Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-16-2006, 09:59 AM
ardy ardy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 13
Default Problem Opening PT Session

Any suggestions? I am unable to open up a recent session. PT locks up in the middle of reloading the session?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-16-2006, 10:17 AM
myke2242's Avatar
myke2242 myke2242 is offline
Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: Orange, OC
Posts: 434
Default Re: Problem Opening PT Session

try making a copy of the PT doc. create new session and import the session data from the wacked doc
__________________
_____________________
HerronSFX.com
Herronsound.com/blog/
HerronSFX Instagram
Reply With Quote
  #3  
Old 10-16-2006, 10:18 AM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: Problem Opening PT Session

Very little info to go on here...

Have you tried importing the tracks into a new session?
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #4  
Old 10-16-2006, 03:53 PM
myke2242's Avatar
myke2242 myke2242 is offline
Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: Orange, OC
Posts: 434
Default Re: Problem Opening PT Session

Quote:
Very little info to go on here...

Have you tried importing the tracks into a new session?
didnt i just say that?
__________________
_____________________
HerronSFX.com
Herronsound.com/blog/
HerronSFX Instagram
Reply With Quote
  #5  
Old 10-16-2006, 04:53 PM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: Problem Opening PT Session

Yes, you sure did. If you look at the time right below the subject title...

You win - no worries.

__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #6  
Old 10-16-2006, 08:11 PM
myke2242's Avatar
myke2242 myke2242 is offline
Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: Orange, OC
Posts: 434
Default Re: Problem Opening PT Session

That is just sick!! your such a good sportsman. I'll concede a tie
__________________
_____________________
HerronSFX.com
Herronsound.com/blog/
HerronSFX Instagram
Reply With Quote
  #7  
Old 10-16-2006, 09:41 PM
ardy ardy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 13
Default Re: Problem Opening PT Session

More facts. G-5 computer, 6 gigs Ram. When I try to open the session I see PT restoring tracks and activating inserts. It is at this point that the computer freezes. I tried to open a new session and import the bad session. Same freeze when restoring tracks/activating inserts. I tried opening new session without some of the audio tracks. Same freeze. I appreciate all of your thoughts.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-17-2006, 04:01 AM
myke2242's Avatar
myke2242 myke2242 is offline
Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: Orange, OC
Posts: 434
Default Re: Problem Opening PT Session

try trashing your PT prefs, repair your system premisisons and disk. If that doesnt work you could E-Mail the
session doc and ill see what and if there is anything i can do.
__________________
_____________________
HerronSFX.com
Herronsound.com/blog/
HerronSFX Instagram
Reply With Quote
  #9  
Old 10-17-2006, 05:24 AM
garret garret is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ireland
Posts: 562
Default Re: Problem Opening PT Session

Import each track one at a time into a new session. It's probably a particular track or plugin causing the issue. You should be able to pin point which track by importing one at a time
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #10  
Old 10-17-2006, 11:31 AM
ardy ardy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 13
Default Re: Problem Opening PT Session

Thank you guys! You are great! I back up and running.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem Opening A Session! HELP!! sant 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 05-12-2011 12:24 AM
7.4 Opening New Session Problem RichrdC Pro Tools M-Powered (Win) 7 04-04-2009 05:09 PM
opening session problem -wem- 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 10-28-2008 04:53 AM
problem with opening session please help!! mikefradis Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 10-14-2002 10:36 AM
Problem opening PT 3.2 session Magnetic Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 05-03-2001 08:16 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:00 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com