Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-08-2017, 04:44 PM
PatrickCusack PatrickCusack is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Loa Angeles
Posts: 16
Default Slow Screen Redraws when multiple plug-in windows open

Periodically users will run Protools sessions with multiple plug-in windows open. The inevitable effect is the Protools UI redraws around 5-8 fps a second. When you dismiss the plugin windows or limit the number on the screen, the problem goes away. Is this an internal Protools issue? Could the user experience improve with faster video cards? Are some plugin manufacturers guilty of bad drawing code? Does OpenGL run faster? Would a faster CPU improve the user's experience?

The systems in question run 10.10.5. Protools 12.7.x
Reply With Quote
  #2  
Old 12-08-2017, 05:24 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,010
Default Re: Slow Screen Redraws when multiple plug-in windows open

No issues like that here. All of our Macs has minimum 2 screens and two of the nMP three screens and many windows open and no problems with redrawing or slow updating the screens.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #3  
Old 12-09-2017, 06:05 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,737
Default Re: Slow Screen Redraws when multiple plug-in windows open

Quote:
Originally Posted by PatrickCusack View Post
Periodically users will run Protools sessions with multiple plug-in windows open. The inevitable effect is the Protools UI redraws around 5-8 fps a second. When you dismiss the plugin windows or limit the number on the screen, the problem goes away. Is this an internal Protools issue? Could the user experience improve with faster video cards? Are some plugin manufacturers guilty of bad drawing code? Does OpenGL run faster? Would a faster CPU improve the user's experience?

The systems in question run 10.10.5. Protools 12.7.x
What's the hardware complement in your computer? You give almost no system info. There's no such thing as TMI when asking for help here.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Screen Redraws? zombie69 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 01-25-2007 08:29 PM
Multiple plug in windows open stevejones 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 01-22-2006 06:08 AM
Half-arsed solution for slow screen redraws ecalcagnino 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 08-08-2003 01:16 AM
Screen redraws help Ke productions 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 05-01-2003 02:06 AM
Slow screen redraws with quicktime Xantar Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 04-04-2000 05:23 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:53 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com