Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #141  
Old 12-28-2013, 01:16 PM
Matt Hepworth's Avatar
Matt Hepworth Matt Hepworth is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Utah
Posts: 423
Default Re: Too much latency with HDN at 44.1

Quote:
Originally Posted by propower View Post
As I reflect on this thread I am left with this conclusion (again) --



With respect to sub 4.8ms latency (and even 7.7ms in most cases) most folks fall into 3 camps - and in my view there is absolutely no Right or Wrong assigned.



- Those that hear it and lower sounds better enough that they care (for some all the way to analog is the only way to go)

- Those that hear it but neither sounds better or worse enough to care

- Those that don't hear it



Near as I can tell the last two categories are the most common opinions. For me I find this very surprising and shall at some point put up a poll to see if it bears this out (just fascinated). Again, for me the difference between 1.7ms and 4.8ms is 10X the difference between an Avalon 737 and An A Designs MP2 preamp - or an Aurora GTQ2 vs Great River MP2NV - or the new A/D converters on the AVID I/O's vs the 192's... but so be it I also think my Maingard 00012C Acoustic Guitar is worth what I paid for it... LOL...



Best to all!!!!! I am signing off of this for now but wish you all a Happy New Year filled with Health, Happiness and wonderful music.....

Ditto.
Reply With Quote
  #142  
Old 12-28-2013, 03:02 PM
CygnusX-1Bk2 CygnusX-1Bk2 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Concord, CA
Posts: 621
Default Re: Too much latency with HDN at 44.1

Why is there no spec for 48k? I haven't seen one in this thread or in the reference doc. Just 44.1 and 96. 48 is an even subdivision of 96 if it matters.

I work in games and post and we mostly work in 48k. 16 bit for games and 24 bit for post.

I went from an HD 3 to HDN and with LLM even at larger buffer sizes I have no issue tracking upwards of 20 channels. Haven't needed to go for more but I am set up for 32 in 24 out. Haven't done any tests because I haven't needed to. Years ago I did some tracking on a 003 and it was unacceptable but nothing like that with HDN.
__________________
I will choose,
Freewill
http://jimdiazaudio.com/
Reply With Quote
  #143  
Old 12-28-2013, 03:07 PM
propower propower is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Redmond, WA
Posts: 2,203
Default Re: Too much latency with HDN at 44.1

Quote:
Originally Posted by CygnusX-1Bk2 View Post
I went from an HD 3 to HDN and with LLM even at larger buffer sizes I have no issue tracking upwards of 20 channels.
At all buffer sizes...
44.1/48K LLM path 1.9ms --
96k LLM path 0.47ms --

Both of these are very low latency (to me)
__________________
2017 27" iMac 3.8GHz i5, 1TB SSD
Logic ProX, Studio One V4, PT current version, Apogee Ensemble TB
Musician: http://www.ivanlee.net/
Design Engineer: http://www.propowerinc.com/resume.html
Reply With Quote
  #144  
Old 12-28-2013, 04:05 PM
LoZion's Avatar
LoZion LoZion is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Montreal
Posts: 345
Default Re: Too much latency with HDN at 44.1

Quote:
Originally Posted by Matt Hepworth View Post
Ditto.
Matt, you still havent answered my question as to why LLM doesnt work for you if you process the signal going to cans post DA. Is it because you need multiple discrete feeds? If not, you can slam an outboard comp/EQ on the way to cans...
__________________
"The secret in life is to have no fear"
Fela Anikulapo Kuti
Reply With Quote
  #145  
Old 12-28-2013, 08:35 PM
Matt Hepworth's Avatar
Matt Hepworth Matt Hepworth is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Utah
Posts: 423
Default Re: Too much latency with HDN at 44.1

Quote:
Originally Posted by LoZion View Post
Matt, you still havent answered my question as to why LLM doesnt work for you if you process the signal going to cans post DA. Is it because you need multiple discrete feeds? If not, you can slam an outboard comp/EQ on the way to cans...

I do use multiple mixes. LLM would be fine for mix time vocal punches, but why should I degrade performance below what I already have (HD3 Accel)?
Reply With Quote
  #146  
Old 12-28-2013, 08:39 PM
Matt Hepworth's Avatar
Matt Hepworth Matt Hepworth is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Utah
Posts: 423
Default Re: Too much latency with HDN at 44.1

Quote:
Originally Posted by CygnusX-1Bk2 View Post
48 is an even subdivision of 96 if it matters.

It does not. Synchronous vs Asynchronous conversion.

44.1 being referenced vs 48 is primarily because of using audio for CD rather than video in this thread.
Reply With Quote
  #147  
Old 12-28-2013, 11:17 PM
propower propower is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Redmond, WA
Posts: 2,203
Default Re: Too much latency with HDN at 44.1

For fun... Latency poll

http://www.gearslutz.com/board/music...-software.html
__________________
2017 27" iMac 3.8GHz i5, 1TB SSD
Logic ProX, Studio One V4, PT current version, Apogee Ensemble TB
Musician: http://www.ivanlee.net/
Design Engineer: http://www.propowerinc.com/resume.html
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Automation latency when using plugins that have long latency pyrodave Pro Tools 11 2 01-27-2014 12:22 PM
omni/native latency vs mbox pro latency chrisdee Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 34 03-30-2012 08:24 AM
Latency Issues - changing latency has no effect Kippa-Dee Pro Tools M-Powered (Win) 1 07-15-2010 09:39 PM
Piano VI's- Latency Latency!! MARVINBASS Virtual Instruments 5 04-27-2006 02:09 AM
Unity DS-1 and Latency... Anyone else feel the latency makes the Plugin unusable? Mt.Everest Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 08-26-2001 05:53 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:41 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com