Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-20-2019, 07:44 AM
degas02 degas02 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: New York
Posts: 6
Default Have a perpetual license but can't activate Pro Tools 12?

Hello,

Similar to another thread here, I had to wipe my computer and didn't restore from a backup, but instead started clean. I have a Pro Tools 12 Perpetual License, and when trying to activate, I am unable to.
Screen Shot 2019-11-20 at 9.34.39 AM.jpg

I have three iLok locations listed- my iMac, the iLok, and the cloud (which I'm not currently signed in to). I can activate Pro Tools on the iLok, and it says successfully activated. On my iLok, it says Pro Tools Perpetual Bundle is Activated.
Screen Shot 2019-11-20 at 9.37.45 AM.jpg


When I go to launch Pro Tools, I get a Pro Tools /iLok popup, and I click Activate, then login with my ILok account. Then a popup says Select License to Activate - ("You don't have any licenses in your account..."
Screen Shot 2019-11-20 at 9.22.14 AM.jpg

I click Show Locations, which has two windows - on the left, the iLok Activations which lists my iLok. On the right is Computer Activations, which is empty. I cannot do anything here except click Done.
Screen Shot 2019-11-20 at 9.22.21 AM.jpg


Any ideas/help would be greatly appreciated.

Thank you!
Reply With Quote
  #2  
Old 11-20-2019, 12:21 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is online now
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,634
Default Re: Have a perpetual license but can't activate Pro Tools 12?

Quote:
Originally Posted by degas02 View Post
Hello,

Similar to another thread here, I had to wipe my computer and didn't restore from a backup, but instead started clean. I have a Pro Tools 12 Perpetual License, and when trying to activate, I am unable to.
Attachment 12291

I have three iLok locations listed- my iMac, the iLok, and the cloud (which I'm not currently signed in to). I can activate Pro Tools on the iLok, and it says successfully activated. On my iLok, it says Pro Tools Perpetual Bundle is Activated.
Attachment 12292


When I go to launch Pro Tools, I get a Pro Tools /iLok popup, and I click Activate, then login with my ILok account. Then a popup says Select License to Activate - ("You don't have any licenses in your account..."
Attachment 12288

I click Show Locations, which has two windows - on the left, the iLok Activations which lists my iLok. On the right is Computer Activations, which is empty. I cannot do anything here except click Done.
Attachment 12290


Any ideas/help would be greatly appreciated.

Thank you!
Looking in to this..
Will get back to you in a bit.

-Tope
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 11-20-2019, 12:27 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is online now
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,634
Default Re: Have a perpetual license but can't activate Pro Tools 12?

Can you edit your Email at http://duc.avid.com/profile.php?do=editprofile
We can't find the product under the Email associated with your duc account.

Thanks,
-Tope
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #4  
Old 11-20-2019, 06:30 PM
degas02 degas02 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: New York
Posts: 6
Default Re: Have a perpetual license but can't activate Pro Tools 12?

Hi Tope, thanks for the help.

I edited the email, but I believe it was my current one that is associated with my Avid account.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-20-2019, 06:50 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,067
Default Re: Have a perpetual license but can't activate Pro Tools 12?

Quote:
Originally Posted by degas02 View Post
Hi Tope, thanks for the help.

I edited the email, but I believe it was my current one that is associated with my Avid account.
It needs to be the same as you use here on the DUC Forum
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #6  
Old 11-20-2019, 07:05 PM
degas02 degas02 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: New York
Posts: 6
Default Re: Have a perpetual license but can't activate Pro Tools 12?

Thanks Southsidemusic. I hope it's now the correct one!
Reply With Quote
  #7  
Old 11-21-2019, 10:02 AM
degas02 degas02 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: New York
Posts: 6
Default Re: Have a perpetual license but can't activate Pro Tools 12?

I uninstalled and re-installed Pro Tools for the 3rd time, and it's now working! So all is well with the world again.

Thanks!
Reply With Quote
  #8  
Old 11-21-2019, 08:08 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,067
Default Re: Have a perpetual license but can't activate Pro Tools 12?

Quote:
Originally Posted by degas02 View Post
I uninstalled and re-installed Pro Tools for the 3rd time, and it's now working! So all is well with the world again.

Thanks!
Thanks for updating us

Glad it works now!
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #9  
Old 11-29-2019, 05:27 PM
jaydou jaydou is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Edmond, ok
Posts: 3
Default Re: Have a perpetual license but can't activate Pro Tools 12?

I have the exact issue as above but with a windows 10 machine. Just updated from 2019.5 to 2019.10 from Avid Link. After the issue above, I uninstalled and reinstalled and have the same problem. Trying to contact Support chat at Avid but is offline. If anyone has any advice what I should do next please let me know.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools perpetual license - what's included? samplaire Pro Tools 2018 2 03-16-2018 12:27 PM
Pro Tools 12.8.2 Not Activating (Perpetual License) bmwill Licensing & Accounts 1 12-06-2017 09:00 PM
Pro Tools 12 won't activate despite perpetual license plan the hecksome Licensing & Accounts 3 02-28-2017 03:26 PM
Have a perpetual license but can't activate Pro Tools 12? weezerboy Licensing & Accounts 8 01-26-2017 04:14 PM
Pro Tools 11 perpetual license Picophone Buy & Sell 0 07-08-2015 01:44 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:12 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com