Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-10-2008, 12:09 AM
ryanoelke ryanoelke is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4
Default Drag and Drop Not Working

Hello - All of a sudden dragging and dropping audio files into ProTools doesn't work for me (importing .wav files). Any reason why this might be happening and what I can do to fix this?

MBox 2
7.4.2 (updated with 7.4.2cs2)
Macbook Pro 10.5.5

Since the last time it worked I used a friend's Micro instead of my MBox 2, in case that matters. If I use the manual import it works. Drag and Drop works in other audio programs, like Soundtrack Pro.

I've deleted preferences, databases, restarted the computer, as well as repaired disk permissions. Also verified the MBP disk and my Lacie hard drive using Disk Utility. Both checked out without any problems.

The problem happens in all old and new sessions.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-10-2008, 02:55 AM
Phil Ogden Phil Ogden is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2,107
Default Re: Drag and Drop Not Working

I'd start with deleting Preferences and Databases as per the General Troubleshooting thread (link above).

http://www.myspace.com/philogg
Reply With Quote
  #3  
Old 12-10-2008, 03:26 AM
RussUK RussUK is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Northern Ireland
Posts: 3,724
Default Re: Drag and Drop Not Working

Also check to see that the sample rate of the audio your trying to drag in matches that of the session.
__________________
I work with amazing people who do amazing things.

Founder of the Expert Sites.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-10-2008, 11:57 AM
ryanoelke ryanoelke is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4
Default Re: Drag and Drop Not Working

1. Deleted databases and preferences, restarted. Didn't solve the problem.
2. Sample rate of the audio is the same as the session.

I'm going to repair disk permissions, but is there any other things to try that might solve this drag and drop problem?

thanks!!:)
-ryan
Reply With Quote
  #5  
Old 12-10-2008, 12:02 PM
Slim Shady Slim Shady is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Los Angeles, CA
Posts: 7,527
Default Re: Drag and Drop Not Working

I had this happen recently, and it turned out to be a corrupted session. I went back to a backup version and everything was fine. Does this problem occur in all your PT sessions, or just one?
Reply With Quote
  #6  
Old 12-10-2008, 12:06 PM
ryanoelke ryanoelke is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4
Default Re: Drag and Drop Not Working

Unfortunately, this is happening with all old sessions and all new sessions:P One interesting thing happened last night - I manually imported audio into a new session, then it allowed me to drag and drop one audio file. This hasn't happened again though.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Drag and Drop files on Mac not working cuttothebeat Pro Tools 11 5 01-31-2014 03:23 AM
Windows 8 Drag and Drop not working notedmusic Windows 1 01-23-2014 10:18 PM
WorkSpace Drag and Drop Not Working in PT11? quantise Pro Tools 11 0 08-14-2013 08:29 AM
PT 8.3cs2 drag & drop not working syti13 Pro Tools M-Powered (Win) 2 05-02-2010 10:59 AM
Drag and Drop not working Dragle Virtual Instruments 5 06-19-2007 09:18 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:49 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com