Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-26-2018, 03:10 PM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,021
Default Pro Tools 2018.1 - Can't type underscore in file name?

Normally when I bounce a track, I like to put an underscore and the mix draft number at the end. Exampe: Artist Name - Song Name_1

Now I cannot type an underscore anywhere in Pro Tools. I tried the bounce file name, track name, and track comments.

Anyone else seeing this?
__________________
www.HellfireBeats.com

Akai MPC 2000XL, Akai MPC Renaissance, NI Maschine MKI, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61, Focal Alpha 80, UAD 2 Apollo Quad, UAD 2 Satellite Quad, UAD 2 Octo PCIe, Pro Tools 12, Neve R6 "Lunch Box", Neve Portico 511, Neve Portico 551, Neumann TLM49

Mac Pro 4,1 (5,1 upgrade), Early-2009, 3.46GHz Nehalem 12-Core, 32GB RAM - OS 10.12.5

13" MacBook Pro, Late-2011, 2.4GHz Dual Core i5, 16GB RAM - OS 10.12.5

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - OS 10.12.5
Reply With Quote
  #2  
Old 01-26-2018, 03:26 PM
ChuckS ChuckS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,048
Default Re: Pro Tools 2018.1 - Can't type underscore in file name?

Working here on Mac. Tried in bounce dialog, also renamed track and _ no problem
__________________
PT 2018.10 DP 9.51 VEP 6.x Komplete Audio6 HP Envy 8G i7 Quad Laptop Win10 (x64 1809)
PT 2018.10 DP 9.51 VEP 6.x 828mkII ADA8200 MTP-AV 2011 Mac Mini i7 Quad High Sierra.6 (end of the OS road for the 2011 Mini)
Reply With Quote
  #3  
Old 01-26-2018, 03:30 PM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,021
Default Re: Pro Tools 2018.1 - Can't type underscore in file name?

Quote:
Originally Posted by ChuckS View Post
Working here on Mac. Tried in bounce dialog, also renamed track and _ no problem
You're on High Sierra on your Pro Tools machine?
__________________
www.HellfireBeats.com

Akai MPC 2000XL, Akai MPC Renaissance, NI Maschine MKI, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61, Focal Alpha 80, UAD 2 Apollo Quad, UAD 2 Satellite Quad, UAD 2 Octo PCIe, Pro Tools 12, Neve R6 "Lunch Box", Neve Portico 511, Neve Portico 551, Neumann TLM49

Mac Pro 4,1 (5,1 upgrade), Early-2009, 3.46GHz Nehalem 12-Core, 32GB RAM - OS 10.12.5

13" MacBook Pro, Late-2011, 2.4GHz Dual Core i5, 16GB RAM - OS 10.12.5

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - OS 10.12.5
Reply With Quote
  #4  
Old 01-26-2018, 03:32 PM
thanos4 thanos4 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 445
Default Re: Pro Tools 2018.1 - Can't type underscore in file name?

Works fine here
10.12.6
Reply With Quote
  #5  
Old 01-26-2018, 03:38 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,178
Default Re: Pro Tools 2018.1 - Can't type underscore in file name?

No problem here. Using Sierra (not High Sierra)
Reply With Quote
  #6  
Old 01-26-2018, 03:43 PM
ChuckS ChuckS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,048
Default Re: Pro Tools 2018.1 - Can't type underscore in file name?

Quote:
Originally Posted by DJ Hellfire View Post
You're on High Sierra on your Pro Tools machine?
Yes.
__________________
PT 2018.10 DP 9.51 VEP 6.x Komplete Audio6 HP Envy 8G i7 Quad Laptop Win10 (x64 1809)
PT 2018.10 DP 9.51 VEP 6.x 828mkII ADA8200 MTP-AV 2011 Mac Mini i7 Quad High Sierra.6 (end of the OS road for the 2011 Mini)
Reply With Quote
  #7  
Old 01-26-2018, 04:33 PM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,021
Default Re: Pro Tools 2018.1 - Can't type underscore in file name?

Weird. I can type dashes (-) in Pro Tools but not underscores (_). Working fine here clearly.
__________________
www.HellfireBeats.com

Akai MPC 2000XL, Akai MPC Renaissance, NI Maschine MKI, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61, Focal Alpha 80, UAD 2 Apollo Quad, UAD 2 Satellite Quad, UAD 2 Octo PCIe, Pro Tools 12, Neve R6 "Lunch Box", Neve Portico 511, Neve Portico 551, Neumann TLM49

Mac Pro 4,1 (5,1 upgrade), Early-2009, 3.46GHz Nehalem 12-Core, 32GB RAM - OS 10.12.5

13" MacBook Pro, Late-2011, 2.4GHz Dual Core i5, 16GB RAM - OS 10.12.5

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - OS 10.12.5
Reply With Quote
  #8  
Old 01-26-2018, 04:36 PM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,021
Default Re: Pro Tools 2018.1 - Can't type underscore in file name?

Seems like there is some corruption in this particular session. Works fine when I load a different session, but stops working again when I go back to the original session.
__________________
www.HellfireBeats.com

Akai MPC 2000XL, Akai MPC Renaissance, NI Maschine MKI, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61, Focal Alpha 80, UAD 2 Apollo Quad, UAD 2 Satellite Quad, UAD 2 Octo PCIe, Pro Tools 12, Neve R6 "Lunch Box", Neve Portico 511, Neve Portico 551, Neumann TLM49

Mac Pro 4,1 (5,1 upgrade), Early-2009, 3.46GHz Nehalem 12-Core, 32GB RAM - OS 10.12.5

13" MacBook Pro, Late-2011, 2.4GHz Dual Core i5, 16GB RAM - OS 10.12.5

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - OS 10.12.5
Reply With Quote
  #9  
Old 01-27-2018, 12:53 PM
ChuckS ChuckS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,048
Default Re: Pro Tools 2018.1 - Can't type underscore in file name?

Maybe this has something to do with how the file was saved. If it's old, there used to be that enforce file naming compatibility option. Now you can tell PT to use limited character sets when saving copies. Those options probably stay with the session file.
__________________
PT 2018.10 DP 9.51 VEP 6.x Komplete Audio6 HP Envy 8G i7 Quad Laptop Win10 (x64 1809)
PT 2018.10 DP 9.51 VEP 6.x 828mkII ADA8200 MTP-AV 2011 Mac Mini i7 Quad High Sierra.6 (end of the OS road for the 2011 Mini)
Reply With Quote
  #10  
Old 01-27-2018, 01:01 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,178
Default Re: Pro Tools 2018.1 - Can't type underscore in file name?

Quote:
Originally Posted by ChuckS View Post
Maybe this has something to do with how the file was saved. If it's old, there used to be that enforce file naming compatibility option. Now you can tell PT to use limited character sets when saving copies. Those options probably stay with the session file.
Underscores have always been part of the legal/limited/cross-compatible naming set.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 9 sets a recorded file type to Itunes? blackbird99 Pro Tools Software (Mac) 6 12-16-2015 09:20 AM
Proper Video File Type/Encoding for Pro Tools Q Manning 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-25-2006 11:25 AM
Cannot locate file/unkown file type JesseF 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-22-2002 07:42 PM
How to show ".pts" file type as Pro Tools file? taylor4814 Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 08-17-2002 06:23 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:17 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com