Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #511  
Old 09-23-2016, 01:32 PM
MixerGuy MixerGuy is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: LA CA USA
Posts: 809
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

Quote:
Originally Posted by glasswing View Post
Read my reply in the other thread about 9172 errors. I think I've figured it out! It's the Mac accumulating tweaker/consumer garbage. And it can be plugins too. I had it resolved till today and discovered Vienna Ensemble Pro can trigger it if Pro Tools is confused about which instance, or project, to talk to.
Read my thread about it. It's pretty much gone for me now!
Mountain Lion/HDX 12.2.1/2012 Mac Pro main machine
2008 Mac Pro Vienna Ensemble Pro satellite machine
I wish someone would create a cleaner for Mac OS to get rid of all the junk they put in for gamers, messaging, Internet, hair curling etc.
Get Onyx and clean your machine! I do it every week now and all is working like it's supposed to… unless a plugin gets gummy.
errr…. KNOCK ON WOOD!
bump to an old thread

suddenly getting - ProTools 9171 errors

after upgrading from 10.8.5 to 10.9.5 (HDX)

PT HD

sept 2016

yes i read this old info:

http://avid.force.com/pkb/articles/e...ve-errors-9071


and i'm sure that my work Mac Pro is clean. no junk on it

PT HD 10.3.10

mac os 10.9.5 (yes i know not officially approved, but i am told by a very smart person it should be fine)

was 10.8.5

just upgraded to 10.9.5

thoughts?

thanks
Reply With Quote
  #512  
Old 09-23-2016, 01:48 PM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 2,138
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

Trash all the usual, check drive and permission, try again.

Do you also use PT's 12.5.2 or other versions?
__________________
(Help us Help You)<<<click here

Testing:All APFS 90% 10% Audio on HFS+(Testing 1.5 yr in)
Pro Tools U-2019.10 macOS 10.14.6 APFS
Second boot-macOS 10.13.6 (Avid HDX-1 Omni)

(MP 5,1 / 64-Gb)
(Sapphire RX-580 MVC-Edition)
MOTU FW-CoreAudio (for poly recording)
(SSL-HUI-MIDIoverIP)
----
music-design-creation
Post Music-Sound mixing, Production-Enhancements.

Audio Tuning and System Services
new systems builds/upkeep
----
Reply With Quote
  #513  
Old 09-23-2016, 06:44 PM
MixerGuy MixerGuy is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: LA CA USA
Posts: 809
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

Quote:
Originally Posted by DetroitT View Post
Trash all the usual, check drive and permission, try again.

Do you also use PT's 12.5.2 or other versions?
Trashed all the usual, no dice.

didnt check permissions tho.... where? how?

and i only use PT HD 10.3.10

thanks.
Reply With Quote
  #514  
Old 09-23-2016, 06:53 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,105
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

Computer specs and what model hard drives do you have? Ram etc
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #515  
Old 09-27-2016, 07:41 PM
krsongs krsongs is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Carson City, Nevada
Posts: 57
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

I just experienced this problem today: Bouncing a single track (wav file) to MP3.

NO PLUG-INS running.

(PT 11.3/OSX 10.8.5 Mountain Lion/iMac/2.9 GHz Core i5)

Never had this problem until today.



Kiki
Reply With Quote
  #516  
Old 12-05-2016, 03:25 PM
centerstage centerstage is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Schenectady, New York,USA
Posts: 78
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

Same boat. New system 12.6.1 9171 errors. A few avid plugs. $5000 card that doesn't work. 3 weeks of this crap. If a don't find a solution by the weeks ends, I'm returning the card and leaving this platform. Anyone else on board?
Tim
Reply With Quote
  #517  
Old 12-05-2016, 03:59 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,676
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

Quote:
Originally Posted by centerstage View Post
$5000 card that doesn't work.

$2999 priced card
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #518  
Old 01-24-2017, 12:26 PM
SaschaP SaschaP is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 62
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

I'm bringing this thread back to share my recent experience with this issue and to hopefully to shed some light on a (sort of) fix that works for me ...

My current system:
Mac Pro 5,1 12 core
64GB ram
OSX 10.12.1
Pro Tools 12.7.0
HD Native PCIe w/ Avid Omni

I've been using this same HD Native PCIe / Avid Omni combination for several years across 3 different Mac Pro's and from PT version 9 up through my current 12.7 set up.

I have always had -9171 and -9172 "Audio processing could not complete due to conflicts with other CPU tasks or a potential clocking issue..." errors to some degree or another on all my HD Native systems. The CPU usage would never be more than 50%, sometimes as low as 20% with a low track and plug-in count and no matter what the errors would pop up from time to time.

Over the last two weeks I've switched my playback engine to the Mac Pro's built in Digital output and voilΰ! no more errors. Not one. I've been running 60+ track sessions with HEAVY plugin usage and a playback buffer of 64 with zero errors. The CPU usage generally sits around 25% unless I go nuts with plugins. The min I switch back to HD Native the same session will double in CPU usage and the errors start up unless I raise the playback buffer significantly.

I suppose my particular card my just be bad, but given the amount of posts on this issue I'm pretty convinced the errors are due to poor communication or a bad driver between PT and the HD Native card in general.

I highly recommend you give your computers internal audio output a try and see if the errors stop. It's not a real solution but might it be a workaround for some.
Reply With Quote
  #519  
Old 01-24-2017, 06:02 PM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 2,138
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

Bad Driver.
Needs multi-client layers to play with all (or compliance).
Firmware + Software.
(My Best guess today)
__________________
(Help us Help You)<<<click here

Testing:All APFS 90% 10% Audio on HFS+(Testing 1.5 yr in)
Pro Tools U-2019.10 macOS 10.14.6 APFS
Second boot-macOS 10.13.6 (Avid HDX-1 Omni)

(MP 5,1 / 64-Gb)
(Sapphire RX-580 MVC-Edition)
MOTU FW-CoreAudio (for poly recording)
(SSL-HUI-MIDIoverIP)
----
music-design-creation
Post Music-Sound mixing, Production-Enhancements.

Audio Tuning and System Services
new systems builds/upkeep
----

Last edited by DetroitT; 05-01-2017 at 06:13 AM.
Reply With Quote
  #520  
Old 03-08-2017, 11:11 PM
Rectifried Rectifried is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Los Angeles
Posts: 361
Default Re: -9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX

had the same native card + omni...the 16x16
same crap
errors with barely anything going... audio stopping
so
I finally sold that stuff
really UNgood
plus you need HD only to access that HW?
400 a year to have MORE errors than vanilla native
wow
what
are they
thinking
__________________
Hal Cragin On the DUC Since The Year 2000 AD

PT 2019.5, macpro 12 core trashcan 64 gigram, MBP i7 9,1 16gig ram OS 10.12.3.. TB UA Apollo16 SSD's [samsung],
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 10.3 9171 and 9172 Errors Tops3b Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 20 07-14-2013 04:11 PM
-9171 and -9172 errors constant...Sandra attached wrachilla Windows 12 05-09-2013 10:19 AM
UAD triggering 9171, 9172 errors? xq3js macOS 7 03-23-2013 12:47 AM
Dae errors -9171 after installing 10.3.3 TCM Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 3 02-06-2013 11:18 AM
10.3.3 Major Fail....9171, 9172 and 9129 Errors Tops3b Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 3 12-21-2012 08:21 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:14 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com