Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 01-27-2015, 06:18 PM
robertg robertg is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: earth
Posts: 545
Default Re: no EuCon for 10.10.1

I am beside myself with amazement. Now wi-fi doesn't work either? What is so complicated about this piddly little text-based data (fader values, timecode) which could probably all fit through a 56k modem, that now it doesn't work with wi-fi?

I feel like this stuff is just getting worse, not better.

EuCon needs competition.
Reply With Quote
  #22  
Old 01-27-2015, 06:46 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,098
Default Re: no EuCon for 10.10.1

Quote:
Originally Posted by Tone King Records View Post
Oh well... I've been meaning to get Pro Tools anyways... LOL
Guess now's as good a time as any!!!
I saw from your setup that you have HD & Native? It works no problems on both?
Peace - J.
In our larger control room we have HDX2 and Icon 32 ES but in the smaller production and writing rooms we have HDN and Apollo Quad and Apollo 16 with PT11HD so no "vanilla" systems but they would work the same with Eucon.

Christopher
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #23  
Old 01-27-2015, 11:12 PM
O-WYO O-WYO is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: USA
Posts: 48
Default Re: no EuCon for 10.10.1

Quote:
Originally Posted by robertg View Post
I am beside myself with amazement. Now wi-fi doesn't work either? What is so complicated about this piddly little text-based data (fader values, timecode) which could probably all fit through a 56k modem, that now it doesn't work with wi-fi?

I feel like this stuff is just getting worse, not better.

EuCon needs competition.
It'd be interesting to capture the traffic of an MC Control and four MC Mix's, during a fairly complex mixdown. Considering the Artist Series NIC's are 100Mbps, one wouldn't think five controllers would overrun an 802.11n network. Things could be different with the older/slower WiFi standards or if someone was streaming Netflix on the same network.

Given EUCON's track history, however, I'd wager $100 to a penny that it's a EUCON coding problem, rather than anything inherent to WiFi.
Reply With Quote
  #24  
Old 01-28-2015, 12:09 PM
hanksinclair hanksinclair is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: City
Posts: 59
Default Re: no EuCon for 10.10.1

Hey Christopher,

got it working now! Have had much crashes before (EuControl AND Logic X at the same time), but now it works.

I have 4 devices: 2 Mix, 1 Control and 1 Transport. I am working with OS X 10.10.1, EuControl 3.2.1 and Logic 10.1.0.

With the following procedure I got no more crashes and everything is working fine now:

1) Switch OFF Mac and the 4 devices
2) Booting Mac, but letting the 4 devices be switched OFF
3) Waiting until the EuControl symbol in the menu bar stops spinning
4) Starting Logic X
5) When Logic is up complete, I switch ON only ONE of the Artist Mix devices
6) When this device is ON complete, I switch ON the Artist Control
7) When this device is ON complete, I switch ON second Artist Mix
6) When this device is ON complete, I switch ON the MC Transport

I don't know why this all is working now, but maybe I had IP address conflicts before (when switching ON all 4 devices nearly simultaneously). Or it was the chronological order that has caused the crashes.

Hank
Reply With Quote
  #25  
Old 01-28-2015, 12:18 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is online now
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,098
Default Re: no EuCon for 10.10.1

Hank / Very happy to hear that!

We have exact the same units here as you do and now ours are working aswell since a month ago so Thanks for letting us know
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #26  
Old 01-28-2015, 10:12 PM
robertg robertg is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: earth
Posts: 545
Default Re: no EuCon for 10.10.1

Quote:
Originally Posted by hanksinclair View Post
Hey Christopher,

got it working now! Have had much crashes before (EuControl AND Logic X at the same time), but now it works.

I have 4 devices: 2 Mix, 1 Control and 1 Transport. I am working with OS X 10.10.1, EuControl 3.2.1 and Logic 10.1.0.

With the following procedure I got no more crashes and everything is working fine now:

1) Switch OFF Mac and the 4 devices
2) Booting Mac, but letting the 4 devices be switched OFF
3) Waiting until the EuControl symbol in the menu bar stops spinning
4) Starting Logic X
5) When Logic is up complete, I switch ON only ONE of the Artist Mix devices
6) When this device is ON complete, I switch ON the Artist Control
7) When this device is ON complete, I switch ON second Artist Mix
6) When this device is ON complete, I switch ON the MC Transport

I don't know why this all is working now, but maybe I had IP address conflicts before (when switching ON all 4 devices nearly simultaneously). Or it was the chronological order that has caused the crashes.

Hank
In my experience I can open and close eucon + turn on/off the controllers at will between sessions, and everything works like it should.. sometimes.

Other times, it's all useless until after a reboot.
Reply With Quote
  #27  
Old 01-28-2015, 10:23 PM
Tone King Records's Avatar
Tone King Records Tone King Records is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Ottawa, Canada
Posts: 16
Default Re: no EuCon for 10.10.1

Quote:
Originally Posted by hanksinclair View Post
Hey Christopher,

got it working now! Have had much crashes before (EuControl AND Logic X at the same time), but now it works.

I have 4 devices: 2 Mix, 1 Control and 1 Transport. I am working with OS X 10.10.1, EuControl 3.2.1 and Logic 10.1.0.

With the following procedure I got no more crashes and everything is working fine now:

1) Switch OFF Mac and the 4 devices
2) Booting Mac, but letting the 4 devices be switched OFF
3) Waiting until the EuControl symbol in the menu bar stops spinning
4) Starting Logic X
5) When Logic is up complete, I switch ON only ONE of the Artist Mix devices
6) When this device is ON complete, I switch ON the Artist Control
7) When this device is ON complete, I switch ON second Artist Mix
6) When this device is ON complete, I switch ON the MC Transport

I don't know why this all is working now, but maybe I had IP address conflicts before (when switching ON all 4 devices nearly simultaneously). Or it was the chronological order that has caused the crashes.

Hank
Hey Hank, does this work with Logic as well? I'm going to go give it a try & let you all know what happens!!! BRB
__________________
Jason Fryer

Guitarist - River City Junction
Producer - Tone King Records
Reply With Quote
  #28  
Old 01-28-2015, 10:23 PM
Tone King Records's Avatar
Tone King Records Tone King Records is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Ottawa, Canada
Posts: 16
Default Re: no EuCon for 10.10.1

lol Sorry - I just saw that you're only working with Logic! LOL
__________________
Jason Fryer

Guitarist - River City Junction
Producer - Tone King Records
Reply With Quote
  #29  
Old 01-28-2015, 10:38 PM
Tone King Records's Avatar
Tone King Records Tone King Records is offline
Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Ottawa, Canada
Posts: 16
Default Re: no EuCon for 10.10.1

Well that's [bleep][bleep][bleep][bleep]ty. No dice for me...

Hey Hank, can you please post your entire system specs so that I can compare to mine to see where the issue might be. Really weird man, everything worked fine on my one year old Mac Mini...
__________________
Jason Fryer

Guitarist - River City Junction
Producer - Tone King Records
Reply With Quote
  #30  
Old 01-29-2015, 01:42 AM
hanksinclair hanksinclair is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: City
Posts: 59
Default Re: no EuCon for 10.10.1

My computer is a late 2013 Mac Pro, there are 2 displays (Apple Thunderbolt). I have 4 Artist devices: 2 Mix, 1 Control and 1 Transport. I am working with OS X 10.10.1, EuControl 3.2.1 and Logic 10.1.0.

Do you need something else to know?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
S3 + EUCON + Yosemite adavisxpn Avid S1, S3, Dock and Control 4 02-09-2015 07:01 AM
Will there be Fast Track support for 10.9.5 and/or Yosemite? ZenMaster FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 1 12-21-2014 06:25 AM
Yosemite support and new Licensing Tim R. macOS 11 12-14-2014 09:18 AM
Eucon compatibility with OS X Yosemite Yore Artist Series 5 11-21-2014 06:37 AM
Apple Yosemite drops SSD support briaboy Pro Tools 11 15 11-15-2014 05:36 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:38 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com