Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #61  
Old Yesterday, 12:21 PM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 2,430
Default Re: PT 2018.10 is here

Quote:
Originally Posted by innesireinar View Post
Agree. But don't understand why we need to pay the annual plan for having only bug fixing
Vanilla didn't get even that!
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools 2018
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #62  
Old Yesterday, 06:48 PM
29CountsNY's Avatar
29CountsNY 29CountsNY is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Saratoga Springs NY
Posts: 515
Default Re: PT 2018.10 is here

First time I’ve ever had to revert to a clone.
Beach balls every mouse click. Not crashing, just beach balls, wait...click again...beach ball....wait....nope!
Back to 2018.7.
__________________
www.montabonsound.com
www.29counts.com

Pro Tools HD 2018.4 | HD Native PCIe | HD I/O | 2 x Digi 192 | 2010 Mac Pro 12 Core 3.46ghz | macOS Sierra 10.12.6 | 48 gigs RAM | Tascam DM3200 | Crane Song Avocet II | Antelope Isochrone OCX | Universal Audio Quad & Duo | Waves Mercury + Studio Classics v9.6 & Abbey Road Collection
Pro Tools HD2 8.1.1 | 2 x PCIe Core Card | Digi 192 | 2009 Mac Pro Eight Core 2.26ghz
Reply With Quote
  #63  
Old Yesterday, 06:57 PM
Sardi Sardi is online now
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 1,133
Default Re: PT 2018.10 is here

People are happy paying for bug fixes?

Strange times we live in. Strange indeed.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #64  
Old Yesterday, 11:19 PM
Artis Artis is offline
Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: Riga, Latvia
Posts: 41
Default Re: PT 2018.10 is here

Stable and solid software is what earns my money. Not the new and rushed bells and whistles with bugs that break my workflows. I am waiting for new features, but they must be done properly, whatever time it takes.
So, yes, i am ok paying for bug fixes. Running PT 24/7 without glitch pays my rent. :)
Cheers!
Reply With Quote
  #65  
Old Today, 12:30 AM
~ufo~ ~ufo~ is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Tilburg
Posts: 62
Default Re: PT 2018.10 is here

Now, it's obvious that most people prefer to pay only for new features and not for fixes of features or functionality that they already payed for.

That said, in a situation where the platform is unstable and we're presented with two options:

1. Adding more (potentially bug introducing) features to an unstable platform.
2. Halting new functionality until the previous bugs have been sorted.

It should be pretty obvious that most of us would choose #2, not as a preferred situation, but as the lesser of two evils. Non of this is optimal.
We really shouldn't have been asked to pay subscription for anything but a solid product.

I have been livid at Avid for suggesting I pay for the last few years, since my expensive HD Native system had become damn near unusable.
Now that functionality has somewhat been restored, I will resist less to renewing my subscription.

Personally I really don't need much more from PT than it already does, apart from bug fixes.

Sure, folder tracks would be handy, but the scroll to tracks feature already helps with finding tracks, although I guess it would be nice to be able to hide hidden tracks from view in the track list, or at least make only the active ones appear at the top, but I doubt they'll do that.

Other than that the coolest evolutionary new feature I could think of, is some sort of auto freeze mode, that lets you put certain or all active plugins in a state where they are in a hybrid state between live and frozen. When you're tweaking them they are live and after an idle time (e.g. 5s) they automatically start using idle CPU cycles to freeze. Preferably this would occur not from start to finish, but from the playhead position outwards, but going backwards in time will likely not work. So I guess from slightly before the playback head onward and when that's done it can start from the top to complete the rendered file.
Depending on the load and capability of the processor, this could be in real time (even saving live streams during playback), to sub or super realtime rates.

The advantage of such a system would be that it would free up CPU resources and divide processing much more evenly over time, avoiding spikes as much as possible and allowing for a more stable feeling system, since there's few(er) live processes going on at any given time.
It will create more CPU headroom, for instance allowing you to use a heavy reverb during tracking on playback tracks, because it'll automatically get rendered once you're done tweaking it and the input doesn't change, or even on live input tracks since most of the other processors have been rendered already or are being rendered.

Some one once told me that if you do something (digitally) more than twice, it's worth automating.
Well, a boatload of our processing is happening identically way more than twice in our sessions, which needlessly taxes our capable processors. Especially during low buffer recording/production sessions this can cause issues with some plugins.

An autofreeze function like this, in my opinion would be a very welcome evolution to native DAWs and would further fade the difference between DSP and Native into the past.

I've already posted this idea on Avid link and I'll edit this post with a link to a feature request thread here, if I can find one.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Macbook Pro 2018 w/ UAD Apollo 8p and PT 2018.7 Performance Issues Dudiester Pro Tools 2018 5 08-12-2018 08:33 AM
PT 2018 iLok Cloud + Master account problems TheMightyPig Licensing & Accounts 1 07-25-2018 09:53 AM
PT 2018 iLok Cloud + Master account problems TheMightyPig Pro Tools 2018 0 07-24-2018 01:32 PM
Pro Tools 2018.3 / 2018.4 crashing when switching window configurations matthewmkb Pro Tools Software (Mac) 0 06-27-2018 06:33 AM
Upgrading from 2018.1 to 2018.3 with Application Manager lm183902 Pro Tools 2018 2 03-19-2018 04:41 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:17 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com