Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 10-06-2010, 03:07 PM
Marsdy Marsdy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: England
Posts: 1,712
Default Re: HD Native now on Digi website

Quote:
Originally Posted by Dizzi45Z View Post
For example. Somebody who is just composing with Logic using samples and perhaps recording an occasional guitar, vocal etc. could pay:

$500 for Logic
$250 for Apogee One
= $750

The cheapest way to do this for Pro Tools Native is:

$3500 for Pro Tools HD Native
$3000 Avid HD Omni
=$6500

I would like to see less of a gap between Pro Tools HD Native and Pro Tools LE.

I also think that because of Pro Tools HD Native, Pro Tools 9 LE will likely not have ADC. This feature alone would help justify the cost for Pro Tools HD Native for many people.
$500 for Logic
$250 for Apogee One
= $750

Surely a fairer comparison with this would be an mBox 3 at $549 ? No ADC perhaps but for many that's not a deal breaker.
__________________
Dave Marsden
UK
Avid HDX1, PT12 HD, HD I/O 16x16, Avid S6 M10 24-5, 2013 12 Core Mac Pro. Robby The Robot meter bridge ornament.
Reply With Quote
  #22  
Old 10-06-2010, 03:07 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,549
Default Re: HD Native now on Digi website

Quote:
Originally Posted by mike connelly View Post
Guess you need to expand your horizons a bit, there are plenty of "actual studios" doing professional work that have a wide variety of IO needs. It's always dangerous to make generalizations about "most people".
Well, thanks for the "lesson". now where's that emoticon.....
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #23  
Old 10-06-2010, 03:10 PM
mike connelly mike connelly is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Location: chicago
Posts: 1,317
Default Re: HD Native now on Digi website

Quote:
Originally Posted by Marsdy View Post
Surely a fairer comparison with this would be an mBox 3 at $549 ? No ADC perhaps but for many that's not a deal breaker.
Except that the mbox only runs with PTLE which has lots of software limitations. If you add on some of the extra $$$ software add ons you're getting more in the ballpark.
Reply With Quote
  #24  
Old 10-06-2010, 03:18 PM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: HD Native now on Digi website

Quote:
Originally Posted by Dizzi45Z View Post
For example. Somebody who is just composing with Logic using samples and perhaps recording an occasional guitar, vocal etc. could pay:

$500 for Logic
$250 for Apogee One
= $750

The cheapest way to do this for Pro Tools Native is:

$3500 for Pro Tools HD Native
$3000 Avid HD Omni
=$6500

I would like to see less of a gap between Pro Tools HD Native and Pro Tools LE.

I also think that because of Pro Tools HD Native, Pro Tools 9 LE will likely not have ADC. This feature alone would help justify the cost for Pro Tools HD Native for many people.
So Logic and Studio One are also hardware...?

Why don't people understand that you aren't paying $3500 for the software? You are paying $3500 for an interface card that out-performs HD1 for half the price.

Find me a 64 channel card+I/O+Software that isn't several grand. Then... find me one that connects to an ICON.
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
  #25  
Old 10-06-2010, 03:20 PM
Tom Hartman Tom Hartman is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Location: Boca Raton FL USA
Posts: 418
Default Re: HD Native now on Digi website

Quote:
Originally Posted by TimNielsen View Post
That thing is about $2500 too expensive. The HD Omni, ok, it has preamps, actually circuitry, a case, power supply, etc.

That new card is more expensive, and it's basically a super simple PCIe card.

At $1000 it should have been affordable. At $3500, no way. Digi really lost an opportunity in my opinion here. A used PCIe card is cheaper and more powerful.

They should have gone about a grand, that would probably have enticed a lot of LE users to invest. Because the card by itself is no good, the user has to buy an expensive interface as well that they would have made enough money on.
Good grief people...it is not just a card. It is the software too. The software with CPT would run 2000 right there.

TH
Reply With Quote
  #26  
Old 10-06-2010, 03:25 PM
mike connelly mike connelly is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Location: chicago
Posts: 1,317
Default Re: HD Native now on Digi website

Quote:
Originally Posted by Tom Hartman View Post
The software with CPT would run 2000 right there.
And that's exactly what is wrong with avid/digi. If you really need to sell the software for two grand, just sell the software for two grand. The whole interface/dongle charade is getting old.
Reply With Quote
  #27  
Old 10-06-2010, 03:27 PM
squinkys squinkys is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: North Hollywood, CA
Posts: 21
Default Re: HD Native now on Digi website

Does anyone else find it laughable that people are heralding this new device as the end of Pro Tools?
Reply With Quote
  #28  
Old 10-06-2010, 03:36 PM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: HD Native now on Digi website

Quote:
Originally Posted by squinkys View Post
Does anyone else find it laughable that people are heralding this new device as the end of Pro Tools?
Indeed.

If anything... it's a defibrillator.
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
  #29  
Old 10-06-2010, 03:43 PM
Tom Hartman Tom Hartman is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Location: Boca Raton FL USA
Posts: 418
Default Re: HD Native now on Digi website

Quote:
Originally Posted by mike connelly View Post
And that's exactly what is wrong with avid/digi. If you really need to sell the software for two grand, just sell the software for two grand. The whole interface/dongle charade is getting old.

It is what it is. The other companies don't have a high end line to protect, Avid does. There's a world of other options out there for all the people who whine about Pro Tools.

Logic has a dongle too, called a Mac.

TH
Reply With Quote
  #30  
Old 10-06-2010, 03:46 PM
Dism Dism is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default Re: HD Native now on Digi website

Quote:
Originally Posted by Tom Hartman View Post
It is what it is. The other companies don't have a high end line to protect, Avid does. There's a world of other options out there for all the people who whine about Pro Tools.

Logic has a dongle too, called a Mac.

TH
Signed.
__________________

D
a n t h e I n c r e d i b l e S o u n d M a n

"Svetlana" v1 - 4.2GHz i7, 16GB RAM, OSX 10.7.4
Liquid Saffire 56 - PT10.2 - BFD2, VCC, Duende Native, Play 3.0

_C U R R E N T-D V E R B-S C O R E:515
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD Native now on Digi website nst7 Post - Surround - Video 1 10-06-2010 06:17 PM
How do I BUY an update on the Digi website? Mike Harrison 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 11-04-2009 02:23 PM
Digi-website slow Edo Peters General Discussion 2 01-01-2008 07:44 PM
About the video of MDW Eq on Digi website Alkimera General Discussion 1 10-11-2007 10:37 AM
Digi website kaput! Charouhas General Discussion 1 03-04-2001 04:39 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:07 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com