02-2005 02:33 AM
slow motion !! sandman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 03-19-2000 02:43 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:22 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com