Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-22-2004, 01:14 PM
Ian Lund Ian Lund is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 3
Default Linking a roland VSR 880 to a 002 rack?

has anyone done this? If so how is this done? will I be able to record 16 tracks at once? I searched the Duc and didnt really find much.
first time posting. Thanks,Ian

Dual 867 G4
002 Rack
VSR-880
alesis studio 24
Reply With Quote
  #2  
Old 07-22-2004, 02:24 PM
ZULUBEAR ZULUBEAR is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 45
Default Re: Linking a roland VSR 880 to a 002 rack?

doubt you can do it unless you can get an adat optical out of the pres. Just sell that roland piece of garbage and buy the 200 dollar behringer unit with 8 pres and an adat out... so awesome... What an investment.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-22-2004, 06:39 PM
shanabit shanabit is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Home
Posts: 506
Default Re: Linking a roland VSR 880 to a 002 rack?

YES YOU CAN sync them using the optical or coaxial. However, if you want the clocks(audio) to lock the sample rate has to be the same on both . I think the ROLANDS highest rate is 16 bit at 44.1 or something like that. Youll also have to lock up the MTC. You can sync them without digital clock but they will slip out of time on you if you have a long project(experience here). I have a 2480 synced up to my digi without any problems. Hope this helps. You could get another I/O as ZULUBEAR suggested. It just depends on how you are using the ROLAND ! Your ROLAND only has 8 tracks, thus youll only be able to transfer 8. Not sure what you trying to do here.
__________________
MacPro 8 Core,2.4, 14 Gig Ram.
OSX 10.8.2
Reply With Quote
  #4  
Old 07-23-2004, 12:15 PM
Ian Lund Ian Lund is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 3
Default Re: Linking a roland VSR 880 to a 002 rack?

I was interested in being able to record 16 tracks at once. I recently recorded a band and was limited to the 8 tracks. and only 4 balanced inputs. What is the model of the berringer unit. that sounds like the best option. Thanks Ian
Reply With Quote
  #5  
Old 07-23-2004, 05:02 PM
shanabit shanabit is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Home
Posts: 506
Default Re: Linking a roland VSR 880 to a 002 rack?

Id like to know which model myself. It sounds like a good deal.

Found it. Its the Ultragain Pro-8 ADA8000. Looks pretty cool. $230.00 ruff price at retail
__________________
MacPro 8 Core,2.4, 14 Gig Ram.
OSX 10.8.2
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
strange 50 hz buzz linking Command8 to 003 rack bonfi64 ProControl, Control|24, Command|8 2 11-23-2009 04:46 PM
Linking 2 powerbook 002 rack systems via midi? Ken P MIDI 4 05-30-2006 07:46 AM
Linking together 2 powerbook 002 rack systems? Ken P 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-21-2005 06:24 AM
002 Rack Linking katoramone Tips & Tricks 15 01-27-2004 11:06 PM
002 Rack Linking (2) Arya44 Tips & Tricks 1 10-20-2003 05:32 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:54 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com