Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #31  
Old 05-24-2010, 10:37 AM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: AMD vs Intel, does it matter?

Quote:
Originally Posted by repeated_love View Post
Great and useful info here. I think I will be going a AMD build.

In regards to serios motherboard:

1) He uses Gigabyte MA785G-UD3H. Can I use other Gigabyte 785 series motherboads such as GA-MA785GT-UD3H or Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H? - Not much difference in model numbers.

2) Is the motherboard serio uses, the Gigabyte MA785G-UD3H, DDR3?

3) Can I use the AMD II x4 620?



Thanks
The 620 and the 630 are the same processor. The 630 is a hair faster
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #32  
Old 05-26-2010, 02:30 PM
serio serio is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: SWFLA
Posts: 384
Default Re: AMD vs Intel, does it matter?

Quote:
Originally Posted by repeated_love View Post
Saw a site today where a guy did a build with an AMD x2 255 or something and had some M Audio Black Box guitar thing going.

Here is a rig I am planing to do. Its going to be a HTPC with the option of also being a DAW. Not sure if I will requirea CPU cooler or if these mobos will fit or be compatible.

Can get a Zalman PC cooler if need be. Any tips or recommendations.

CPU: AMD Athlon II X4 630
MOBO: Gigabyte GA-MA785GT-UD3H rev 1.3? - prefer this one?
OR
MOBO: Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H AM3 785G ddr3 Motherboard
RAM: 4GB Kingston DDR3 1333MHz
HDD: Seagate ST31000528AS 7200.12,1TB,7200RPM
ODD: LG GH22-NS50 22X
CASE: Antec NSK 2480B
PSU: comes with case
TV TUNER: Hauppauge HVR-2200
if I could change one thing on my rig it would be the MOBO( I got my Mobo for $50 bucks with my 630 and that's really why I chose it). I'd go with one that will work with the 6 core AMDs. Even if you use a dual or quad chip, at least you'll have the option for a 6 core in the future. The stock cooler is fine as long as you don't overclock and really, a phenom II x4 955 will probably get better performance than an Athlon 630 overclocked with a cooler. And the price will be almost the same(depending on your cooler cost).
Reply With Quote
  #33  
Old 05-30-2010, 05:38 PM
serio serio is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: SWFLA
Posts: 384
Default Re: AMD vs Intel, does it matter?

Quote:
Originally Posted by serio View Post
if I could change one thing on my rig it would be the MOBO( I got my Mobo for $50 bucks with my 630 and that's really why I chose it). I'd go with one that will work with the 6 core AMDs. Even if you use a dual or quad chip, at least you'll have the option for a 6 core in the future. The stock cooler is fine as long as you don't overclock and really, a phenom II x4 955 will probably get better performance than an Athlon 630 overclocked with a cooler. And the price will be almost the same(depending on your cooler cost).
Well never mind. Looks like the MA785G-UDH3 w/ latest bios (F5E) supports the new 6 core chips:
http://www.gigabyte.com/products/pro...aspx?pid=3138#
Hit CPU support link

Just keep in mind that this is by all means a budget board.
Reply With Quote
  #34  
Old 05-30-2010, 05:44 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: AMD vs Intel, does it matter?

Quote:
Originally Posted by serio View Post
Well never mind. Looks like the MA785G-UDH3 w/ latest bios (F5E) supports the new 6 core chips:
http://www.gigabyte.com/products/pro...aspx?pid=3138#
Hit CPU support link

Just keep in mind that this is by all means a budget board.
Mine (785GM) will upgrade too. The X6 1055T is sitting here. I'm just waiting for G.Skill to return my RAM.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #35  
Old 06-01-2010, 01:19 PM
serio serio is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: SWFLA
Posts: 384
Default Re: AMD vs Intel, does it matter?

Can't wait to hear about it's pro tools performance! Are you still planning on doing a comparison on the Athlon 620 and the $99 intel chip?
Reply With Quote
  #36  
Old 06-01-2010, 01:30 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: AMD vs Intel, does it matter?

Quote:
Originally Posted by serio View Post
Can't wait to hear about it's pro tools performance! Are you still planning on doing a comparison on the Athlon 620 and the $99 intel chip?
Yep. the E7400 is 2.8 GHz like the 1055. The 620 is 2.6 I wish I could spend the coin on a x630 since they are 2.8 GHz also but having bought the 620 already I can't justify it. I'm sure I will be keeping the 6 core and selling the x620 if any one is interested.

The HDD's. Memory and Video card will be the same across the board.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #37  
Old 06-01-2010, 04:29 PM
serio serio is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: SWFLA
Posts: 384
Default Re: AMD vs Intel, does it matter?

When I saw that my mobo was getting the 6 core support, I started planning on how I was going to fit a 1055 into my budget. I had to step back and convince myself that I didn't need it right now. Knowing that I have a nice upgrade path will have to suffice.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
the box doesn't matter? mcconnellsteve 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 04-25-2006 06:01 PM
Clipping no matter what amorena1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 11-19-2005 10:41 PM
Won't record PT 4.0.1, what's the matter? cranialcompany Digidesign Hardware & Software 2 11-19-2005 07:54 PM
DOES IT MATTER? jon one 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 11-13-2003 08:26 PM
From OS 9 to 9.2 does it really matter? Craig Golding 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 12-13-2002 05:42 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:23 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com