Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-06-2011, 08:48 AM
elvi123 elvi123 is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 15
Default PT 8 Mbox3 Mini

Hi Everyone,
I've just installed Pro Tools LE 8 and upgraded to 8.05 on my Macbook pro using OSX 10.6.6 The new Pro Tools looks great but horror of horrors I get this awful hiss and intermittent hum when I turn up the mic gain on the mbox 3 mini!
I thought that the original Mbox was bad but this seems even worse!
I'm really disappointed as I have read glowing reviews of the Mbox 3 mini now I feel like sending it back.


Does anyone know what could be wrong? Has anyone experienced this problem?

Thanks
EL
Reply With Quote
  #2  
Old 09-06-2011, 09:52 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,752
Default Re: PT 8 Mbox3 Mini

Can you give us more info on your configuration? What kinds of speakers do you have connected to the Mbox 3? Or are you using headphones? Which USB port is the Mbox 3 connected to? Did you try a different USB port?

This sounds like it could be a ground loop. Does the noise happen both in headphones and speakers? How high do you have the gain turned up? What do you have connected to the inputs on the Mbox 3?

The more info you can provide the easier it will be to troubleshoot. This is NOT typical of an Mbox 3 - I'm using one right now with 2.2ghz Santa Rosa MacBook Pro and it's dead quiet.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 09-06-2011, 09:59 AM
elvi123 elvi123 is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 15
Default Re: PT 8 Mbox3 Mini

Hi,
Thanks for getting back to me so quickly.
I have no speakers connected to the Mbox at the moment (don't have access to them at the minute) so am using headphones.
I have tried both USB ports and experience the same hiss
I have to have the mic gain very high in order to get any decent level at all.
I have nothing connected to the other inputs of the Mbox mini just a mic into the SLR connection.
Phantom power is switched on the mic button is out......

I have compared the signal I can get with the MBox original (which I never rated that much as far as mic levels go) and it's so hissy and quiet in comparison.

EL
Reply With Quote
  #4  
Old 09-06-2011, 10:13 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,752
Default Re: PT 8 Mbox3 Mini

What model mic is this? Does the hiss occur if the mic is not connected? When you say 'decent level' - what do the meters look like (peak) when you're using the mic? What are you recording with the mic and how are you recording (how close is the mic to the source, etc)?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 09-06-2011, 10:14 AM
elvi123 elvi123 is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 15
Default Re: PT 8 Mbox3 Mini

When I turn the mic gain knob all the way up there is only a horrible loud hissing noise.... don't know if this helps you?

Like I said I've been using the original Mbox until today and getting ok levels in comparison to this so if it were a ground loop wouldn't the Mbox original also have suffered the same or worse audio problems? I thought that the pre amp in the mbox 3 mini were supposed to be way to be superior by far but not so in my present experience......

EL
Reply With Quote
  #6  
Old 09-06-2011, 10:19 AM
elvi123 elvi123 is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 15
Default Re: PT 8 Mbox3 Mini

Yes it's still there but only when I turn the gain nob up all the way and it's quieter obviously without the mic plugged in - so is the low hum intermittent hum noise....... still there but quieter
EL
Reply With Quote
  #7  
Old 09-06-2011, 10:33 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,752
Default Re: PT 8 Mbox3 Mini

Which mic are you using? Have you tried different mic cables?

It may be that you have a defective unit - it's difficult to say for sure from here, so I'd suggest contacting tech support by phone so they can walk you through further troubleshooting and determine if that's the case.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #8  
Old 09-06-2011, 12:05 PM
elvi123 elvi123 is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 15
Default Re: PT 8 Mbox3 Mini

Hi
I've just noticed that when I go to the Setup menu and select Hardware in Pro Tools 8.05 nothing happens no pop up window etc....

EL
Reply With Quote
  #9  
Old 09-06-2011, 12:31 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,752
Default Re: PT 8 Mbox3 Mini

That's normal - the setup window for Mbox 3 Mini is in the System Preference panel.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Used Mbox3 nathanboughan General Discussion 2 08-04-2013 05:24 PM
i can`t download 1.1.7 driver mbox3 mini navid.salehi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 07-09-2013 10:51 PM
Error message running PT 10 with Mbox3 mini DanielWiklander FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 0 06-10-2013 02:16 PM
Pro Tools 8.0 with Mbox3 Mini and Macbook Pro OSX questions elvi123 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 09-05-2011 08:15 PM
PT9 / Unibody Mac Mini / Mbox3 Pro Problems mesa3077boogie Pro Tools 9 12 06-28-2011 04:36 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:16 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com