Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-05-2003, 11:01 PM
Hadjipita Hadjipita is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Ottawa
Posts: 33
Default help (002) - Input Gain ?!

Hey guys ... havent been posted in a while But i'm in need of some help.

I just got my 002 (upgrade from 001) and i'm having troubles with hot mic signals coming in to my 002 clipping ( ie- kick drum , snare drum). The mics are going to my octopre and then to the 002's inputs , but even with my mic pres down all the way the signal is much to hot (way over 0)coming in . With the 001 if I had this problem I would go change in the "hardware" settings and use the software "mixer" to adjust my input gains for said loud channels. Now the problem is where can you do the same adjustments on the 002 !? Is it in PT ? ... Does it have to be done on the 002 unit internally ? Cause I cant find the options anywhere.

Any help would be appreciated very much !

Cheers


BTW - Running version 5.3.2 (came with 002) ....


Reply With Quote
  #2  
Old 11-05-2003, 11:31 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: help (002) - Input Gain ?!

There are no pads on the 002.. and there are no line level adjustments for the 002 like for the 001 in the Pro Tools software. If you can't lower the gain to avoid mic preamp clipping, then use external inline pads.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #3  
Old 11-06-2003, 12:30 AM
Hadjipita Hadjipita is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Ottawa
Posts: 33
Default Re: help (002) - Input Gain ?!

Thanks Rail ... I figured it didnt have any Just wanted to hear it from someone incase i was overlooking something simple. I will try to find some inline pads. Thanks for your help

Its quite disapointing/upseting that upgrading to the 002 would be in some ways a DOWN-grade A feature like the 001's input gain "digital mixer" should of been implemented into this device/software combo. I cant beleive the engineers overlooked it. Specialy since its coming from the octopre a DIGI device. But thats a whole other thread.

Abywho ... i'll stop ranting

thanks again rail
Reply With Quote
  #4  
Old 11-06-2003, 12:49 AM
bryanbassett bryanbassett is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: New Smyrna, FL , US
Posts: 574
Default Re: help (002) - Input Gain ?!

I always keep a mixer of some kind handy ..sometimes a little mackie and sometimes my DA7 digital console and then would just use the line in inputs or optical inputs of the 001. That way I could trim before it hit the 001.

I don't know the octapre..isn't there a way to trim pad level there and then use line-in into 002?
__________________
Macbook Pro Intel dual 2.4 OSX 10.7.5 Lion PT 9.0.6 Mbox Mini / 003R

MAC G5 PPC OSX 10.4.9 / PT 7.3 HD2 - I/O 192 /Control 24

DELL Dual Core, MBOX/003R PT 8 WIN XP
Reply With Quote
  #5  
Old 11-06-2003, 01:48 AM
Hadjipita Hadjipita is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Ottawa
Posts: 33
Default Re: help (002) - Input Gain ?!

Quote:
I always keep a mixer of some kind handy ..sometimes a little mackie and sometimes my DA7 digital console and then would just use the line in inputs or optical inputs of the 001. That way I could trim before it hit the 001.

I don't know the octapre..isn't there a way to trim pad level there and then use line-in into 002?
Good call on the board bryanbassett. I thought about that and checked the only "mixer" i have available (crappy peavy unity series) has no pads/trims either. It would def be a PITA to have to go purchase a mackie or similar peice of gear just to pad 2 or 3 mic' signals during drum tracking.

And no the Octopre has no trim for its 8 outputs. Unless i'm just a complete idiot and cant see them/know about them. In hine sight I should of purchased the Presonus DIGIMAX (with sweet trims).

I have this 002 sitting here and all I'm thinking is how I miss the -26 DB pads from the 001's inputs 1 and 2 ...


Reply With Quote
  #6  
Old 11-06-2003, 11:50 AM
Polyph Polyph is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Baltimore, MD
Posts: 97
Default Re: help (002) - Input Gain ?!

Is their somewhere in protools where you can adjust the input gain for inputs 5-8 in the digi002? Excuse me if you answered this question already.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-06-2003, 11:56 AM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: help (002) - Input Gain ?!

Quote:
Is their somewhere in protools where you can adjust the input gain for inputs 5-8 in the digi002? Excuse me if you answered this question already.
There are no line level adjustments for the 002 like for the 001 in the Pro Tools software.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #8  
Old 11-06-2003, 12:00 PM
Polyph Polyph is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Baltimore, MD
Posts: 97
Default Re: help (002) - Input Gain ?!

That sucks! I was hoping I was looking in the wrong place. Thanks!
Reply With Quote
  #9  
Old 11-06-2003, 12:06 PM
tele_player tele_player is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Location: California
Posts: 6,557
Default Re: help (002) - Input Gain ?!

Inline mic pads are cheap.
__________________
Quad 2.5 G5, 4.5G RAM


Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Input Gain Adjusting kingof6strings Tips & Tricks 6 02-09-2010 07:42 AM
Where is "Input Gain" in PTLE 6.1 ? 3rdstory 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 04-16-2006 05:09 PM
PT LE Internal Input Gain? GrimCoffee 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 37 07-02-2005 02:52 PM
INPUT GAIN behind speakers pk_hat 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-12-2003 05:15 PM
S/PDIF Input Gain rfreeman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 06-17-2002 08:34 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:23 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com