Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-16-2019, 03:45 AM
groupeze groupeze is offline
Member
 
Join Date: Aug 2019
Location: 64 Talbot Road
Posts: 2
Default Digidesigns Control24

Hi,
I am using a Control 24 with protools using v control.
I had initial problems but v control sorted that.
I have a problem that the peak lights, all of them on the mixer section are on permanently as of yesterday.
And no signal is getting through the mixer section.
I am new to the C24.
Have I pressed something by accident or does the mixer section need to go in for repair?
I will be very grateful of some advice?
Also can anyone advise of a service centre in the South Wales area?
Regards

Groupeze
Reply With Quote
  #2  
Old 08-16-2019, 05:19 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,481
Default Re: Digidesign Control24

Quote:
Originally Posted by groupeze View Post
Hi,
I am using a C24 with protools using v control.
I had initial problems but v control sorted that.
I have a problem that the peak lights, all of them on the mixer section are on permanently as of yesterday.
And no signal is getting through the mixer section.
I am new to the C24.
Have I pressed something by accident or does the mixer section need to go in for repair?
I will be very grateful of some advice?
Also can anyone advise of a service centre in the South Wales area?
Regards

Groupeze

Hi,


Do you mean the original Digidesign focusrite Control 24 or the later C24



The issue sounds like a component problem hardware. first thing to check would be the power supply and its connections. remove and clean all connections and see if that helps. failing that then a repair centre..


Lee Engineering Ltd +44 (0)1524 846078 or +44 (0)1524 846070 Palatine House, Scotforth Road Lancaster LA1 4SA Email:
DigiARC@Leeeng.co.uk
Website:
www.leeeng.co.uk







Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-16-2019, 05:37 AM
groupeze groupeze is offline
Member
 
Join Date: Aug 2019
Location: 64 Talbot Road
Posts: 2
Default Re: Digidesign Control24

Thanks for your reply.
It is the control 24.
Can you point me in the direction of a service centre?

regards

Rhys
Reply With Quote
  #4  
Old 08-16-2019, 06:09 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,797
Default Re: Digidesign Control24

Quote:
Originally Posted by groupeze View Post
Thanks for your reply.
It is the control 24.
Can you point me in the direction of a service centre?

regards

Rhys
He just did point you to a repair guy above ...
Which PT version are you using with that old thing?

If you have HD 10 you dont need the halfazzed Neyrinck application and if you have HD 11 and up you do need it but that Neyrinck is very restricted in functions compared to using the Control24 w/PT10 ...

Also remember that those units go for less than $1K in good working order, a friend here have one at a neighbour studio for sale at $700 mint condition so take that into consideration when you get a quote should you need to send it off for repairs.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #5  
Old 08-16-2019, 07:05 AM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,905
Default Re: Digidesigns Control24

Christopher is correct. Pouring money into one of these may prove to be disappointing in hindsight.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.6 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
  #6  
Old 08-16-2019, 07:59 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,481
Default Re: Digidesigns Control24

Hi,


Ive had several repairs to mine over the years and its always been the power supply. last repair was about £100 but that was taking the PSU out of the desk and having it serviced/repaired.


I have a spare unit here with everything except the PSU as i keep that as a spare for mine. but unless you know the exact component that's failed i cant really supply you with anything


You can always try local repair centers and see if anyone is up for looking at it as it could and most likely is something simple.





Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
digidesigns AS plugins joeydego Pro Tools M-Powered (Mac) 4 11-11-2008 11:32 PM
digidesigns hardware is in use problem! jakeelee 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 11-26-2004 12:01 AM
Digidesigns support for Windows Holadrio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 05-17-2004 12:15 AM
My IRQ says I have 2 Digidesigns in 10 and 11. TriAxis 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 05-09-2001 11:19 AM
What are Digidesigns plans for Surround Plug-Ins? Ah D O General Discussion 1 04-15-1999 01:39 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:27 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com