Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-14-2002, 10:06 PM
Blind Dog Blind Dog is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Milwaukee \'burbs
Posts: 34
Default Digi001 input gain does nothing...Why?

When I try to direct input a bass guitar to input 3 on the Digi001, I get input but it's clipping the 001. So I tried to lower the input gain with the software, but it doesn't work.

The input comes in Hotter than hell, and the input gain software under "hardware settings" has no affect on the signal. Any ideas on how to control the input gain on the 3-8 on the Digi001?

Blind Dog
__________________
The Zen Master is life's whitebelt - always the student, always learning...
Reply With Quote
  #2  
Old 11-14-2002, 10:12 PM
Roy Howell Roy Howell is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Memphis
Posts: 8,635
Default Re: Digi001 input gain does nothing...Why?

Don't shoot me for asking this...but, are you sure you're completely plugged in? I've had one jack partially plugged in before, and have it uncontrollably loud as hell...
Just a first suggestion...
__________________
rh music
Reply With Quote
  #3  
Old 11-15-2002, 06:02 AM
Blind Dog Blind Dog is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Milwaukee \'burbs
Posts: 34
Default Re: Digi001 input gain does nothing...Why?

Yeah, I checked it. It appears to be inserted all the way. The "input gain" sliders in the Hardware settings dialog have NO effect on any of the inputs at all...

BD.
__________________
The Zen Master is life's whitebelt - always the student, always learning...
Reply With Quote
  #4  
Old 11-15-2002, 07:18 AM
Blind Dog Blind Dog is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Milwaukee \'burbs
Posts: 34
Default Re: Digi001 input gain does nothing...Why?

I found the answer in the answerbase at Digi. It appears that there is a bug in 5.3.1 LE for XP. The input gain faders work backwards! If you increase the slider control, that in fact decreases the input gain. If you decrease the slider control, that will increase the input gain.

All during the reheasal session last night I had the slider all the way down, due to the high input...little did I know that was cranking the input up and the cause of the problem.

Digi says they'll fix it in the next release. I can live with it.

Blind Dog
__________________
The Zen Master is life's whitebelt - always the student, always learning...
Reply With Quote
  #5  
Old 11-15-2002, 08:54 AM
Bassart Bassart is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 274
Default Re: Digi001 input gain does nothing...Why?

Thanks Blind Dog. Do you by chance have the link or know the search word to find this in the answerbase?

Bob
Reply With Quote
  #6  
Old 11-15-2002, 09:46 AM
Avid's Avatar
Avid Avid is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 1998
Location: Worldwide
Posts: 9,514
Default Re: Digi001 input gain does nothing...Why?

Search on:
001 input gain

a search on Digi001 won't find much, since the name is actually Digi 001. That's a common spelling mistake, like using protools instead of the correct Pro Tools. (2 words)

Anyway, the Abase item is here:
http://answerbase.digidesign.com/detail.cfm?DID=25497
__________________
Administrator
Avid Pro Audio Community
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DIGI001 lost gain on 1/2 mic IN luis mendez 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 06-14-2004 11:31 AM
help (002) - Input Gain ?! Hadjipita 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 11-06-2003 12:06 PM
Help with hardware set-up input gain Jepse 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 07-23-2002 11:27 PM
digi001 preamp gain Digi-Slime-NYC 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-12-2001 08:53 AM
Input Gain Confusion bassmac 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-18-2001 07:48 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:16 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com