Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-20-2009, 02:23 PM
flautista's Avatar
flautista flautista is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chile
Posts: 1,609
Default To DIGI Support please, NO 003 and MBOX PRO in the same PC because new64 driver

Well My first problem In Windows 64 bits
Who else??
First I am aware that MBOX PRO no need the new driver.
the first time I installed PT 8.0.3 whith out the new driver(Digidesign Audio Drivers Setup (x64) as was said by Digi, okay my Mbox Pro worked greats.

So I decided to go for my Digi 003 in the same notebook, i did all is recommended and installed the driver for 64 bits and my 003 worked perfect too.
BUT I wanted use my MBOX PRO again, i open PT and there is a message "Unable to locate Digidesign hardware. make sure your hardware is connected and turned on. ClicK" OK" when the hardware is ready, I did, no results. I went to Device Manager and the MBOX PRO appears right, tried differentes drivers appears . none firewire driver is useful, Legacy, standard texas instrument from notebook, and other what appears also, tried different cable, one PCMCIA card for firewire tha i used to use before,(mean i know that PCMCIA works) and nothing get , no solution,please help if possible

My notebook is HP NW 9440 supported by Digidsign,that's why I do the question to DIGI'S support Thanks
__________________
Jascha Koneffke flutist
www.prodmusica.cl
GA-X58A-UD3R[/
I7 950
RAM 24Gb corsair 1600 (3 sticks)
9-9-9-24
MAC
MacBookPro i7 2,3 15"
RAM 16gb
PT 11.3
003 Rack
MBox 3 Pro
Reply With Quote
  #2  
Old 12-20-2009, 02:37 PM
mykhal c's Avatar
mykhal c mykhal c is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: san fran
Posts: 4,355
Default Re: To DIGI Support please, NO 003 and MBOX PRO in the same PC because new64 driver

i suggested a couple of things to you yesterday...especially the renamin' of the folders. here is the thing to remember...if you have 4gb of ram or LESS on your W7 x64 system then you do NOT need to try to use the 8.0.4b drivers. the regular 8.0.3 drivers will work for BOTH of your devices...as long as you do NOT have more than 4gb of ram installed!!! i hope that you understand thru the translation
__________________
bassist...deep pocketz anyone???!!!

The Basschakra Lucid Soul Trip

i7 Builds - Specs and Results

HDNative | Omni | i7-3930K OC'd 4.0GHZ |
ASUS X79 Sabertooth | 32GB GSkill DDR3 2133 ram | mo' stuff
Reply With Quote
  #3  
Old 12-20-2009, 03:40 PM
flautista's Avatar
flautista flautista is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chile
Posts: 1,609
Default Re: To DIGI Support please, NO 003 and MBOX PRO in the same PC because new64 driver

I tried it...

Yes that was clear now I will try the 003 without the driver
then if i have more ram I have to choose one or other not both. thanks, any way i expect an answer from DIGi
__________________
Jascha Koneffke flutist
www.prodmusica.cl
GA-X58A-UD3R[/
I7 950
RAM 24Gb corsair 1600 (3 sticks)
9-9-9-24
MAC
MacBookPro i7 2,3 15"
RAM 16gb
PT 11.3
003 Rack
MBox 3 Pro
Reply With Quote
  #4  
Old 12-21-2009, 05:47 AM
flautista's Avatar
flautista flautista is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chile
Posts: 1,609
Default Re: To DIGI Support please, NO 003 and MBOX PRO in the same PC because new64 driver

Quote:
Originally Posted by mykhal c View Post
i suggested a couple of things to you yesterday...especially the renamin' of the folders. here is the thing to remember...if you have 4gb of ram or LESS on your W7 x64 system then you do NOT need to try to use the 8.0.4b drivers. the regular 8.0.3 drivers will work for BOTH of your devices...as long as you do NOT have more than 4gb of ram installed!!! i hope that you understand thru the translation
Okaay is working as you said, whith 3gb ram.am easy now.Thanks

But I have another PC can handle 8gb ram I will have to install and uninstall if i need swapp interface 003 /MBOXPro, no seems logical,should be one way to enable/disable the 64 drivers or what ever needed that seems more logical for me I asked to DIGI support I hope they give me an answer soon,they must considerer this situation, two interfaces...
__________________
Jascha Koneffke flutist
www.prodmusica.cl
GA-X58A-UD3R[/
I7 950
RAM 24Gb corsair 1600 (3 sticks)
9-9-9-24
MAC
MacBookPro i7 2,3 15"
RAM 16gb
PT 11.3
003 Rack
MBox 3 Pro
Reply With Quote
  #5  
Old 12-21-2009, 09:15 AM
mykhal c's Avatar
mykhal c mykhal c is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: san fran
Posts: 4,355
Default Re: To DIGI Support please, NO 003 and MBOX PRO in the same PC because new64 driver

Quote:
Originally Posted by flautista View Post
Okaay is working as you said, whith 3gb ram.am easy now.Thanks

But I have another PC can handle 8gb ram I will have to install and uninstall if i need swapp interface 003 /MBOXPro, no seems logical,should be one way to enable/disable the 64 drivers or what ever needed that seems more logical for me I asked to DIGI support I hope they give me an answer soon,they must considerer this situation, two interfaces...
glad you got it workin' now. i can't really answer for AVIDIGI but i can say these are the kinda things that happen when somethin' is bein' BETA'd. and that's where W7 is right now. BETA!!! 8.0.3 functions as we all expect it to...drivers and all.

like i said before...if you rename the drivers folder BEFORE you install the 8.0.4b drivers then you could then go back and update your mbox 'back' to the 8.0.3 drivers by pointin' to the '8.0.3 driver folder' for W7 to go and get drivers from. make sense?? i actually did this 'cause i wanted to see what the differences in the folders were (from a files perspective)
__________________
bassist...deep pocketz anyone???!!!

The Basschakra Lucid Soul Trip

i7 Builds - Specs and Results

HDNative | Omni | i7-3930K OC'd 4.0GHZ |
ASUS X79 Sabertooth | 32GB GSkill DDR3 2133 ram | mo' stuff
Reply With Quote
  #6  
Old 12-21-2009, 09:23 AM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: To DIGI Support please, NO 003 and MBOX PRO in the same PC because new64 driver

So Flautista, are u sayin that this worked for u before?..
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #7  
Old 12-21-2009, 09:29 AM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: To DIGI Support please, NO 003 and MBOX PRO in the same PC because new64 driver

Yeah I'm looking thru the Digi folder & I don't see the driver.exe anymore that used to be there in the previous versions; I've only put .3 on my laptop & not my other 2 comps so I'll double check & make sure I'm not overlooking it...
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #8  
Old 12-21-2009, 09:35 AM
mykhal c's Avatar
mykhal c mykhal c is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: san fran
Posts: 4,355
Default Re: To DIGI Support please, NO 003 and MBOX PRO in the same PC because new64 driver

Quote:
Originally Posted by Keybeeetsss View Post
Yeah I'm looking thru the Digi folder & I don't see the driver.exe anymore that used to be there in the previous versions; I've only put .3 on my laptop & not my other 2 comps so I'll double check & make sure I'm not overlooking it...
yo Key...what you'll find is that the 8.0.3 folder has both 32bit and 64bit files in them. whereas the 8.0.4b folders have separate installs for 32 and 64bit. so whichever one is installed it won't contain the other.
__________________
bassist...deep pocketz anyone???!!!

The Basschakra Lucid Soul Trip

i7 Builds - Specs and Results

HDNative | Omni | i7-3930K OC'd 4.0GHZ |
ASUS X79 Sabertooth | 32GB GSkill DDR3 2133 ram | mo' stuff
Reply With Quote
  #9  
Old 12-21-2009, 09:39 AM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: To DIGI Support please, NO 003 and MBOX PRO in the same PC because new64 driver

Quote:
Originally Posted by mykhal c View Post
yo Key...what'll you find is that the 8.0.3 folder has both 32bit and 64bit files in them. whereas the 8.0.4b folders have separate installs for 32 and 64bit. so whichever one is installed it won't contain the other.
Gotcha'... I still don't see the actual Digidriver tho that actually lets u install all (multiple) drivers on'eim in the .3 folder...
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #10  
Old 12-21-2009, 10:39 AM
flautista's Avatar
flautista flautista is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chile
Posts: 1,609
Default Re: To DIGI Support please, NO 003 and MBOX PRO in the same PC because new64 driver

Quote:
Originally Posted by mykhal c View Post
glad you got it workin' now. i can't really answer for AVIDIGI but i can say these are the kinda things that happen when somethin' is bein' BETA'd. and that's where W7 is right now. BETA!!! 8.0.3 functions as we all expect it to...drivers and all.

like i said before...if you rename the drivers folder BEFORE you install the 8.0.4b drivers then you could then go back and update your mbox 'back' to the 8.0.3 drivers by pointin' to the '8.0.3 driver folder' for W7 to go and get drivers from. make sense?? i actually did this 'cause i wanted to see what the differences in the folders were (from a files perspective)
For DRIVERs fold you mean C:\Program Files (x86)\Digidesignn\Drivers

that to remane?
after install 8.0.4b, willbe create another Drivers fold in the same location,C:\Program Files (x86)\Digidesignn\Drivers so wich I could delete if don't have succes,and back to the original name the first one folder drivers. wait your answerthanks
__________________
Jascha Koneffke flutist
www.prodmusica.cl
GA-X58A-UD3R[/
I7 950
RAM 24Gb corsair 1600 (3 sticks)
9-9-9-24
MAC
MacBookPro i7 2,3 15"
RAM 16gb
PT 11.3
003 Rack
MBox 3 Pro
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wave Driver Form DIGI Support GTBannah 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-12-2007 03:05 PM
DIGI: Where can I find an Mbox driver for OSX? The Mink 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 07-29-2003 01:53 AM
Digi Support: Standalone Core Audio Driver....? Kamurah 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 06-07-2003 01:59 AM
HEY DIGI! How 'bout an Mbox driver for OS X???!!! cjordan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 06-11-2002 07:53 AM
DIGI SUPPORT - Is a new ASIO driver for Cubase and The 001 in the pipeline? timyork 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 09-25-2001 02:18 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:13 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com