Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > RTAS & TDM Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-09-2019, 06:01 AM
Kristo Kotkas's Avatar
Kristo Kotkas Kristo Kotkas is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2001
Location: Tallinn, Estonia
Posts: 598
Default AudioSuite vocal tuning plugin?

Hi,

I typically use Melodyne for my vocal tuning and it works just fine, but I need something I can use quickly on a small bits on something like a live recording and I am wondering if and what A/S tuning plugin would work with Pro Tools 10 HD as A/S? I'm on OSX.

I do have Waves Tune but it clicks & crackles and I cannot make it work clean no matter what. Would Autotune work? Anything else?

Thanks guys!
__________________
VENUE FAQ & download links, useful
AVID VENUE ILok driver download
VENUE Plugin DSP usage

My AVID:
  • Room A > HD4Accel PCI-CustoMac / 192D / PTHD10 / 2 x Artist Mix / Artist Control
  • Room B > HD3Accel PCI-CustoMac / 192D / PTHD10 / 2 x Artist Mix
  • Big Live > VENUE Profile 48/24 + 2nd Snake card, IOx, FWx, HDx, PQ Rack, 8 x PQ Controllers
  • Small Live > S3L-32 + Mac Mini - two systems - combined one 64/32 FOH / Mon setup
  • On stage > Pro Tools on laptop with variety of M-Audio boxes
Reply With Quote
  #2  
Old 01-09-2019, 06:22 AM
jeam25's Avatar
jeam25 jeam25 is online now
Moderator
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico
Posts: 2,450
Default Re: AudioSuite vocal tuning plugin?

Hi kristo

I used autotune pro and autotune EFX 3 when i need something fast and subtle . And they work good . If i need something more polished then i use melodyne .
__________________
- Jesus Alvarado -

Keep the volume UP !
Reply With Quote
  #3  
Old 01-09-2019, 07:43 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,545
Default Re: AudioSuite vocal tuning plugin?

Autotune Live could do that. Having said that, When I have small clips to fix, I will usually add a "tuning" track above the track I am working on. When I find a clip that needs tuning, I copy>paste to the "tuning" track, make the fixes, and then record it back to the source track(the "tuning" track is routed via a bus to the source track, and source track is set to INPUT monitor for auditioning)
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 01-09-2019, 07:54 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,468
Default Re: AudioSuite vocal tuning plugin?

I have an extra copy of Autotune EFX2 we ran in PT10HD as it is aax32

It is a fast work plugin with not many features but works great.

Let me know if you want it for the cost of Ilok fee which is like €25
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #5  
Old 01-09-2019, 08:12 AM
Kristo Kotkas's Avatar
Kristo Kotkas Kristo Kotkas is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2001
Location: Tallinn, Estonia
Posts: 598
Default Re: AudioSuite vocal tuning plugin?

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Autotune Live could do that. Having said that, When I have small clips to fix, I will usually add a "tuning" track above the track I am working on. When I find a clip that needs tuning, I copy>paste to the "tuning" track, make the fixes, and then record it back to the source track(the "tuning" track is routed via a bus to the source track, and source track is set to INPUT monitor for auditioning)
This is how I work, I copy the bits I want to edit to another track same as you, then I A/S edit it there and copy back to the original tracks leaving the edited bit visible on the copy track so I have a visual feedback where I have been editing, the problem is I can't find a plugin that would do it, Waves Tune sounds "OK" but I cannot figure out why it gives me clicks, I have tried using it at different H/W buffer sizes but the problem remains.

I just downloaded and installed Autotune7 TDM/RTAS and oh, I don't think this sounds good at all :-/ Additionally, it keeps giving me an "audio extended beyond buffer size" error even though I have given it 1000 seconds for a 4 second job :-/

I guess I should have Melodyne up on the "tuning" track that I then record back to the original or third track... damn, how something that should be easy is actually that much of a pain
__________________
VENUE FAQ & download links, useful
AVID VENUE ILok driver download
VENUE Plugin DSP usage

My AVID:
  • Room A > HD4Accel PCI-CustoMac / 192D / PTHD10 / 2 x Artist Mix / Artist Control
  • Room B > HD3Accel PCI-CustoMac / 192D / PTHD10 / 2 x Artist Mix
  • Big Live > VENUE Profile 48/24 + 2nd Snake card, IOx, FWx, HDx, PQ Rack, 8 x PQ Controllers
  • Small Live > S3L-32 + Mac Mini - two systems - combined one 64/32 FOH / Mon setup
  • On stage > Pro Tools on laptop with variety of M-Audio boxes
Reply With Quote
  #6  
Old 01-09-2019, 08:13 AM
Kristo Kotkas's Avatar
Kristo Kotkas Kristo Kotkas is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2001
Location: Tallinn, Estonia
Posts: 598
Default Re: AudioSuite vocal tuning plugin?

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
I have an extra copy of Autotune EFX2 we ran in PT10HD as it is aax32

It is a fast work plugin with not many features but works great.

Let me know if you want it for the cost of Ilok fee which is like €25
Hi, this would be perfect if I could live with the results I'm hearing from Autotune... Melodyne has spoiled me I guess
__________________
VENUE FAQ & download links, useful
AVID VENUE ILok driver download
VENUE Plugin DSP usage

My AVID:
  • Room A > HD4Accel PCI-CustoMac / 192D / PTHD10 / 2 x Artist Mix / Artist Control
  • Room B > HD3Accel PCI-CustoMac / 192D / PTHD10 / 2 x Artist Mix
  • Big Live > VENUE Profile 48/24 + 2nd Snake card, IOx, FWx, HDx, PQ Rack, 8 x PQ Controllers
  • Small Live > S3L-32 + Mac Mini - two systems - combined one 64/32 FOH / Mon setup
  • On stage > Pro Tools on laptop with variety of M-Audio boxes
Reply With Quote
  #7  
Old 01-14-2019, 04:57 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,545
Default Re: AudioSuite vocal tuning plugin?

Are the clicks that Waves Tune causes throughout the clip, or just at the ends? If only at the ends, try to select with the clip ends in blank areas so you can cross-fade


You could also create a Track Preset with Melodyne and bus routing all done to make the job easier when you need it
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #8  
Old 01-14-2019, 05:59 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 16,843
Default Re: AudioSuite vocal tuning plugin?

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post


You could also create a Track Preset with Melodyne and bus routing all done to make the job easier when you need it
This is what I do since becoming Waves free.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2019.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Delayed Compensation for Auto-tuning Few Vocal Spots Danos1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 04-01-2010 12:48 AM
Tuning A Vocal Track tempest18 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12 12-23-2004 07:33 PM
auto-tuning a breathy vocal cakes Tips & Tricks 20 07-04-2003 10:26 AM
Perfect vocal tuning..Fast!!It's time to figure this out. Stratman Tips & Tricks 2 11-29-2000 11:18 AM
TC Voice Tool or Antares for vocal tuning?? NL Tips & Tricks 4 07-15-2000 11:01 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:33 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com