Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-06-2015, 02:36 AM
thehumanscience thehumanscience is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: USA
Posts: 4
Default Initial Loading Window Shrinks



Upon start up on Pro Tools 11 the window is maximized as normal but after "Loading Notation Libraries" it jumps to a smaller window and the top menu options become truncated. I have to double click on each restore down and maximize icon to get it to maximize at all. Even still the top menu options are not normal after.

This happened suddenly. It worked fine for a while.

Troubleshooting done:
Upgraded from 11.2 to 11.3
Moved entire plugin folder to another drive
Tried different resolutions
restarted pc several times

Specs:
Acer AXC-603G-UW13
Quad Core
8GB RAM
Terabyte
Windows 8.1
Pro Tools 11.3

Any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-06-2015, 05:10 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,066
Default Re: Initial Loading Window Shrinks

Could be a graphics card issue; PT doesn't like integrated graphics cards and from what I can see on Acer's page it says nothing about what it uses for graphics (onboard/integrated or card in a card bay). Another issue is that 2GHz Celeron cpu is underpowered for PT use.

Oh yeah - do NOT move the plugins folder to another drive - leave them on your system drive. You can move plugin content (like samples) but not the plugins themselves.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #3  
Old 01-06-2015, 10:03 AM
thehumanscience thehumanscience is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: USA
Posts: 4
Default Re: Initial Loading Window Shrinks

Thanks for the reply. Hope the graphics card is not the case as I got this computer specifically for PT use. Figured with a quad core and 8GB of RAM I couldn't go wrong for the price I got it for on sale during the holidays.

When I said another drive I actually went back and checked and I was wrong about that. I moved them to another folder on the same drive. Reason I did so was because I recently added a lot of plugins, a lot of them demo versions. Thought maybe something broke it in the plugin realm since it wasn't happening before about a week ago.

Still think it may be related.

Interesting that it doesn't happen until the "Loading Notation Libraries" pops across the screen. Until then all is normal.

Any other ideas?
Reply With Quote
  #4  
Old 01-06-2015, 12:56 PM
thehumanscience thehumanscience is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: USA
Posts: 4
Default Re: Initial Loading Window Shrinks

Fixed it! It was the monitor. I changed it out and it stopped doing it! Thanks for the help!
Reply With Quote
  #5  
Old 01-06-2015, 02:03 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,066
Default Re: Initial Loading Window Shrinks

Quote:
Originally Posted by thehumanscience View Post
Fixed it! It was the monitor. I changed it out and it stopped doing it! Thanks for the help!
Good you got it sorted.
Quote:
Originally Posted by thehumanscience View Post
Thanks for the reply. Hope the graphics card is not the case as I got this computer specifically for PT use. Figured with a quad core and 8GB of RAM I couldn't go wrong for the price I got it for on sale during the holidays.

When I said another drive I actually went back and checked and I was wrong about that. I moved them to another folder on the same drive. Reason I did so was because I recently added a lot of plugins, a lot of them demo versions. Thought maybe something broke it in the plugin realm since it wasn't happening before about a week ago.

Still think it may be related.

Interesting that it doesn't happen until the "Loading Notation Libraries" pops across the screen. Until then all is normal.

Any other ideas?
If you move plugins to another folder then PT won't see them; don't know if that was your intent or not. If you don't want them PT creates a folder for just that purpose called 'unused plugins'; move them there with PT shut down.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shrunken Heads (screen "shrinks" with AIR and others) idhaname Pro Tools 11 2 09-03-2015 12:02 PM
Chnage Initial Window Size? kafka Tips & Tricks 0 09-05-2008 11:41 AM
Bruno/Reso halts on PT6.7 initial loading drogan88 Pro Tools TDM Systems (Win) 3 11-12-2004 10:51 AM
PC Lock up after initial loading CrazyMikey 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-15-2000 02:25 PM
Edit window shrinks! Marc Edwards Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 10-08-1999 11:26 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:54 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com